Elektrikli otobüslere Başkentliler tam not verdi

banner113

Ankara Büyükşehir Belediyesinin Başkent ulaşımında konforu ve güvenliği önceleyen hizmet anlayışı doğrultusunda filosuna eklediği elektrikli otobüslere Başkentliler tam not verdi. EGO Genel Müdürlüğü, Ankara Şehir Hastanesi-Kızılay-Ulus güzergâhında 3 adet 12 metrelik solo tip elektrikli otobüsleri hizmete sundu.

banner114
Elektrikli otobüslere Başkentliler tam not verdi

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkentlilere daha modern, son teknolojiye sahip, konforlu ve güvenli bir ulaşımsağlamak için yeni otobüs alımlarına devam ederken, filosuna eklediği elektrikli otobüsleri de Başkentlilerle buluşturdu. 12metre uzunluğunda 87 yolcu kapasiteli, solo tip 3 adet elektrikli otobüs 112 hat numaralı Ankara Şehir Hastanesi-Kızılay-Ulus güzergâhında hizmete vermeye başladı.

Egzoz emisyonu olmadığı için tamamen çevreci olan yüzde 100 elektrikli otobüsler, sessiz, güvenli ve alçak tabanlı olması nedeniyle de engelli yolcuların rahatlıkla inip binmesini sağlaması nedeniyle Başkentlilerden tam not aldı.

Kullanım şartlarına bağlı olarak CNG’li araçların yarısı, dizel araçların ise dörtte biri oranında enerji harcayanBozankaya AŞ tarafından üretilen elektrikli otobüslerde; wi-fi altyapısı, USB şarj soketleri, bilgi ve bildirim ekranları ile anons sistemleri yer alıyor.

Araç üstü takip, acil durumların anında izlenebildiği ve hata bildirim sistemine de sahip otobüslere Başkentlilerin yoğun ilgisiyle karşılaştıklarını ve özellikle sosyal medyada artan yorumlarla beğenildiğini belirten EGO 1. Bölge Müdürü Erkan Tarhan, “Avrupa Birliği hibesiyle alımı gerçekleştirilen 87 yolcu kapasiteli 12 metrelik solo tipi çevre dostu, konforlu 3 adet elektrikli otobüsümüz 112 hat numaralı Ankara Şehir Hastanesi-Kızılay-Ulus güzergâhında hizmet vermeye devam ediyor”dedi.

Ankara Şehir Hastanesi-Kızılay-Ulus güzergâhındahizmet veren elektrikli otobüsleri kullanan vatandaşlar memnuniyetlerini şu sözlerle paylaştı:

-Nefise Çelik: “Çok güzel, çok teşekkür ederiz Büyükşehir Belediye başkanımıza. Daha önceden hiç binmemiştim reklamlarını izliyordum. Çok sevindim, çok iyi oldu.”

-Ahmet Sevindi: “Ankara için hayırlı olsun. Bugün ilk defa bindim. Sağlık çalışanları için böyle tahsis edilmesi de çok mutlu etti. Başkanımıza ayrıca çok teşekkür ederim.”

-Hasan Demir: “İlk kez biniyorum. Çok hoşuma gitti, çok beğendim.Çevreci olması da bir avantaj.”

-Mustafa Deniz: “Çok güzel elektrikli otobüsler. Sessiz, sakin ve çok rahat.”

-Nilay Genç: “Sarsmıyor, nasıl gittiğini anlamıyorsun metroya benziyor biraz. Diğer otobüsler gibi seste çıkarmaması çok güzel. Hayırlı olsun, ilk defa biniyorum.”

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159