banner69

Q Charge 7.500 şarj ünitesine ulaşmayı hedefliyor

banner113

Mikromobilite şirketi BinBin’in de bağlı bulunduğu 1000 Yatırımlar Holding, QCharge markasıyla elektrikli araçlar için şarj istasyonu hizmetleri vermeye başlıyor. İlk etapta 333 şarj ünitesi ile Türkiye’ye 20,8 MW/saat elektrikli araç şarj gücü kazandıracak olan QCharge 2023 sonuna kadar toplam 7.500 şarj ünitesine ulaşmayı hedefliyor. Şirket, Fonbulucu.com aracılığıyla kitle fonlamasına çıkarak 39.079.466 TL tutarında rekor fonlamaya ulaştı.

banner114
ELEKTRİKLİ VE HİBRİT ARAÇLAR 12.07.2023, 11:08 12.07.2023, 11:19 Erkan YILMAZ
Q Charge 7.500 şarj ünitesine ulaşmayı hedefliyor

Mikromobilite alanında teknoloji üretenbir girişim olarak yola çıkan BinBin’in kurucuları, 2022 yılında ulaşım, yazılım ve enerji gibi farklı alanlarda yenilikçi çözümler üretmek üzere 1000 Yatırımlar Holding’i hayata geçirdi. Holding yeni yatırımı QCharge markasıyla, sürdürülebilir şehirlere katkı sağlamak üzere elektrikli araç şarj istasyonu hizmeti vermek amacıyla faaliyetlerine başladı. QCharge’ın faaliyet alanları arasında altyapı çalışmaları, satış ve servis, şarj işletmeciliği, bayilik ve kurulum, yazılım destek ve enerji danışmanlığı yer alıyor.

Q Charge 39.079.466 TL ile rekor fona ulaştı

Hızlı bir büyüme projeksiyonuna sahip olan Q Charge, kitle fonlaması için fonbulucu.com ile iş birliğine gitti. Geleceğin ulaşım ve enerji sektörlerine yön vermek üzere harekete geçen şirket yatırımcıların da desteğiyle 2023 sonuna kadar iddialı bir büyüme yol haritası oluşturdu. Sanayi Bakanlığı teşvik programı kapsamında Gaziantep, Kilis, Kahramanmaraş, Çankırı, Karabük, Kastamonu, Samsun, Sinop, Tokat, Yozgat, Amasya, Çorum, Kırıkkale, Bartın, Bolu, Düzce, Sakarya, Yalova ve Zonguldak olmak Türkiye genelinde 19 şehirde yüksek performanslı 73 adet DC hızlı şarj ünitesi kurmak için çalışmalarına başlayan şirket, Fonbulucu.com aracılığıyla kitle fonlamasına çıkarak 39.079.466 TL tutarında rekor fonlamaya ulaştı. Şarj istasyonu ağını kara yolunda trafik yoğunluğu ve bölgelerin demografik yapılarını göz önünde bulundurarak hayata geçirmeyi planlayan Q Charge 2023 yılının sonunda Türkiye’nin tüm illerinde istasyon kurulumu gerçekleştirmeyi hedefliyor.

333 şarj ünitesi ile yola çıkıyor

İlk etapta 333 şarj ünitesi ile Türkiye’ye 20,8 MW/saat elektrikli araç şarj gücü kazandıracak olan QCharge, yıl içerisinde çıkacağı yatırım turlarında elde edeceği yeni yatırımlarla birlikte 2023 sonunda toplam 7.500 cihazı envanterine dahil etmeyi, devam eden süreçte toplam 2.800 cihazın satışını gerçekleştirmeyi hedefliyor. Cihazların yeni sahipleriyle yapılacak anlaşmalarla bu cihazların da gelir paylaşım modeli ile QCharge şarj ağına dahil edilmesi hedefleniyor.

İstanbul’dan Orta Karadeniz’e uzanan koridor QCharge istasyon ağına dahil olacak

Q Charge CEO’su Kadir Abdik,Türkiye’de ihtiyaç duyulan şarj altyapısı için kurdukları QCharge markasıyla tüm elektrikli araç kullanıcılarına hizmet etmek için çalışacaklarını belirterek, şunları kaydetti: “Ülkemizde ihtiyaç duyulan hızlı şarj istasyonları kurma hedefimiz doğrultusunda Enerji Piyasası Denetleme Kurumu (EPDK) tarafından verilen Şarj Ağı İşletmecisi lisansımızı Ağustos 2022’de aldık. Bu lisans çerçevesinde tüm Türkiye’de istediğimiz noktalarda şarj istasyonu açma hakkına sahip bulunuyoruz. Uygun yer seçimi konusunda keşif çalışmalarımıza başladık. Bunun yanında Hızlı Şarj İstasyonları Hibe Programı’na yaptığımız başvuru sonucunda ülke genelinde teşvik bölgelerinde yer alan 19 ilde 73 adet elektrikli şarj ünitesi için teşvike hak kazandık. Teşvik bölgelerindeki ünitelerin hazır hale gelmesinin ardından İstanbul’dan Batı ve Orta Karadeniz’e uzanan karayolu koridoru QCharge istasyon ağına dahil olacak. Ulaşım ve enerji sektörlerini geleceğe taşıyacak yatırımlarımızla ve büyüyen ağımızla ülkemize değer katmaya devam edeceğiz.”

1000 Yatırımlar Holding

2022 yılında kurulan 1000 Yatırımlar Holding, ulaşım, yazılım ve enerji gibi farklı alanlarda güvenli platformlar ve yenilikçi çözümlerle daha iyi bir gelecek modeli üzerinde çalışıyor. Her gün yeni fikirleri ve hızlı büyüme oranı ile yarına emin adımlarla ilerliyor. Bünyesinde 500’ü aşkın kişiye istihdam sağlayan 1000 Yatırımlar Holding, büyüyen şehirlerin ve değişen dünyanın sorunlarına akılcı çözümler ararken gücünü yeniliğe olan merakından ve sürekli gelişime bağlılığından alıyor.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159