banner69

Yerli şarj ve batarya teknolojileri girişimi IONBEE yatırımcılarını arıyor

banner113

10 milyon TL fon hedefiyle paya dayalı kitle fonlama kampanyası başladı Temiz ve yeşil enerji üretimine katkı sağlama misyonuyla kurulan şarj ve batarya teknolojileri girişimi IONBEE fonbulucu platformunda yatırım turunu başlattı. Şirket paylarının yüzde 7,50’sinin yatırımcılara arzıyla toplamda 10 milyon TL fon toplamayı hedefleyen girişim, tur öncesi yapılan talep toplama sürecinde 3 bin 684 yatırımcıdan yaklaşık 16,1 milyon TL ön yatırım talebi aldı. Kurumsal ve bireysel yatırımcıların minimum bin TL ile yüzdelik pay alarak girişim şirketine ortak olabileceği yatırım turu 30 Kasım 2023’e kadar devam edecek.

banner114
ELEKTRİKLİ VE HİBRİT ARAÇLAR 01.11.2023, 16:24 01.11.2023, 16:28 Erkan YILMAZ
Yerli şarj ve batarya teknolojileri girişimi IONBEE yatırımcılarını arıyor

Temelleri 2020 yılında atılan, tasarım ve üretim sektöründeki yolculuğuna inovasyon ve yüksek kalite ruhundan ödün vermeden devam eden şarj ve batarya teknolojileri girişimi IONBEE paya dayalı kitle fonlama turuna çıktı. Yerli ve milli imkanlarla kurularak, ülkemizin sürdürülebilir gelecek vizyonuna katkı sağlamak üzere elektrikli araçlar için temiz ve çevre dostu teknolojiler üreten şirket, fonbulucu platformunda başlattığı yatırım turunda şirket paylarının yüzde 7,50’sinin yatırımcılara arzı yoluyla 10 milyon TL fona ulaşmayı hedefliyor. Kampanya öncesi yapılan ön talep toplama sürecinde büyük bir başarı göstererek turu hedefini aşarak tamamlayacağının sinyalini veren şirket, şimdiden 3 bin 684 yatırımcıdan yaklaşık 16,1 milyon TL ön talep almış durumda.

Yatırım turunun başlama tarihi olan 31 Ekim Salı günü saat 10.00 itibari ile ilk 20 iş günü içerisinde EFT veya kredi kartı ile yapılan yatırımlarda yatırımcılara yüzde 10 fazladan pay vereceğini duyuran IONBEE, ön yatırım talebi oluşturarak turun ilk beş günü içerisinde en az bildirdiği ön talep tutarı kadar yatırım yapan yatırımcılara buna ilave olarak yüzde 10 bedelsiz pay dağıtımı yapacak. 30 Kasım’a kadar devam edeceği bildirilen yatırım turu bireysel ve kurumsal tüm yatırımcıların katılımına açıkken, belirlenen minimum yatırım tutarı bin TL.

Çok yönlü üretim ağıyla lokomotif sektörlere hizmet veriyor

Elektrikli araç şarj istasyonu donanım ve yazılım çözümleri sunan IONBEE, donanım tarafında 3,7 kW'dan 22 kW'a kadar AC ve 20 kW ile 120 kW arası DC hızlı şarj cihazları geliştirip üretiyor. Tüm ürünler kapsamlı testlerden geçirilerek ticarileşmiş durumda olan şirketin ayrıca özel izolasyon Type2 soket ve kablo imalatı ile ihracata yönelik hedefleri de bulunuyor. IONBEE, yazılım tarafında ise IONBEE SOFT markasıyla apartman ve siteler için şarj yönetim sistemleri, şehir içi elektrikli araç filoları için filo yönetim sistemleri geliştiriyor. Bu sayede kullanıcılar şarj ihtiyaçlarını ve operasyonlarını dijital ortamda yönetebiliyor. Özellikle yeni yapılmakta olan inşaat yatırımlarında mimar ve inşaat mühendisleri ile site projelerinin altyapılarına yönelik pratik çözümleri de bulunan girişim şirketi, Türkiye'de çok yeni bir alan olan elektrikli ve hibrit marine teknolojilerine de odaklanıyor. Bu kapsamda yatlar için özel tasarlanmış yüksek korozyon dayanımlı Delux Marine IONBEE şarj cihazlarını test aşamalarını tamamlayıp sektöre kazandıracak IONBEE, tüm dünyada geçerliliği olan sertifikalı ürünleriyle denizcilik sektörünün taleplerini karşılayacak hizmetleriyle de öne çıkıyor.

2028 yılına kadar borsaya kote olacak

2025 yılına kadar dünya elektrikli şarj istasyon sayısını 16,25 milyon adede yükseleceğini, elektrikli araç hizmeti ve altyapısı sektörünün 27 milyar dolarlık hacme ulaşacağını söyleyen IONBEE Kurucu Ortağı ve Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kara, yatırımcıları henüz emekleme aşamasında olan bu gelecek vaat eden sektörde rol almaya çağırdı. Yatırımcıların IONBEE’ ye yatırım yaparak sadece yerli bir şirkete değil, iddialı global hedefleri olan bir girişime yatırım yapmış olacaklarını ifade eden Osman Kara, IONBEE’nin 2028 yılına kadar borsaya kote olacağı bilgisini de verdi. Kara, “Yatırım turumuz sonrasındaki ilk beş yıl temettü dağıtımı yapmadan tüm kaynaklarımızı istikrarlı büyüme için kullanmayı hedefliyoruz. Bu süre içerisinde satış ve ciro beklentilerimizi aşarak şirket değerlememizi en az beş katına çıkarmayı hedefliyoruz. Bu sayede sektördeki global yatırım şirketlerinin radarına gireceğimizden eminiz. Değerlememizin en üst seviyede olduğu bir süreçte gelecek teklifleri değerlendirecek, yatırımcılarımıza yani iş ortaklarımıza maksimum getiri fırsatı sunacak adımlar atacağız” dedi.

Kampanya adresi: https://fnb.lc/ionbee

Kampanya videosu: https://fnb.lc/ionbee-video

fonbulucu Platformları Hakkında:

fonbulucu, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK)’dan 8 Nisan 2021 tarihinde lisans alarak “paya dayalı kitle fonlaması” alanında ilk kez faaliyete geçen ve Türkiye’de girişimcilik ve yatırımcılık ekosistemini geliştirmek, sermayeyi tabana yaymak amacıyla kurulan bir finans teknolojileri girişimi.

Platforma 2021 yılı itibariyle bugüne kadar 5.000’den fazla girişim finansmana erişmek için başvurdu. Platformda yatırım turuna çıkmaya hak kazanan 101 girişimden 87 tanesi kampanyasını başarıyla sonuçlandırarak toplamda 785 milyon TL’nin üzerinde fon toplandı. Sisteme bugüne kadar 71 binden fazla kişi üye oldu ve dijital girişimcilik yatırımcılığı ile tanıştı.

fonbulucu’nun kurmuş olduğu yenilikçi ve kapsayıcı yatırım ekosisteminin önemli bileşenleri olan “girişim sermayesi yatırım fonu” ve “melek yatırımcı ağı” da hızla gelişmeye devam ediyor. fonbulucu bünyesindeki “Reinves Melek Yatırımcı Ağı”, kuruluşunun akabinde yaklaşık 1 yıl içinde 400’ün üzerinde başvuru aldı. Melek yatırımcılık konusunda yaptığı bilgilendirici çalışmalarla ülkemizde girişim yatırımcılığına ilişkin farkındalığın artmasına da önemli destekler sunan fonbulucu, şu an 3 farklı Girişim Sermayesi Yatırım Fonu’nu da yönetiyor.

Melek yatırımcılar, paya dayalı kitle fonlama platformu ve girişim sermayesi yatırım fonu ile girişimlere desteğini paydaşları ile büyüten fonbulucu, girişimcilik odağında butik çalışmalar yürütecek bir yatırım bankası kurmak hedefiyle de çalışıyor. Fikir aşamasından girişimlerin ölçeklenmesine kadar ihtiyaç duydukları finansman aşamalarında tüm bileşenleri ile girişimlere çözümler sunan fonbulucu, başarılı girişimlerin halka arzına kadar olan finansman ihtiyaçlarını karşılamak için de tüm birimleri ile hizmet veriyor.

fonbulucu, paya dayalı kitle fonlaması alanında hayata geçirdiği yeniliklerin yanı sıra “Borçlanmaya Dayalı Kitle Fonlaması’ ile ilgili çalışmalarını da büyük ölçüde tamamlamış durumda. Bu sayede üretim ve teknoloji alanında faaliyet gösteren daha fazla girişim finansmana erişim sağlayabilecek. fonbulucu bu çoklu yapının gücüyle 2022 yılı sonunda 150 milyon TL hedefini aşarak 230 milyon TL'den fazla fona ulaştı. Şirket, 2023 sonuna kadar ise 1 milyar TL finansman hacmi hedefi için çalışmaya devam ediyor.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159