banner69

BYD 7 milyonuncu elektrikli ve Plug-in Hibrit araç üretimiyle yeni bir rekora imza attı

banner113

Dünyanın lider elektrikli otomobil markası BYD, 7 milyonuncu yeni enerji aracını (yüzde 100 elektrikli + plug-in hibrit) üreterek dünyada bir ilke daha imza attı. 2021’in Mayıs ayında 1 milyonuncu yeni enerji aracını üreten BYD, 18 ay içinde bu rakamı hızla üçe katlamış ve bu tarihten 9 ay sonra 5 milyonuncu elektrikli ve plug-in hibrit araç üretimini gerçekleştirmişti.

banner114
BYD 7 milyonuncu elektrikli ve Plug-in Hibrit araç üretimiyle yeni bir rekora imza attı

Elektrikli araç lideri BYD, 2023’ün son çeyreğinde 526 bin 409 adet elektrikli araç satışı gerçekleştirerek, bu dönemde dünyanın en çok tercih edilen elektrikli otomobil markası olmayı başardı. Türkiye pazarına yaptığı etkileyici giriş ile de adından söz ettirmeyi başaran BYD, 2023 yılında global pazarda büyümeye devam ederken satışlarını önceki yıla oranla yüzde 337 seviyesinde artırdı.

Aynı zamanda UEFA Avrupa Futbol Şampiyonası 2024™’ün (UEFA EURO 2024™) Resmi Partneri ve Resmi E-Mobilite Partneri olan BYD, bu iş birliğiyle birlikte futbol heyecanını, yeni otomobilleriyle bir araya getirecek.

BYD

Çok uluslu bir teknoloji şirketi olan BYD, daha iyi bir yaşam için teknolojik inovasyonlarıyla öne çıkıyor. 1995 yılında şarj edilebilir batarya üreticisi olarak kurulan BYD, şu anda Çin, ABD, Kanada, Japonya, Brezilya, Macaristan ve Hindistan’da 30’dan fazla endüstriyel parkıyla otomobil, raylı ulaşım, yeni enerji ve elektroniği kapsayan çok çeşitli bir iş alanına sahiptir. BYD, enerji üretimi ve depolamadan uygulamalarına kadar, fosil yakıtlara olan küresel bağımlılığı azaltan sıfır emisyonlu enerji çözümleri sağlamaya kendini adamıştır. Yeni enerji araç ayak izi şu anda 6 kıtayı, 70’ten fazla ülke/bölgeyi ve 400’den fazla şehri kapsamaktadır. Hong Kong ve Shenzhen Borsalarında işlem gören şirket, daha yeşil bir dünya için yenilikler sunan bir Fortune Global 500 kuruluşu olarak bilinmektedir.

BYD Auto

2003 yılında kurulan BYD Auto, kendini daha iyi bir yaşam için teknolojik yeniliklerden yararlanmaya adamış çok uluslu bir yüksek teknoloji şirketi olan BYD’nin otomotiv iştirakidir. Global ulaşım sektörünün çevreci dönüşümünü hızlandırmayı hedefleyen BYD Auto, tam elektrikli ve plug-in hibrit araçlar geliştirmeye odaklanmıştır. Şirket, bataryalar, elektrik motorları, elektronik kontrol üniteleri ve otomotiv için çipler gibi yeni enerji araçlarının tüm endüstriyel zincirinin temel teknolojilerinde uzmanlaşmıştır. Son yıllarda Blade Batarya, DM-i ve DM-p hibrit teknolojisi, e-Platform 3.0 ve CTB teknolojisi gibi önemli gelişmelere öncülük etmiştir. Şirket, elektrikli araç dönüşümünde fosil yakıtlı araç üretimini durduran dünyanın ilk otomobil üreticisidir ve Çin’de 9 yıl üst üste yeni enerji binek araç satışlarının zirvesinde yer almıştır.

BYD Avrupa

BYD Avrupa’nın merkezi Hollanda’da yer almaktadır ve BYD Grubu’nun ilk deniz aşırı merkezidir. BYD Avrupa, BYD’nin lider teknolojik yeniliklerle sürdürülebilir ve verimli çözümleri tüm dünyaya yaymasının bir taahhüdü olarak öne çıkmaktadır.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159