800 bini aşkın üyesiyle Türkiye’nin en büyük ticaret odası olan İstanbul Ticaret Odası’nın (İTO) üyeleri, önümüzdeki dört yıl boyunca kendilerini temsil edecek isimleri belirlemek üzere 27 Ekim 2026 Salı günü sandık başına gitti.

ATO üyeleri sandığa gidiyor
ATO üyeleri sandığa gidiyor
İçeriği Görüntüle

İTO’nun 22. Dönem Meclis ve Komite üyelerinin belirlendiği seçimler, Yeşilköy’deki İstanbul Fuar Merkezi’nin 5, 6, 7 ve 8 numaralı salonlarında gerçekleştirildi. Toplam 303 sandıkta kullanılan oylarla, 80 meslek komitesinde görev yapacak 270’i meclis üyesi olmak üzere toplam 620 üye seçildi.

23 No’lu Komite’de TÜRSAB listesi kazandı

İTO 23 No’lu Yolcu Taşımacılığı ve Seyahat Acenteleri Meslek Komitesi seçiminde ise iki liste yarıştı. Seçimin kazananı TÜRSAB’ın listesi oldu.

TÜRSAB listesinde Mehmet Öksüz, Hasan Bayram, Yıldırım Taş, Şehnaz Askeroğlu, Okan Cem Başusta, Yüksel Türemez, Aşkın Kördal, Salih Kutluoğlu, Mesut Çeçen, Ayfer Kuralay, Hamdi Ceylan, Yasin Karaman, Halil Koldemir, Ercan Sarı, Ferhat Günbay, Yasin Attanin, Yusuf Büker ve Murat Delipoyraz yer aldı.

İTO Başkanlık seçimi 4 Kasım’da

Mazbatalarını alan meclis üyeleri, İTO’nun gelecek dört yılına yön verecek Yönetim Kurulu Başkanı ve üyeleri ile Disiplin Kurulu üyelerini ve TOBB delegelerini 4 Kasım 2026 tarihinde seçecek. Ardından yapılacak seçimle Oda’nın Meclis Başkanı ve Meclis Başkanlık Divanı belirlenecek.