Anadolu Isuzu'dan Mesleki Eğitime Destek

banner113

Anadolu Isuzu, Küçükyalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Boya Teknolojileri Atölyesi’ni açtı. Anadolu Isuzu Genel Müdürü Tuğrul Arıkan, “Bu, Anadolu Isuzu’nun en değerli projesi. Türkiye ekonomisi, ihtiyaç duyduğu nitelikli işgücü ihtiyacını meslek okullarında verilecek eğitimlerle sağlayacak. Biz de bunun ilk adımını attık” dedi.

banner114
EĞİTİM 16.11.2015, 17:59 16.11.2015, 18:10 Taşıma Dünyası
Anadolu Isuzu'dan Mesleki Eğitime Destek
Anadolu Isuzu, Maltepe İlçe Eğitim Müdürlüğü ile okul-sanayi işbirliği kapsamında imzaladığı protokolle, Küçükyalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Motorlu Araçlar Teknolojisi Bölümü’nde Boya Teknolojisi Atölyesi’ni mesleki ve teknik eğitimin iş hayatına uygun öğrenci yetiştirmeyi planlayarak hayata geçirdi. 11 Kasım Çarşamba günü gerçekleşen açılışa Maltepe Kaymakamı Necip Çakmak, Maltepe Belediye Başkan Yardımcısı Canan Döner, Maltepe İlçe Milli Eğitim Müdürü Faik Kaptan, Mesleki ve Teknik Eğitimden Sorumlu İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Serkan Gür, Küçükyalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Bilal Yılmaz, Anadolu Isuzu Genel Müdürü Tuğrul Arıkan ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Anadolu Isuzu’ya teşekkürler 
Küçükyalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Bilal Yılmaz, meslek liselerinde çağın teknolojisine ayak uydurabilmeyi sağlamak için okul-sanayi işbirliğinin önemli olduğunu söyledi: “Günümüzün teknolojisini motorlu araçlar alanımızın oto boya atölyesine taşıyan ve değerli gençlerimizin mesleki eğitimini sağlayan Anadolu Isuzu firmasına teşekkür ediyorum. 1850 öğrencisi, 127 eğitimci kadrosu ile Küçükyalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak okulumuza yapılan bu yatırıma sahip çıkarak hedeflenen amaca ulaşacağımıza söz veriyoruz. Okulumuzun tüm alanlarında, Anadolu Isuzu gibi yatırımcılar olsa devletimizin mesleki eğitimde yükünün yüzde 40-50 oranında hafifleyeceğini düşünüyorum.”

Okulumuza hayırlı olsun 
Maltepe İlçe Milli Eğitim Müdürü Faik Kaptan da Anadolu Isuzu firmasına teşekkür ederek, “Bu atölyenin ülkemize ve okulumuza hayırlı olmasını diliyorum” dedi. 

Okul-Sanayi işbirliği 
Mesleki ve teknik eğitimden sorumlu İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Serkan Gür ise mesleki ve teknik eğitimin iş piyasasına uygun öğrenci yetiştirmesinin bu tür atölyelerle mümkün olabileceğini belirterek, “Biz Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bütün sponsorlarımıza, markalarımıza, her anlamda okullarımıza gelip laboratuar kurmalarını, istihdam odaklı yaklaşımlarını kendilerinin oluşturmalarını, makineleri, teknolojileri, bilgileri ile çocuklarımızı yetiştirmelerini, daha sonra da onlara iş imkanı sağlamalarını istiyoruz. Okul-sanayi işbirliği İstanbul modeli projesini başarı ile uyguluyoruz” diye konuştu.

Nitelikli iş gücü sağlanacak 
Anadolu Isuzu Genel Müdürü Tuğrul Arıkan, meslek liselerine girişlerin desteklenmesi, staj olanaklarının sağlanması, öğrencilerin bilgi beceri ve yetkinliklerinin arttırılması açısından Boya Teknolojileri Atölyesi’ni hayata geçirdikleri için mutlu olduklarını söyledi. Projeyi, Anadolu Isuzu’nun en değerli projesi olarak tanımlayan Arıkan, şunları söyledi: “Anadolu Isuzu olarak Milli Eğitim Sanayi işbirliği için ilk adımları attık. Burada, yenilikleri takip edip devreye almaya istekli, teorik uygulamalarla birlikte pratik uygulamaları da bilen otomotiv sektöründe teknolojiyi yakından takip eden, çevre bilinci ile yoğrulmuş kalifiye boya profesyonellerinin yetişmesini istiyoruz. Staj imkanları ile yerinde eğitime ağırlık vereceğiz. Ülkemiz ekonomisinin gelişmesinde meslek liseleri çok büyük roller üstlenecek. Büyüyen Türkiye ekonomisi, ihtiyaç duyduğu nitelikli işgücü ihtiyacını meslek okullarında verilecek eğitimlerle sağlayacak. Modern tesisler de buna çok büyük katkı sağlayacak. Küçükyalı Anadolu Meslek Lisesi Motorlu Araçlar Bölümü Boya Teknolojisi Atölyesi de buna hizmet edecek. 20 öğrencimizin iki yıl boyunca eğitim göreceği bu atölyenin açılışında bize destek veren herkese teşekkür ediyorum.” 
Tuğrul Arıkan, önümüzdeki yıl Kocaeli’nde aynı tip bir boya atölyesine destek vereceklerini sözlerine ekledi.

Çok önemsiyorum 
Maltepe Kaymakamı Necip Çakmak, teknoloji ve bilim olarak gelişmiş ülkelerde iş dünyası ve eğitimin birlikte hareket ettiğini, Anadolu Isuzu’nun bu yatırımının kaliteli insan gücü yetiştirilmesinde önemli olduğunu belirterek, “Bu yatırımı çok önemsiyorum. Türkiye’nin temel kuruluşlarından biri sayılan Anadolu Grubu, çok büyük bir grup ve çok büyük hizmetler veriyor. Böyle bir okula, böyle bir atölyeyi kurduğu için Anadolu Grubu’na teşekkür ediyorum. Teknolojide gelişmek istiyorsak, iş dünyası ile eğitim beraber hareket etmek zorunda. Anadolu Grubu, burada yetişen arkadaşların bir kısmını işe alacak. Kendi yaptıkları bir tesiste eğitim görmüş insanlarla daha kolay çalışırlar. Anadolu Grubu’na rica ediyorum; Ar-Ge konusunda bir üniversiteye sponsor olsunlar. Türkiye, yeni markalar yaratmak için yeni atılımlar yapmak zorunda” diye konuştu. ■









Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159