Romanya’daki Karsan elektrikli otobüs sayısı 240 olacak

banner113

Karsan, ana pazarlarındaki büyümesini sürdürüyor. Bu kapsamda Romanya Chitila’da gerçekleştirilen 23 adetlik elektrikli araç ihalesini kazanan Karsan, 8 metrelik e-ATAK’ın yanı sıra e-ATA modelinin 12 metrelik boyutunu da ilk kez ihraç etmiş olacak. Araçları bu yıl sonunda teslim etmeyi hedeflediklerini söyleyen Karsan CEO’su, Okan Baş, “ “Distribütörümüz Anadolu Automobil Rom ile Romanya pazarında Karsan markası güçlenerek büyüyor. Bugün itibarıyla Romanya’da 175 adet elektrikli Karsan markalı araç hizmet veriyor. Son kazandığımız Chitila ihalesi ve teslim edeceğimiz mevcut siparişlerimizle birlikte sene sonunda ülkedeki araç parkımız 240 adede ulaşacak” dedi.

banner114
Romanya’daki Karsan elektrikli otobüs sayısı 240 olacak

Toplu taşıma sektöründe dünya markası olma yolunda hızla ilerleyen Karsan, geliştirdiği ürün ve teknolojilerle Avrupa’nın tercihi olmaya devam ediyor. Özellikle hedef pazarlarında büyümeyi sürdüren Karsan, kazandığı ihalelere bir yenisini daha ekledi. Romanya Chitila’da gerçekleştirilen 23 adetlik elektrikli araç ihalesini kazanan Karsan, yeni bir sözleşmeye daha imza attı.

12 metrelik e-ATA için bir ilk!

İhale kapsamında Karsan, 10 adet e-ATAK (8 metre), 13 adet de e-ATA (12 metre) üretimi gerçekleştirerek Chitila bölge halkının kullanımına sunacak. Araçları bu yıl sonunda teslim etmeyi hedeflediklerini söyleyen Karsan CEO’su Okan Baş, “İhale kapsamında Chitila’ya elektrikli otobüslerimizle birlikte, hızlı ve yavaş olmak üzere toplam 28 adet şarj istasyonu da kuracağız. Böylece, Chitila şehrinin toplu taşıma sisteminin elektrikli dönüşümünü sağlayacağız. Karsan olarak elektrikli mobilitedeki öncü rolümüz ile, Chitila şehrinin de ilk elektrikli araçlarını sağlayacağımız için mutluyuz” dedi. Bu ihaleyle Karsan olarak e-ATA’nın 12 metrelik boyutu için ilk kez sözleşme imzaladıklarını ifade eden Okan Baş, “e-ATA ve e-ATAK, Avrupa’da başarısını kanıtlamış modellerimiz. 12 metre e-ATA modelimiz geçtiğimiz sene Sustainable Bus Awards’ta şehir içi ulaşım kategorisinde ‘Yılın Otobüsü’ ödülünü kazanmıştı. e-ATAK ise Avrupa’da üst üste iki yıldır pazar liderliğini sürdürüyor. Bu ihaleyle birlikte, Romanya’da yollarda koşan 10 ve 18 metrelik e-ATA modelimizin, 12 metre boyutu ile hizmet vereceğimiz için ayrıca gururluyuz” diye konuştu.

Romanya’da 175 adet elektrikli Karsan markalı araç hizmet veriyor

Romanya’nın, Karsan’ın ana pazarlarından biri olduğunu vurgulayan Okan Baş, şöyle devam etti: “Distribütörümüz Anadolu Automobil Rom ile Romanya pazarında Karsan markası güçlenerek büyüyor. Bugün itibarıyla Romanya’da 175 adet elektrikli Karsan markalı araç hizmet veriyor. Son kazandığımız Chitila ihalesi ve teslim edeceğimiz mevcut siparişlerimizle birlikte sene sonunda ülkedeki araç parkımız 240 adede ulaşacak. İhale kapsamında şarj istasyonları da kuracağız. Bu sayede Chitila şehrinin toplu taşıma sisteminin elektrikli dönüşümünü de gerçekleştirmiş olacağız. Karsan olarak bir yandan hedef pazarlarımızdaki varlığımızı güçlendirirken diğer taraftan yeni giriş yaptığımız pazarlarda gelişimimizi hızlandırmaya devam edeceğiz.”

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159