Busitalia, 150 adet elektrikli şehir otobüsü alımı için IVECO BUS’ı seçti

banner113

IVECO BUS'un İtalya'da imzaladığı en büyük E-WAY otobüs anlaşması olan bu işbirliği, markanın sıfır emisyon çözümlerindeki başarısını kanıtlıyor. Teslimatların tamamının 2023 - 2025 yılları arasında yapılması planlanırken, ilk 18 araç 2023 yılının Temmuz ayında teslim edilecek.

banner114
Busitalia, 150 adet elektrikli şehir otobüsü alımı için IVECO BUS’ı seçti

IVECO BUS, Busitalia ile 12 m uzunluğunda, 150 adet elektrikli şehir otobüsü E-WAY satın alımı için üç yıllık bir anlaşma imzaladı. Bu işbirliği, İtalya'da bugüne kadar E-WAY şehir otobüsü için verilen en büyük sipariş olup, markanın tam elektrikli mobilite çözümlerinin ön saflarındaki konumunu ortaya koymaktadır.

Busitalia, doğrudan ve iştirakleri aracılığıyla otobüslerle yerel toplu taşıma hizmetleri (LPT) sunan FS Italiane Group şirketi olup, Umbria, Veneto ve Campania'da ve Hollanda'da Qbuzz ile Utrecht ve Groningen-Drenthe bölgelerinde LPT hizmetleri sunmaktadır. Karayolu yolcu taşımacılığında lider şirketler arasında yer alan Busitalia'nın 5.000 çalışanı ve 2.700 otobüsü bulunmaktadır. Busitalia 2021 yılında yaklaşık 152 milyon km yol yapmıştır.

Busitalia'nın işleteceği 12 metre uzunluğundaki gece şarjlı E-WAY otobüsleri, klima, USB prizler, tekerlekli sandalyedeki kişiler için özel alanlar ve arka görüş sistemi gibi çok sayıda donanımı içeriyor. İki farklı tasarım, tek bir şarjla mesafeden ödün vermeden geniş bir yolcu kapasitesi sunacak. Bazı araçlar şehir içi ulaşım için 28 koltukla yolcuları karşılayacak şekilde donatılırken, diğerleri banliyö taşımacılığı için 32 koltuklu optimum bir kombinasyon sunacak.

Araçlar 2023 - 2025 dönem aralığında teslim edilecek olup, ilk 18 araç Padoua ve Rovigo'da hizmete girmek üzere Temmuz 2023'te teslim edilecek.

Bu yeni sözleşme ile IVECO BUS, sıfır emisyonlu otobüslerin geliştirilmesindeki liderliğini ve enerji dönüşümünde toplu taşıma yetkililerini destekleyen önemli bir ortak olarak konumunu güçlendiriyor.

Busitalia CEO'su ve Genel Müdürü Stefano Bonora, "Ülkemizin sürdürülebilir kalkınmasında yer almak ana faaliyetlerimizin merkezinde yer alıyor. Sürdürülebilir kolektif hareketin gelişimine katkıda bulunmak Busitalia'nın hem kararlılığını hem de hedefini yansıtıyor. Filolarımızın tüm beklentilerimizi karşılayacağından emin olduğumuz bu tip elektrikli otobüslerle yenilenmesi, hedeflerimize sürdürülebilir bir şekilde ulaşmamıza yardımcı olacak" ifadelerini kullandı.

IVECO BUS Satış ve Ürünlerden Sorumlu Başkanı Stéphane Espinasse ise şunları söyledi: "Elektrikli araç teknolojisindeki güçlü liderliğimizi kanıtlayan bu siparişten büyük onur duyuyoruz. İtalya'da toplu taşımayı daha da sürdürülebilir hale getirmek için sıfır emisyonlu otobüslerin dağıtımında Busitalia'yı desteklemekten gurur duyuyoruz. İtalya yollarında sayıları giderek artan E-WAY modelinin çalıştığını görmeyi sabırsızlıkla bekliyoruz."

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159