banner69

Mercedes-Benz Türk, “EML’miz Geleceğin Yıldızı”na katılan 30 öğretmen ve 30 EML okul birincisi öğrenciyi İstanbul’da ağırladı

banner113

Mercedes-Benz Türk, otomotiv sektörüne donanımlı personel yetiştirilmesi, sektördeki nitelikli personel sayısının artırılması ve kalifiye işgücünün yetiştirilmesine katkıda bulunarak gençleri meslek eğitimine özendirmek amacıyla başlattığı “EML’miz Geleceğin Yıldızı” programında okuyan başarılı 30 öğrenci ve 30 öğretmenileriniİstanbul’da ağırladı. Hoşdere Otobüs Fabrikası’nı gezen öğrenci ve öğretmenler, Mercedes-Benz Türk’ün yenilikçi teknolojisini yerinde ve yakından görüp inceleme fırsatı buldu.

banner114
EĞİTİM 12.01.2024, 11:56 Taşıma Dünyası
Mercedes-Benz Türk, “EML’miz Geleceğin Yıldızı”na katılan 30 öğretmen ve 30 EML okul birincisi öğrenciyi İstanbul’da ağırladı

Ağır ticari araç endüstrisinin öncüsü olarak 56 yıldan fazla süredir Türkiye’nin istihdam, üretim ve ihracatına katkı sağlayan Mercedes-Benz Türk’ün, Mercedes-Benz Otomotiv, Milli Eğitim Bakanlığı ile Mercedes-Benz Bayi ve Yetkili Servisleri iş birliğiyle yürüttüğü EML’miz Geleceğin Yıldızı” programı ile mesleki eğitime katkı sağlamayı sürdürüyor. 2014 yılında Endüstri Meslek Liseleri (EML) kapsamında başlattığı program ile otomotivdeki nitelikli personel sayısının artırılması ve sektöre donanımlı personel yetiştirilmesini amaçlayan Mercedes-Benz Türk, “EML’miz Geleceğin Yıldızı”na katılan 30 öğretmen ve 30 EML okul birincisi öğrenciyi 12-13 Aralık tarihlerinde İstanbul’da ağırladı.

445 öğrenciye ‘Hoş geldin’ paketi

Birçoğu ilk kez uçağa bindiğini belirten başarılı öğrenciler bir gece konakladıkları İstanbul’da keyifli, heyecanlı bir gün geçirdiler. Hoşdere Otobüs Fabrikası konferans salonunda yapılan
bilgilendirmenin ardından öğretmenleriyle fabrikayı gezen gençler, Mercedes-Benz Türk’ün yenilikçi teknolojisini yerinde ve yakından görüp inceleme fırsatı buldu. Mercedes-Benz Türk, programa bu yıl dahil olan 445 öğrenciye sürpriz yaparak, içinde Mercedes-Benz yıldızlı çanta, kalem-kitap seti, önlük, tişört, anahtarlık bulunan, özel bir ‘Hoş geldin’ paketi gönderdi.

Bugüne kadar 1.572 öğrenci staj yaptı

Mercedes-Benz Türk, projenin başladığı 2014’ten bugüne 28 farklı ilde toplam 31 meslek lisesinde yer alan 31 Mercedes-Benz Laboratuvarı ile Türkiye’de en fazla okul ve öğrenciye ulaşan şirketlerinden biri haline geldi. Meslek liselerinde eğitim alan gençlerin hem mesleki hem de kişisel gelişimine katkı sağlayan programda yer alan öğrenciler, mezuniyet sonrasında sektörde çalışmaya devam ediyor. Programdan mezun olan öğrencilerin önemli bölümü Mercedes-Benz Türk yetkili servislerinde iş buluyor. Program kapsamında okullara ayrıca uygulamalı eğitim gerçekleştirebilecekleri araç bağışı da yapılıyor.

Bugüne kadar 1.500’den fazla öğrenciye staj imkânı sağlayan Mercedes-Benz Türk, Eylül 2023’ten itibaren de 354 öğrenciye staj için kapılarını açtı.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159