Mercedes-Benz Türk’ten 41 yenilikli otobüs eğitimi

banner113

Mercedes-Benz, 41 yenilikle Şubat ayında pazara sunulan otobüslerle ilgili hem firma sahiplerine hem de otobüs sürücülerine yönelik Hadımköy ‘de Ağır Ticari Araçlar Eğitim Merkezi’nde ya da mobil olarak müşteri alanında araç tanıtım ve ekonomik sürüş olmak üzere iki farklı kapsam da eğitim seminerleri düzenliyor.

banner114
EĞİTİM 01.07.2021, 17:18 01.07.2021, 17:34 Taşıma Dünyası
Mercedes-Benz Türk’ten 41 yenilikli otobüs eğitimi

Mercedes-Benz Türk Otobüs Filo Satış Grup Müdürü Burak Batumlu, Cüneyt Sütçü, Mehtap Karakuş, Çağlar Karakaşlıoğlu, Olcay Apa, Ertuğrul Koç, Mesut Yılmaz

Mercedes-Benz, 41 yenilikle Şubat ayında pazara sunulan otobüslerle ilgili hem firma sahiplerine hem de otobüs sürücülerine yönelik Hadımköy ‘de Ağır Ticari Araçlar Eğitim Merkezi’nde ya da mobil olarak müşteri alanında araç tanıtım ve ekonomik sürüş olmak üzere iki farklı kapsam da eğitim seminerleri düzenliyor. 

25 Haziran Cuma günü gerçekleştirilen eğim seminerlerinin bu kez katılımcıları sektörel basın mensupları oldu. Eğitim seminerinde Mercedes-Benz Türk Otobüs Filo Satış Grup Müdürü Burak Batumlu, Otobüs Ürün Yöneticisi Cüneyt Sütçü, Satış ve Satş Sonrası Hizmetler Eğitim Grup Müdürü Mehtap Karakuş, Satış Sonrası Eğitim Uzmanları Çağlar Karakaşlıoğlu, Olcay Apa, Ertuğrul Koç ve Mesut Yılmaz ile bir araya geldik. İlk etapta konferans salonunda eğitimlerin içeriği ve yeniliklerle ilgili bilgiler aldık. Daha sonra da fabrika içinde yer alan pistte otobüslerdeki yenilikleri bizzat görme imkanı elde ettik. 

Geri dönüşler çok olumlu

Konferans salonunda gerçekleştirilen eğitim seminerinin açılışında konuşan Burak Batumlu, “Otobüslerdeki yeniliklerle ilgili sektörden çok olumlu geri dönüşler aldık. Verilen eğitimler hususunda da sürücülerle birlikte ve firmaların da memnuniyet düzeylerinin çok yüksek olduğunu gördük” dedi.   

2 bin 500 sürücüye eğitim 

Mercedes-Benz Türk Eğitim Uzmanı Olcay Apa, ilk olarak sürücülerin aldıkları eğitimlerin içerikleri hakkında bilgiler verdi: “ Bir gün araç tanıtım, bır gün de ekonomik sürüş olmak üzere iki gün eğitim veriliyor.  41 yenilik ve değişiklik  konusu her iki eğitim de de ayrı ayrı anlatılıyot. Son 5 yılda seyahat otobüs sektöründe 2 bin 500’ü aşkın sürücüye eğitim verdik. Müşteri talep ettiğinde eğitimleri onların merkezlerinde de veriyoruz” dedi. ■

Ertuğrul Koç, Mesut Yılmaz, Cüneyt Sütçü

Yenilikler 3 ana başlıkta toplandı

Teorik eğitimin ardından araçlara binilerek eğitim pistine hareket edildi. Burada eğitim uzmanı Ertuğrul Koç ve Mesut Yılmaz tarafından araçlarda bulunan özellikler birebir aktarıldı. Sunulan tüm yenilikler ‘Yeni Güvenlik Standartları’, ‘Yeni Konfor Standartları’ ve ‘Yeni Ekonomik Sürüş Standartları’ olarak 3 ana başlık altında özetleniyor.

- Bu donanımlar arasında Dönüş Asistanı (Side Guard Assist), Dikkat Asistanı (Attention Assist), Dönüş Farı ve Dur&Kalk (Stop&Go) özelliği sunulurken; Park Sensörü/Asistanı ve Yokuş Kalkış Desteği de 2021 itibarıyla otobüslere eklendi.

- Covid-19 salgınına karşı yeni antiviral etkili yüksek performanslı partikül filtreleri standart olarak sunulurken, yeni iklimlendirme sistemi de opsiyonel olarak sunuluyor. 

- Tüm yolcu koltuklarında USB üniteleri standart olarak sunuluyor. Yeni koltuk ray sistemi sayesinde koltukların yeniden konumlandırılması kolaylaşıyor ve değer kayıplarının önlenmesi amaçlanıyor. 

- Sürücü konfor paketi ile sürücünün yatma yerinde perde yerine rulo sürgü kapak kullanılarak bir ilk daha Mercedes-Benz ile gerçekleştiriliyor. Sürücünün konforu için yeri yeniden düzenlenen ayrı bir hoparlör, çakmak yerine çift USB, sürücünün sol tarafında yeni bir evrak koyma cebi, deri direksiyon simidi ve radyonun konumunun yukarı alınması gibi detaylar bulunuyor.

- Mercedes-Benz otobüsleri; öngörülü sürüş sistemi, otomatik karoser indirme, lastik basınç izleme ve eko sürüş asistanı aracılığıyla yüzde 4+’a varan oranda yakıt tasarrufu sağlıyor. Powershift otomatik şanzıman da standart olarak sunuluyor. 

- Öngörülü Sürüş Sistemi (PPC) sayesinde Mercedes-Benz, yakıt ekonomisi ve konfor alanında bir diğer yeniliği daha Travego 15 ve Tourismo modellerinde sunmaya başladı.

Yorumlar (1)
arif ateş 2 yıl önce
iyi günler egitim almak istiyorum yardımcı olabilirmisiniz
banner117
15
açık
banner159