banner69

“Her Kızımız Bir Yıldız” Programı 19. yılı geride bıraktı

banner113

Mercedes-Benz Türk ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin 19 yıldır sürdürdüğü “Her Kızımız Bir Yıldız” programı bu yıl da Türkiye’nin dört bir yanından 25 Yıldız Kızı İstanbul’da ağırladı.

banner114
EĞİTİM 03.08.2023, 15:31 03.08.2023, 16:49 Erkan YILMAZ
“Her Kızımız Bir Yıldız” Programı 19. yılı geride bıraktı

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) ile iş birliğiyle 2004 yılında 17 ilde 200 kızın desteklenmesi ile başlayan Her Kızımız Bir Yıldız ile her yıl 1000 kız burs alıyor. Program kapsamında sağlanan burs imkanının yanı sıra kişisel ve mesleki gelişimlerine yönelik hazırlanan çeşitli eğitim imkanları da sağlanıyor. Ayrıca Her Kızımız Bir Yıldız programını tamamlayan öğrenciler de Mercedes-Benz Türk bünyesinde çalışma imkanından da yararlanabiliyor.

Her Kızımız Bir Yıldız 20. Yılını kutlayacak

Mercedes-Benz Türk Pazarlama İletişimi ve Müşteri Yönetimi Grup Müdürü Serra Yeşilyurt, etkinliğin açılışında yaptığı konuşmada, “Her Kızımız Bir Yıldız’ Programının 2024’te 20. Yılını kutlayacaklarını belirterek, “Kolay değil bir programı 20. yıla taşıyabilmek. Bu programa iki kurumun çok önemli destekleri var. Kızlarımızın istihdamı ve geleceği için var gücüyle çalışan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ki, bu noktada, Saygıdeğer Türkan Saylan hocamızı anmak istiyorum. Işıklar içinde uyusun, Ruhu Şad olsun. Diğer bir kurum da kadın yönetici olarak çalışmaktan gurur duyduğum Mercedes-Benz Türk A.Ş. Bu program çerçevesinde 60’dan fazla ildeyiz ve 1000’e yakın bursiyerimiz var. Bu kızlarımızı hem maddi hem manevi olarak destekliyoruz. Bulundukları illere gidiyoruz ve kişisel gelişimlerine yönelik destekler veriyoruz. Kızlarımızı temsilen Türkiye’nin 5 farklı ilinden Sinop, Sakarya, Van, Edirne, Tekirdağ’dan 25 kızımız bizimle. Bir hafta İstanbul’un tarihi, turistik yerlerini gezdik. Ayrıca Mercedes-Benz Türk fabrikasını da gezdiler. Geleceğin kadın yönetici adaylarına fabrikamızı gösterdik. Bu süreç greçekten çok keyifliydi” dedi.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ile 19 yıldır el, ele bugünlere geldik

Her Kızımız Bir Yıldız programı kapsamında gelenekselleşen yaz buluşmalarında bir arada olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten Mercedes-Benz Türk İcra Kurulu Başkanı Süer Sülün, şu açıklamalarda bulundu: “ Bu sene önemli bir sene. Cumhuriyetin 100. Yılını kutluyoruz. Atatürk’de Cumhuriyeti gençlere emanet etmiş, ne kadar doğru bir iş yapmış olduğuna şahit olduk. Bugün gerçekten çok gurur verici, ümit dolu bir gelecek bizi bekliyoruz. Yolunuz açık olsun. Gelecek sizin. Bu ülkenin size ihtiyacı var. Lütfen güçlükler görünce vaz geçmeyin. Hedeflerinize inanın. Burada Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ne hoşgeldiniz diyorum ve teşekkür ediyorum. 19 yıllık bir birlikteliğimiz var. El ele bugünlere geldik. 19 yıl el ele bir sosyal proje yapmak takdire şayan. Ümit ediyorum; diğer kuruluşlara da örnek olur. Gerçekten çok değerli bir iş yapıyoruz. Onun için bu yolculukta bizimle birlikte olduğunuz için teşekkür ediyorum. Sektörel basına özellikle teşekkür ediyorum. Bizi yalnız bırakmıyorlar. Bu tip projelerin biraz daha fazla basında yer alması gerekiyor ki, örnek alınsın, özendirilsin” dedi.

5 yıldır Boğaziçi Üniversitesi’nin mühendis kızlarına destek

Etkinlikte Boğaziçi Üniversitesi’nden de kızların yer aldığına dikkat çeken Süer Sülün, “Boğaziçili mühendis kızlarımız var. 5 yıl önce 5 mühendislik öğrencisine burs vermeye başladık. Sadece öğretim bursu değil. Eğitimlerine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Şirketimizde staj olanağı sağlıyoruz. Haziran ayında ilk mezunlarımızı verdik. Şmidi aramızda yeni Boğaziçili mühendis kızlarımız var. Gurur duyuyoruz onlarla. İş arkadaşlarımızda yer alıyor. Özellikle kadın yöneticilerimizi davet ettik, onlar da örnek olsunlar istiyoruz. Sürdürülebilirlik önemli bir konu. Fırsat eşitliğini çok önemsiyoruz. Sosyal fayda anlamında bir takım faaliyetlerimiz var. Eğitimdeki fırsat eşitliğine katkıda bulunmak istiyoruz. Çeşitli sponsorluklarımızda var. Ampute Futbol Takımı’nın sponsoruyuz. Orada da fırsat eşitliğine inanıyoruz. Bu proje ile de gurur duyuyoruz. Elimizin, gücümüzün yettiği kadar bu topluma aldıklarımızın bir kısmını vermeye çalışıyoruz. Uzun soluklu yürüyüşler olsun. Bütün kızlarımıza başarılar diliyorum” dedi.

1989 yılından beri 104 binin üzerinde öğrenci ailemiz içinde yer aldı

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Ayşe Yüksel ise konuşmasında şu açıklamalarda bulundu: Mercedes-Benz Türk Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği kurulduğu günden beri yanımızda. Daha öncesinde Cüzzamla Savaş Derneği döneminde de yanımızdaydılar. Mercedes-Benz Türk artık Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin ikiz kardeşi gibi oldu. Türkan hocamızın bir sözünü her yerde kullanıyoruz; Eğitimli her kadının bu Cumhuriyete bir borcu var. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’de bu amaçla hareket ediyor. Bugün 25 kızımız burada ama 1989 yılından beri 104 binin üzerinde orta öğretim ve lise öğrencisini Çağdaş Yaşam ailesine kattı. Bunlar içerisinde 61 bin üniversite öğrencisi mezun oldu. Sadece 34 yılda. Bazen düşünüyoruz, şu an içinde bulunduğumuz eğitimin bizim istediğimiz gibi olmadığını, toplumda bir takım olumsuzlukların yaşandığı bir dönemde, 34 yıldır olmasaydık, belki çok daha erken istemediğimiz bir mecrada olacaktık. Gönül isterki, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ni ihtiyaç olmadan hareket edebilsek, herkes fırsat eşitliğinden yararlanabilse. Bütün kızlarımız eğitimli ve her sektörde başarılı olabilse. Ama ne yazık ki, bir müddet daha bize ihtiyaç var. Gençlere daha çok ihtiyaç var. Bu bayrağı almanız gerekiyor. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ve Mercedes-Benz Türk her zaman sizin arkanızda. 19 yılı geride bıraktık. Önümüzdeki yılda 20 yılda bu daha müthiş bir projeye dönüşecek diye düşünüyoruz. 20. Yıl kutlaması hayal ettik. Geçmişteki mezun arkadaşlarımıza ulaşırsak çok müthiş bir şey olacak. Hepiniz pırıl pırılsınız. Size tavsiyem akıl ve bilim yolunda sapmadan özellikle Cumhuriyetin bu 100. Yılında gelecek yüzyıl için ben ne yapabilirim diyerek, var gücümüzle çalışmalıyız. Basın mensuplarına aramızda oldukları için teşekkür ediyorum. Bir arkadaşınız, ‘19 yıldır bu projeyi takip ediyorum’ dedi ve gözlerim yaşardı. Türkan Hocamızın amacı; erkeklerin baskın olduğu sektörde kızlarında çalışabileceğini göstermekti. O dönemlerde mesleki liseler önemsenmiyordu ki, hala önemsenmiyor. O dönemde 200 kızla başladı projemiz. İlk kızlarımız Hakkari’den gelmişlerdi. Fabrikayı gördüklerinde şaşkındılar. Şu anda 27 bir öğrencinin aktif burs aldığı bir yapımız var. Biz kocaman bir aileyiz. Aydınlık bir Türkiye’de daha huzurlu, daha mutlu yaşayabilmek dileğiyle. Tekrar Mercedes-Benz Türk’teki arkadaşlarımızı kutluyorum. Bu da Türkan Hocamızın öğrettiği bir şey; teşekkür etmiyor, kutluyorum. Hepimiz bu vatana olan borcumuzu ödüyoruz” diye konuştu.

3 Ağustos 2023 tarihinde Yıldız Kızlar’ı geleneksel İstanbul ziyaretinde ağırlayan Mercedes-Benz Türk; Edine, Sakarya, Van, Sinop, Tekirdağ’dan gelen 25 Yıldız Kız’ı İstanbul’da bir araya getirdi.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159