Yardım malzemelerini taşıyan TIR, Fransa’dan Eskişehir’e ulaştı

banner113

Ata Turquie Derneği Başkanı Murat Erpuyan’ın Türkiye’deki afet sonrası yaptığı çağrı ile başlayan yardım kampanyası çerçevesinde insani yardım malzemelerini taşıyan TIR, Fransa’dan Eskişehir’e ulaştı. Yardım malzemeleri Eskişehir Büyükşehir Belediyesince teslim alınarak AFAD koordinesinde Adıyaman’daki depremzedelere gönderildi.

banner114
DEPREM 22.02.2023, 14:18 Erkan YILMAZ
Yardım malzemelerini taşıyan TIR, Fransa’dan Eskişehir’e ulaştı

Kahramanmaraş’ta meydana gelen şiddetli depremlerin ardından 10 ilde büyük yıkım yaşanırken, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin acil durum çalışmaları ve Eskişehirlilerin desteği ile büyüyen kampanyalar sınırları aştı.Eskişehir ile yakın temasları bulunan Fransa’nın Nancy şehrinde örnek bir dayanışma gerçekleştirildi. Fransa’da yaşayan Türklerin önemli temsilcilerinden Ata Turquie Derneği’nin Başkanı Murat Erpuyan’ın Türkiye’deki afet sonrası yaptığı çağrı ile başlayan yardım kampanyası büyük ilgi gördü.

Kampanyaya Nancy Belediye Başkanı Mathieu Klein ve Tomblaine Belediye Başkanı Hervé Feron da destek verdi. Fransa’da yaşayan Türklerin yanı sıra Fransızlar da kampanyaya büyük ilgi gösterirken insani yardım malzemesini taşıyan TIR Fransa’dan Eskişehir’e ulaştı.Kadın ve erkek ayakkabıları, çocuk ve bebek giysileri, hijyen malzemeleri, kuru gıda, ilaç, kadın ve erkek giysileri, battaniye, nevresim, çocuk merhemleri, tekerlekli sandalyeler, bakım ve ağrı kremleri, şampuan ve jel gibi çok sayıda insani yardım kolisini taşıyan araç, yardım toplama merkezi olan Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Kapalı Spor Salonu’na geldi.

Büyükşehir Belediyesi yetkilileri tarafından karşılanan araç depoya alındı ve içerisinde bulunan koliler belediye personelince indirildi.Eskişehir AFAD yetkililerince tutanakla teslim alınan malzemeler, daha sonra Adıyaman’a götürülmek üzere bölgeye giden araca nakil edildi. Malzemeler Adıyaman’daki depremzedelere ulaştırılmak üzere yola çıktı.

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, anlamlı dayanışmada emeği geçen başta Ata Turquie Derneği Başkanı Murat Erpuyan olmak üzere Fransa’da yaşayan yurttaşlara, Fransa halkına, Nancy Belediye Başkanı Mathieu Klein ve Tomblaine Belediye Başkanı Hervé Feron’a teşekkür etti.

Yaşanan deprem felaketi sonrası kardeşlik ruhuna ve dayanışmaya dikkat çeken Başkan Büyükerşen, “Kardeş şehirler ve iş birliği içerisinde olduğumuz şehirlerle dayanışmanın ne kadar önemli ve anlamlı olduğunu bir kez daha görüyoruz. Binlerce kilometre öteden aynı duygularla gönderilen bu tür destekler manevi anlamda da çok değerli. Emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum. Yaralarımızı hep birlikte sarmaya devam edeceğiz.” dedi.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159