“VERİLEN HER DESTEK HER EMEK ÇOK KIYMETLİ”

banner113

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, yardım kampanyası kapsamında Destek Toplama Merkezlerinde yürütülen çalışmaları takip ederken, yapılan yardımların ve bu yardımların ulaşmasında verilen emeğin çok kıymetli olduğunu belirtti. Yapılacak yardımlar konusunda Büyükşehir Belediyesi 9 Şubat itibariyle acil ihtiyaç listesi çıkararak yeni bir uygulamayı da hayata geçirdi.

banner114
DEPREM 09.02.2023, 17:05 Taşıma Dünyası
“VERİLEN HER DESTEK HER EMEK ÇOK KIYMETLİ”

10 ilde büyük yıkıma neden olan depremler sonrası Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan destek kampanyası yardımsever Eskişehirlilerin desteğiyle tüm hızıyla devam ediyor. Kampanya kapsamında Büyükşehir Belediyesi birimlerine getirilen ve Büyükşehir Belediyesi Spor Salonu’nda tasnifi yapılan çalışmaları yerinde takip eden Başkan Büyükerşen, hem yardımların hem de bu yardımların ulaşmasında verilen emeğin çok kıymetli olduğunu belirtti.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ayşe Ünlüce ve Genel Sekreter Yardımcısı Deniz Kaplan ile birlikte belediye görevlileri ve gönüllerle bir araya gelen Başkan Büyükerşen, “Ülkece yaşadığımız bu büyük felaketi ancak dayanışma ile aşar, ancak dayanışma ile yaralarımızı sarabiliriz. Acımız çok büyük ama acıyı paylaşarak hafifletebiliriz. Yardım kampanyasını başlattığımız andan itibaren yardımsever Eskişehirliler merkezlerimize adeta akın ettiler. Sizler de bu büyük emaneti yerine ulaştırmak için çok kıymetli bir emek veriyorsunuz. Çok teşekkür ediyor, kolaylıklar diliyorum.” dedi.

Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, 9 Şubat itibariyle acil ihtiyaç listesinde yer alan konserve, makarna, ısıtıcı, soba, battaniye, yorgan, bebek maması ve süt için kabullerin yapılacağını belirtti. Düzenleme kapsamında yardım merkezlerinde deprem bölgesindeki hayvanların beslenmesine destek için kedi ve köpek maması ile kuş yemi de kabul edilecek.

Bir diğer düzenleme ise Destek Toplama Merkezlerinden birisi olan Haller Gençlik Merkezi için yapıldı. Yeni uygulamaya göre 9 Şubat itibariyle yalnızca erkek, kadın, çocuk her bedenden sıfır etiketli kışlık kıyafet (mont, pantolon, kazak, pijama takımı), yine sıfır etiketli iç çamaşırı ve temiz kullanılabilir atkı, bere, eldiven ve çorap kabul edilecek. Bu ürünler Eskişehir’e gelen depremzedelerin ihtiyacı için kullanılacak.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159