Starpet’in 2023 hedefi rafineri kurmak

banner113

Starpet 10. yılını kutlarken Yönetim Kurulu Başkanı Mahfuz Okalin, 2023 hedefini rafineri kurmaya odakladı.

banner114
ENERJİ 20.04.2015, 18:58 20.04.2015, 19:25 Taşıma Dünyası
Starpet’in 2023 hedefi rafineri kurmak

Mardin Nusaybin’deki tek bir istasyondan yola çıkan Starpet, bugün akaryakıt dağıtım sektöründeki 10. yılını kutluyor. Starpet Yönetim Kurulu Başkanı Mahfuz Okalin, dostlarının “Hayal kuruyorsun” demesine rağmen yüzde yüz yerli sermayeyle sıfırdan kurduğu Starpet’i 10 yılda sektöründe ilk 10’u içerisine taşıdı. Sektörün en hızlı yükselen markalarından biri haline gelen Starpet’in başarısının sırrını “cesaret ve inanmak” olarak açıklayan Okalin, kendilerini “dost marka” olarak gören müşterilerinden aldıkları güçle hayallerinin peşinden gitmeye devam edeceklerini ifade etti. Mahfuz Okalin, Starpet’in 2023 hedefinin bir petrol rafinerisi kurmak olduğunu belirtti.

Akaryakıt sektöründe bir zamanlar birçok kişinin hayal olarak gördüğü bir işi başararak yüzde yüz yerli sermaye ile kurulan ve bugün perakende akaryakıt satışında Türkiye’nin en büyük 10 markasından biri haline geline gelen Starpet, 10’uncu yaşını kutluyor. İş hayatına çocuk yaşta atılan Mardinli işadamı Mahfuz Okalin’in sıfırdan var ettiği ve Yönetim Kurulu Başkanlığını üstlendiği Starpet, Türkiye’de büyük oranda yabancı firmaların egemen olduğu akaryakıt sektöründe yerli sermayenin gücünü temsil eden bir marka olarak ve hızlı büyümesiyle dikkat çekiyor.

Akaryakıt sektörünün tüm zorluklarına rağmen, 10 yıl boyunca hızlı bir yükseliş sergileyen Starpet’in kuruluş macerası
1990’lara kadar uzanıyor. Bu tarihten itibaren istasyon bayilikleri ile akaryakıt sektöründe deneyim kazanmaya başlayan Mahfuz Okalin, 1990’lı yılların başında Mardin’in Nusaybin ilçesinde ilk akaryakıt istasyonunu faaliyete geçiriyor. Kısa sürede Güneydoğu’da en büyük satışı yapan bayi haline gelen bu girişim, Okalin’in kendi dağıtım şirketini kurmasının da yolunu açıyor.

Arkadaşları ‘Hayal kuruyorsun’ dedi


O dönemde akaryakıt dağıtım sektörüne girme hedefini paylaştığı herkesin kendisine “Hayal kuruyorsun” dediğini dile getiren Starpet Yönetim Kurulu Başkanı Mahfuz Okalin, genç yaşta kazandığı deneyim ve başarılardan aldığı cesaretle hayalinin peşinden gittiğini belirtiyor. Okalin, Starpet’in hikayesini şu sözlerle anlattı: “Akaryakıt sektöründeki birikimimize duyduğumuz inançla 2002’de Starpet Garzan Akaryakıt Dağıtım Pazarlama A.Ş.’yi kurduk. Ancak resmi olarak sektöre giriş tarihimiz akaryakıt dağıtım ve pazarlama lisansı aldığımız ve Mardin’de Starpet adıyla ilk istasyonumuzu açtığımız 2005 yılıdır. Kuruluşumuzun hemen ardından bayilikler vererek ve dağıtım hizmeti sunarak sektördeki çalışmalarımızı genişlettik. 2006 yılında madeni yağ üretimine başlayarak ürün portföyümüze bir yenisini daha ekledik ve ardından 2008 yılında madeni yağ fabrikasını faaliyete geçirdik.”


Son 5 yılda cirosunu yüzde 25 katladı


İstikrarlı yükselişiyle akaryakıt sektörünün en hızlı büyüyen markalarından biri olma başarısı gösteren Starpet, son 5 yıl içinde yüzde 25 büyüyerek Türkiye’de sektörün en önemli oyuncularından biri oldu. 2014 yılında ise yüzde 10’luk bir büyüme kaydeden Starpet’in başarısında en önemli etkenin, ekibinin özverili çalışmaları ve müşterilerin Starpet markasına duyduğu güven olduğunu ifade eden Mahfuz Okalin, geldikleri noktayı şöyle anlattı: “Başarımızda müşterilerimizle kurduğumuz güven ilişkisinin büyük rolü var. Her ay düzenli olarak belirli iller ve istasyonlarda düzenlediğimiz indirim kampanyaları, Starpet’i yüzlerce sürücü için ‘dost marka’ haline getirdi. 2015 yılı itibariyle Türkiye’nin 63 ilinde 300’den fazla istasyonuyla hizmet veren Starpet olarak, yılsonuna kadar istasyon sayısını 350’nin üzerine, ciromuzu ise 900 milyon TL’ye çıkarmayı hedefliyoruz Özellikle Türkiye’de ekonominin kalbi olan Marmara Bölgesi’nde yeni istasyonlar açacak ve hızlı büyümemizi sürdüreceğiz.”


2023 hedefi petrol rafinerisi kurmak


Türkiye’nin en başarılı işadamlarından biri olan Starpet Yönetim Kurulu Başkanı Mahfuz Okalin, bir yandan Starpet’i büyütürken bir yandan da hayallerinin peşinden koşmaya da devam ediyor:
2015 yılı içinde Adana’nın Yumurtalık ilçesinde, Elazığ ve Karaman’da üç ayrı LPG depolama tesisi projemizi hayata geçirmeyi planlıyoruz. 5 yıl sonra, yani 2020 yılında sektördeki en büyük 5 marka içinde yer almak istiyoruz. 2023 yılı hedefimizi ise petrol rafinerisi kurmak olarak belirledik. Kuracağımız petrol rafinerisi ile akaryakıt sektörüne katkıda bulunmayı, Cumhuriyetimizin 100. yılında ülkemize çok önemli bir eser kazandırmayı amaçlıyoruz.”

‘Başarının sırrı inanmak’

 

Starpet, bugün bir aile gibi çalışan yaklaşık 600 kişilik ekibiyle yeni başarılara koşuyor. Ailesi sayesinde kazandığı deneyimle ticaret hayatına atıldığını her fırsatta dile getiren Mahfuz Okalin, çocuklarının da desteğiyle Starpet’i bir aile şirketi olarak sektöründe hızla ilerleyen bir konuma getirdi. Ticarette gençlerin yenilikçi bakış açılarına çok güvendiğini ifade eden Okalin, başarının sırrını şöyle özetliyor: “Ticaret hayatında öğrendiğim en önemli hususlardan biri, nasıl zorluklarla karşılaşırsan karşılaş inandığın bir projenin arkasında durmak gerektiğidir. Biz bu yola ilk girdiğimiz zaman, tüm zorluklara rağmen başarılı olacağımıza inandık, her zaman heyecan ve azimle çalıştık. Bugün en başta hayalini kurduğumuz başarıya ulaşmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz ve daha büyük başarılara imza atmak için ilk günkü heyecanımızla yolumuza devam ediyor, yeni hayallerimizin peşinden gidiyoruz.”



Starpet'in ilk istasyonu Nusaybin-
Mardin

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159