56 otobüs için imzalar atıldı

banner113

Mersin Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı’nın 56 adet orta boy otobüs için düzenlediği ihalede en uygun teklifi veren Karsan’la imzalar atıldı. Mersin Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Ersan Topçuoğlu, Karsan İç Pazar Satış ve Dış İlişkiler Genel Müdür Yardımcısı Muzaffer Arpacıoğlu ve Karsan Satış Müdürü Adem Ali Metin tarafından atılan imza ile 56 adet dizel Atak otobüs 2022 yılının Nisan ayında teslim edilecek.

banner114
56 otobüs için imzalar atıldı

Karsan Atak otobüslerin 30’u Tarsus merkez, 26’sı diğer ilçelerde hizmete sunulacak olan Karsan Atak otobüsler sayesinde vatandaşlar yeni, konforlu ve modern araçlarla güvenli bir şekilde seyahat edecek. 8-9 metre bandında özelliğe sahip orta boy otobüsler, kırsal mahallelerin dar ve keskin dönüşlü yollarında da rahat ve güvenli seyahat imkanı verecek.

Eski araçlara nazaran yaklaşık %50 oranında yakıt tasarrufu sağlayacak olan yeni otobüsler sayesinde çevreye salınan karbondioksit ve karbonmonoksit oranı azalacak. Kullanım ömrü dolan otobüsleri yenilmek için çalışmalarını sürdürecek olan Mersin Büyükşehir Belediyesi, ilerleyen süreçte 100 araç alımı daha planlıyor.

Karsan İç Pazar Satış ve Dış İlişkiler Genel Müdür Yardımcısı Muzaffer Arpacıoğlu, Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne daha önce de araç teslim ettiklerini belirterek; “Yüksek performanslı, konforlu, düşük işletme maliyetine sahip ve günümüz teknolojilerini sunan araçlarımızla, toplu ulaşıma olan desteğimiz Mersin ile devam ediyor. 2021 yılının ilk yarısında Mersin ilimize sunduğumuz 63 adetlik 12 metre CNG Yakıtlı Citymood ve 10 adet 18 metre CNG Yakıtlı Citymood otobüslerimizin ardından, hizmetimizi 8 metre sınıfındaki dizel Atak otobüslerimiz ile sürdürecek olmanın mutluluğu içerisindeyiz.Araçlarımız; filodan çıkarılması planlanan otobüslerin yerini alarak, yolcu konforunun artırılması, yakıt avantajı ile kuruma ekonomik avantaj sağlamasına katkıda bulunacak, hem de Mersin Büyükşehir Belediyesi ulaşım filosunun performansını da yükseltecek” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159