Akaryakıt indirimlerine EPDK kararı uygulamada

banner113

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), akaryakıt piyasasında ana dağıtıcı firmalar tarafından geliştirilen taşıt ve plaka tanıma sistemleri kapsamında yapılacak indirimlerin nasıl yürütüleceğine dair yeni bir düzenleme yaptı.

banner114
ENERJİ 10.05.2022, 12:58 10.05.2022, 13:07 Taşıma Dünyası
Akaryakıt indirimlerine EPDK kararı uygulamada

26 Mart 2022 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren karara göre taşıt tanıma sistemlerinde dağıtım şirketlerinin verdiği indirime bayilerin katılma zorunluluğu kaldırıldı. Dağıtım şirketleri müşterileriyle yapacağı anlaşmalarda sadece kendi kâr oranları (ana dağıtıcı kârı) üzerinden pazarlık yapacaklar. 

Mustafa Yıldırım: Taşımacıları olumsuz etkileyecek

TOBB Karayolu Yolcu Taşımacılığı Sektör Meclisi Başkanı Mustafa Yıldırım, EPDK’nın aldığı bu kararın taşımacıların tamamını olumsuz etkileyeceğini belirterek, “Akaryakıt fiyatları bu kadar yüksek düzeylerde artarken tüm toplumun hakkını koruması gereken EPDK, bir yanlış değerlendirme sonucu, dağıtım şirketleri ile bayiler arasında kayıt altında indirimli yapılan satışlara yasak getirdi.  Bu kararın mutlaka gözden geçirilmesi gerekiyor” dedi.

Hasan Kurnaz: Taşımacıların önemli kaybı 

TOFED Genel Başkan Yardımcısı Hasan Kurnaz, “Sektörün çok ciddi ağır yaralar aldığı bu süreçte EPDK, indirimlere yönelik bir düzenleme yaptı. 26 Mart’ta yapılan bu düzenleme ile akaryakıt alımında yapılacak indirimlerde bayilerin katılımı yasaklandı ve indirimlerin sadece dağıtım şirketleri tarafından verilebileceği belirtildi. Yüzde 6 civarında bir indirim imkanı yüzde 3’ler seviyesine düştü. Böylesine zor bir dönemde bu karar, tüm taşımacılar için gerçekten önemli bir kayıp getiriyor” dedi. ■

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159