Volvo Trucks tamamen elektrikli 4 yeni kamyon modelini Türkiye pazarında satışa sunuyor

banner113

Türkiye pazarında ağır hizmet tipi ve tamamen elektrikli dört yeni kamyon modelinin satışına başlayacak olan Volvo Trucks, karayolu ağır yük taşımacılığında elektrikli araçlara geçişi hızlandırmayı hedefliyor. Volvo Trucks, satışa sunduğu dört yeni elektrikli kamyon modeliyle Türkiye yollarındaki dönüşümün öncüsü olmayı amaçlıyor.

banner114
ELEKTRİKLİ VE HİBRİT ARAÇLAR 09.11.2022, 23:22 09.11.2022, 23:40 Erkan YILMAZ
Volvo Trucks tamamen elektrikli 4 yeni kamyon modelini Türkiye pazarında satışa sunuyor

Volvo Trucks, karayolu taşımacılığının geleceğine imza atacak elektrikli kamyon ailesinin Türkiye lansmanını 9 Kasım 2022 Çarşamba günü gerçekleştirdi. Lansman toplantısına Volvo Trucks Uluslararası Elektrikli Kamyon Segment Geliştirme Direktörü René Müller, Temsa İş Makinaları Kamyon Satış ve Satış Sonrası Hizmetler Direktörü Kıvanç Kızılkaya, Volvo Trucks Ortadoğu ve Türkiye Pazar Direktörü Zafer Arız, Volvo Trucks Ortadoğu ve Türkiye Pazar Direktörü Kıvanç Karayol, Temsa İş Makinaları Kamyon Ülke Satış Müdürü Utku Uzun, Temsa İş Makinaları Kamyon Ülke Satış Sonrası Hizmetler Müdürü Tolunay Kartaloğlu, Temsa İş Makinaları Pazarlama ve Kurumsal İletişim Müdürü Zeynep Özen, Temsa İş Makinaları Pazarlama ve Etkinlik Yöneticisi Sinem Eroğlu Bulad katıldı.

En büyük dönüşüme öncülük etmenin gururunu yaşıyoruz

Toplantıda konuşan Temsa İş Makinaları Kamyon Satış ve Satış Sonrası Hizmetler Direktörü Kıvanç Kızılkaya, Volvo Trucks olarak taşımacılık sektörünün şimdiye kadarki en büyük dönüşümüne öncülük etmenin gururunu yaşadıklarını söyledi: 2019 sonunda, 2020 başında taşımacılık tarihinde 4 ürün gamımızı aynı anda değiştirdik ve Elektrikli araçlarımız Volvo FH Electric, Volvo FM Electric, Volvo FL/FE müşterilerimizin hizmetine sunuldu. Bu taşımacılık dünyasında bir ilkti. 2023 senesi itibariyle Türkiye’deki elektrikli araçların yollarda olması için mücadelemiz 2020’den beri devam ediyor. 2023 Mart ayı itibariyle 4-5 firmaya birkaç araç teslimatı yapacağız. Fiyatı noktasında net bir şey söyleyememekle birlikte araç tiplerine göre fiyat değişebiliyor. Konvansiyel araçlara göre fiyat 3-4 kat gibi bir farklı olacak” dedi.

Biz değişime bugünden başlamak istiyoruz

“Temsa İş Makineleri olarak 2017 yılından beri Volvo Trucks işbirliğiyle ciddi bir yatırımla beraber müşterilerimize sadece araç satışıyla değil, ciddi bir hizmet ağıyla hizmet vermek istiyoruz” açıklamasını yapan Kıvanç Kızılkaya, “Bizim için iki önemli kriter var. Bizim gerçekten hizmet anlayışımız ve hizmet satışı yapıyor olmamız. Ürün satışıyla ilgili çok fazla kaygılarımız olmuyor. Ama geri planda bayi ağımızı geliştirmek, yeni bayi ağı ekleyerek müşterilerimize kusursuz ve sonsuz müşteri memnuniyeti yaratabileceğimiz bir hizmet verme anlayışımız var. Elektrikli araçlarla birlikte hizmet ağlarının gelişimine çok ciddi ihtiyaç var. Şarj istasyonlarından tutalım, servislerimizin elektrikli araçlara yönelik modifiye edilmesine kadar birçok şeye ihtiyaç var. Biz bu değişime bugünden başlamak istiyoruz ki, değişimin gerisinde kalmayalım. Araçlarımızın en önemli özelliği yollarda kalmama özelliği. Bu hizmetimizin anında ve hızlı bir şekilde yapılması ile oluyor. Önümüzdeki sene yeni bayiliklerde belli bölgelerde olmaya çalışacağız. Gelecek için belirlediğimiz hedef ise ‘Sıfır Emisyon’. 2040 yılına ulaştığımızda Volvo Trucks markasını taşıyan tüm araçların yollarda sıfır emisyonla hareket etmesini öngörüyoruz” dedi.

Elektrikli araçlara teşvik

Elektrikli kamyonlara yönelik teşvik kararları ile ilgili ‘zaman alacak gibi görünüyor” açıklamasını yapan Kıvanç Kızılkaya, “Ama teşviklerin olması gerekiyor. Avrupa’daki gibi otoyolllardan ücret alınmaması olabilir. İthalat vergileri olabilir. Biz kendi içimizde de teşvik noktasında bazı argümanlar yaratabilirmiyiz, diye bakıyoruz. Diğer markalarında elektirikli araçları pazara sunmasıyla teşvik talepleri daha da artacaktır” dedi.

Elektrikli kamyonda da Volvo Trucks en önde

Toplantıda, yakın dönemde kamyon taşımacılığında elektrikli araçlara geçilmesi konusunda büyük bir potansiyel olduğunu belirten Volvo Trucks Uluslararası Elektrikli Kamyon Segment Geliştirme Direktörü René Müller, elektrikli kamyonların 2030 yılına kadar satışlarının yarısını oluşturmasını hedeflediklerini ileterek; “Bu yıl itibarıyla üretimde olan toplam altı elektrikli kamyon modeliyle Volvo Trucks, küresel kamyon endüstrisinde şehir içi dağıtımdan kamuya, inşaat araçlarından bölgesel nakliyeye kadar tüm segmentleri kapsayan eşsiz bir elektrikli ürün yelpazesine sahip. Küresel bayi ağımız ve servislerimiz aracılığıyla sunduğumuz bu eksiksiz elektrikli taşımacılık çözümleri, müşterilerimizin başarıları açısından da hayati bir role sahip Volvo Trucks, gelecekte çözümün bir parçası olmak için çalışmalarını sündürüyor. 2030 yılına kadar karbon emisyonlarımızı yüzde 50 oranında azaltmak istiyoruz. 2040 yılında da karbon salınımını yüzde 100 azaltacağız. 2050 yılında sıfır emisyonlu araçlar üreteceğiz. Sadece araçlar için değil, üretim aşamasında da sıfır emisyon hedefliyoruz” dedi.

Avrupa’da 3 binden fazla elektrikli Volvo Trucks

Rene Müller, Avrupa’da 3 binden fazla elektrikli Volvo Trucks kamyon satışının gerçekleştirildiğini ve elektrikli kamyonlara yönelik uygulanan teşvikler ve şarj istasyonlarının oluşturulması ile ilgili bilgiler verdi: “Otoyol ücretlerinin alınmamasına yönelik teşvikler var. İspanya’da araç alımı sırasında 15 bin Euro, Almanya’da yüzde 80 oranında bir teşvik var. Bu teşviklerin artması gerektiğine de inanıyorum. Volvo Trucks’ın da içinde olduğu üç tane şirket Avrupa’da 1700 noktada şarj istasyonu oluşturma konusumda çalışması var.

Dört ayrı modelle tam elektrikli taşımacılık

Türkiye pazarında satışa sunulacak dört farklı elektrikli Volvo kamyon modeli bulunuyor.

Volvo FH Electric, şehirler arası taşımacılık için geliştirilen sessiz ve sıfır emisyona sahip bir ağır yük kamyonu. Bu tam elektrikli kamyon, 35. yaşını kutlayan FH modelinin gelecekteki temsilcisi olarak görülüyor.

Volvo FM Electric, işlevselliği, geniş görüş açısı ve manevra kabiliyeti ile bölgesel taşımacılık ve şehir içi taşımacılık için çevreci, sessiz ve ekonomik bir çözüm sunuyor. Volvo FMX Electric, kentsel inşaat projeleri için sıfır emisyona sahip, sessiz ama çok güçlü ve sağlam bir iş kamyonu olarak hizmet veriyor.

Volvo FL/FE Electric modelleri ise esneklik, güvenlik ve manevra kabiliyeti gerektiren şehir içi taşımacılık ihtiyaçlarına ekonomik, güvenli ve çevreci çözümler sunuyor.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159