banner69

Karsan e-ATA, roadshow etkinliğiyle Avrupalı operatörlerle buluşuyor

banner113

e-ATA, Avrupa tanıtım etkinlikleri kapsamında roadshow turuna çıktı. Romanya, Fransa ve İtalya’nın şehirlerinde düzenlenen etkinliklerle, yeni Karsan e-ATA’nın kamu ve özel sektör otobüs işletmecileriyle buluşması, incelenmesi ve test edilmesi amaçlanıyor

banner114
ELEKTRİKLİ VE HİBRİT ARAÇLAR 10.12.2021, 16:27 10.12.2021, 17:14 Erkan YILMAZ
Karsan e-ATA, roadshow etkinliğiyle Avrupalı operatörlerle buluşuyor

Karsan, 10, 12 ve 18 metre boyutlarındaki %100 elektrikli yeni şehir içi otobüsü e-ATA ile Avrupa’da roadshow etkinlikleri düzenlemeye başladı. Eylül ayında lansmanı yapılan e-ATA ürün ailesiyle birlikte 6 metreden 18 metreye %100 elektrikli araç sunabilen Avrupa’daki ilk ve tek marka olan Karsan, 3 adet 12 metre sınıfındaki e-ATA, Romanya, Fransa ve İtalya’nın farklı kentlerinde özel ve kamu toplu taşıma kuruluşları tarafından incelenip test ediliyor. Ekim ayında başlanan ve yüksek ilgi gören e-ATA’nın roadshow etkinlikleri Romanya’da tamamlanırken, Fransa ve İtalya şehirlerinde devam ediyor. 

Gezdiği her noktada yüksek ilgi ve beğeniyle karşılaşan 12 metrelik e-ATA’nın Ekim ayında başlayan roadshowu içerisindeki Romanya turu, Cluj kentinde düzenlenen Gala Tranzit etkinliğiyle başladı. ArdındanJimbolia, Bralia, Sibiu, Bükreş, Bralia, Slobozia, Sfantu George, Bacau ve Buzau kentlerinde devam etti. Romanya Bölgesel Kalkınma ve Kamu Yönetimi Bakanlığı tarafından açılan yüzde 100 elektrikli toplu taşıma ihalelerini kazanarak Türkiye’nin en büyük elektrikli otobüs ihracatına imza atan Karsan’ın Romanya turunda; 44 adet e-ATA teslim edeceği Temeşvar, 12 adet e-ATA teslim edeceği Braşov ve 10 adet e-ATA teslim edeceği Slatina da vardı.Roadshow’un Slatina ayağında Slatina Belediye Başkanı Emil Mot, e-ATA’nın tanıtımını gerçekleştirerekKarsan ile yapılan anlaşmayı detaylarıyla açıkladı. Bu doğrultuda Slatina Belediyesi, Karsan’dan Aralık ayı itibariyle e-ATA elektrikli otobüsü teslim almaya başlayacak. Belediye şarj istasyonlarıyla birlikte toplam10 adetlik Karsan elektrikli otobüs filosuna sahip olacak.

Fransa’da bulunan 12 metrelik e-ATA ise Aigrefeuille-sur-Maine bölgesindeki tanıtım turunun ardından Lüksemburg ve tekrar Fransa olmak üzere roadshow etkinliğini sürdürecek. e-ATA’nın İtalya yolculuğu ise Roma’da düzenlenecek olan ASSTRA Ulusal Konferansı ile başlayacak.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159