banner69

Ticari Araç Üreticileri Afet Bölgesine Desteğe Seferber Oldu

banner113

Mercedes-Benz Kamyon, Mercedes-Benz Otobüs, Man Kamyon, Çekici ve Otobüs ile Renault Trucks Türkiye Afet bölgesine yardıma giden, ulaşım sağlayan araçlarına ücretsiz yol yardımı sunuyor. Ayrıca araç üreticileri, kurtarma timleri, deprem araç gereçleriyle de seferber oldu.

banner114
DEPREM 15.02.2023, 11:56 16.02.2023, 02:55 Taşıma Dünyası
Ticari Araç Üreticileri Afet Bölgesine Desteğe Seferber Oldu

---------------------------------------------

MAN:

AFAD koordinasyonunda belirlenen ihtiyaç listesine göre toplanan eşyalar, MAN çalışanlarının da çabası ile kısa sürede bölgeye gönderildi. Depremden etkilenen çalışma arkadaşlarının yakınlarının ve bölgeden ayrılmak isteyen depremzedelerin Ankara’ya transferini sağladı. MAN’ın İş Yeri Sağlık ve kurtarma birimleri, afet bölge halkına destek amacıyla kurum ambulansı ile yaralılara müdahale ediyor ve hastanelere sevk edilmesini sağlıyor, arama-kurtarma çalışmalarına katılıyor. MAN çalışanları da topladıkları nakdi yardım ile AHBAP Derneği’ne bağışta bulunuyor.

MAN Truck & Bus Yönetim Kurulu Başkanı Alexander Vlaskamp, Üretim ve Lojistik’ten Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Michael Kobriger ile birlikte gerçekleştirdiği Türkiye ziyaretinde, ek bağış detaylarını açıkladı. MAN’ın, Volkswagen Grubu'nun bir milyon Euro bağışına ek olarak yaptığı bir milyon Euro daha acil yardım bağışı kapsamında 5 adet yangın söndürme ve arazöz aracı, başta çadırkentlerde çıkması olası yangınlara karşı kullanılmak üzere bölgede illerimize hibe edilecek. Ayrıca, çadır, jeneratör ve ilgili ekipmanlar temin edilerek STK’lara aktarılacak.

“AFET ZAMANI DA MAN YANINDA” sloganıyla kampanya başlattı. Deprem bölgesinde hizmet veren MAN markalı tüm kamyon, çekici ve otobüslerin yardımları aksamasın, aralıksız sürdürülebilsin diye 7/24 ücretsiz yol hizmeti sağlıyor. Ücretsiz yol hizmeti için 444 4 624 numaralı MAN Yol Yardım telefonun aranması yeterli.

---------------------------------------------

KAMİL KOÇ:

Kahramanmaraş ve çevre illerde, başta AFAD ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olmak üzere ilgili tüm resmi kurumlarla iş birliği içinde gerekli tüm önlemlerini aldılar. Havalimanlarından ve diğer şehirlerden arama kurtarma ekiplerini, sağlık çalışanlarını, Mehmetçiğimizi ve güvenlik görevlilerimizi bölgeye taşımaya devam ediyor, tüm kaynaklarını seferber ediyor. İlk günden itibaren deprem bölgelerine tarifeli seferlerine ilave olarak çok sayıda ek seferler açtılar. Bölgeye ulaşım olanağını arttırmak üzere 112 ek sefer koydular ve talebe göre sürekli artarak güncelliyorlar. Ayrıca afet bölgesine su yardımları oluyor.

---------------------------------------------

Renault Trucks Türkiye

Afet bölgesine yardım için giden tüm Renault Trucks araçlara ücretsiz yol yardım hizmeti sunuyor. İletişim için: 444 8 468

---------------------------------------------

Sabancı Topluluğu

Sabancı Topluluğu olarak şirketlerimiz, iş ortaklarımız ve Sabancı Gönüllüleri ile bölgedeki 7.000 çalışanımız, yakınları ve depremden etkilenen halkımız için, şimdi ve tüm yaralar sarılana kadar, umutlu bir gelecek kurmak için sahadayız, seferberiz. Bu kapsamda:

• Türkiye’nin dört bir yanından gelen 200 kişilik Sabancı arama kurtarma ekibi ve iş makineleri,

• Kurtarma çalışmaları ve iletişimin devamlılığı için farklı güçlerde 600’den fazla jeneratör ve elektrik altyapısı,

• Bölgeye ulaştırdığımız acil ihtiyaç malzemesi TIR’ları,

• Barınma ve güvenlik için 44 konaklama alanı,

• 10.000 kişiye gıda sağlayan seyyar mutfaklar ve binlerce Sabancı Gönüllüsü ile var gücümüzle çalışıyoruz.

---------------------------------------------

Anadolu Isuzu

AFAD eğitimlerini tamamlamış Anadolu Isuzu çalışanlarından oluşan ISKUT (Isuzu Arama Kurtarma Ekibi) kurtarma çalışmalarına destek olmak için, AFAD ile koordine bir şekilde hareket ederek, yardım malzemeleri ile birlikte Adıyaman’a doğru yola çıktı.

Anadolu Isuzu olarak, yardım çalışmalarımız tüm hızıyla devam edecek.

---------------------------------------------

Otokar Doğal Afet Arama Kurtarma

Otokar Doğal Afet Arama Kurtarma ekibi ODAK, deprem sonrasında afet bölgesindeki arama kurtarma çalışmalarına destek veriyor.

"Bu zor günleri dayanışma ile hep birlikte aşacağımıza inanıyoruz. Bütün arama kurtarma ekiplerine zorlu görevlerinde kuvvet diliyoruz. Ülkemize geçmiş olsun."

---------------------------------------------

FORD OTOSAN

7 yardım tırını Adıyaman, Kahramanmaraş, Gaziantep, Hatay, Mersin, Adana ve Malatya'ya ulaştırdı. 

Ford Otosan Arama Kurtarma Ekipleri (FOKE)

Arama kurtarma alanındaki uzmanlığıyla Hatay'daki kurtarma çalışmalarına destek veriyor. 

Sahra Hastanesi

Kahramanmaraş'a giden Ford Otosan sağlık ekibi sahra hastanesini Necip Fazıl Kadın ve Çocuk Doğum Hastanesi'nin bahçesinde kurarak bölge halkına hizmet vermeye bugün başladı. Poliklinik ve ortopedi hizmeti ihtiyaçlarına doktorları ve hemşireleriyle destek veriyor.

---------------------------------------------

DKV Mobility: Yaralarımızı Birlikte Saracağız

Ülkemizde gerçekleşen depremlerin yarattığı ağır kayıp nedeniyle büyük üzüntü içindeyiz.

DKV Mobility olarak, hızla harekete geçerek depremzedelerin ihtiyaçlarının giderilmesi için yardım kuruluşlarına 500 bin TL (25.000 €) bağışta bulunduk.

Ayrıca DKV Mobility’nin Avrupa genelindeki tüm çalışanlarının katılımıyla bir bağış toplama kampanyası başlattık. Bu kampanya ile toplanan tutar, depremden etkilenen bölgelere yardım ve destek sunan kuruluşlara aktarılacak. Şimdiden birçok çalışanımız destekte bulunmuş durumda. Toplanan bağış miktarı her geçen gün artıyor.

Bu vesileyle depremlerde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar dileriz.

---------------------------------------------

Doğuş Holding ve Doğuş Otomotiv

Doğuş Holding ve Doğuş Otomotiv ofislerimizde depremzedelerin ihtiyaçlarını karşılayacak yardımları ayrıştırarak depremzedelere ulaştırıyor.

"Ülkemizi etkileyen felaketin yaralarını sarmak için tüm çalışma arkadaşlarımızla birlikte var gücümüzle çalışıyoruz."

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159