banner69

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi filosuna 12 Otokar Kent, 36 Sultan LF ve 10 adet Iveco Croasway kattı

banner113

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, 58 yeni aracın hizmete alımını gerçekleştirdi. Alınan araçların 12 adeti Otokar Kent, 36 adeti Otokar Sultan LF ve 10 adeti de Iveco Croasway oldu.

banner114
KENTİÇİ BELEDİYE 20.12.2023, 18:48 20.12.2023, 22:28 Erkan YILMAZ
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi filosuna 12 Otokar Kent, 36 Sultan LF ve 10 adet Iveco Croasway kattı

Araçların hizmete alım töreni 19 Aralık 2023 Salı günü Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Yücel Yılmaz, Otokar İç Pazar Ticari Araç Satış Direktörü Murat Tokatlı, Yurtiçi Otobüs Satış Müdürü Murat Torun, Bölge Satış Yöneticisi Sebahattin Yılmaz, Iveco Otomotiv FSM Otomotiv Genel Koordinatörü Sedat Çınar ve çok sayıda davetli katıldı.

220 hatta, bin 394 seferle günlük ortalama 33 bin yolcu taşıyan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, araç filosunu 20 ilçesine hizmet edecek şekilde yenileyerek her geçen gün toplu ulaşımı daha güvenli, kaliteli ve konforlu hale getiriyor. Türkiye’de, büyükşehir belediyeleri içerisinde toplu taşıma araçları filosu yaş olarak en genç belediyelerden bir olan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, bugün hizmete aldığı 58 toplu taşıma aracı da dâhil olmak üzere 2019 yılından bu yana toplamda 209 yeni aracı hizmete alarak vatandaşların hizmetine sundu.

209 aracı yeniledik

Balıkesir’in yüzölçümü olarak bölgedeki en büyük il olduğunu; Bursa’nın 2, Kocaeli’nin 6, İstanbul’un ise 3 katı büyüklüğüne sahip olduğunu dile getiren Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, “2019 yılında göreve geldiğimizde, 2014 yılında yenilenmiş araçlarıyla hizmet veren hatlarımız vardı. Daha güvenli, huzurlu ve konforlu bir yolculuk nasıl yaptırabiliriz diye çalışmalar yaparak hizmet alımı ya da öz malımız olmadan kooperatifçilerimizle, şoför esnafımızla bu işi daha iyi noktalara nasıl getirebilirizi planladık. O günden bu güne hem akıllı kavşaklarımızla hem akıllı sinyalizasyon sistemiyle, duraklarımızla Balıkesir için akıl yoruyoruz. Geldiğimiz noktada şehrimizde 209 aracı yeniledik, yüzlerce akıllı durağı devreye aldık. Sinyalizasyonlarda yaptığımız yeşil hatlar, akıllı kavşaklar ve aynı zamanda akıllı sinyalizasyonla trafik yükünün ve araç sayısına rağmen bekleme sürelerini azalttık. Klimalı, konforlu, çevre dostu araçlarımızla hem öğrencilerimize hem de toplu taşımadan yararlanan tüm vatandaşlarımıza daha kaliteli hizmet sunmak için gece gündüz arkadaşlarımız akıl yürütüyor. Hizmete alımını yaptığımız 58 yeni aracımız, herkese dokunacak. Söz verdiğimiz gibi öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz daha ekonomik bir şekilde toplu taşıma araçlarımızdan yaralanacak. Başta Genel Sekreterimiz olmak üzere emeği geçen tüm personelimize çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Otokar'dan 12 KENT, 36 SULTAN LF teslimatı 

Törende bir konuşma yapan Otokar İç Pazar Ticari Araç Satış Direktörü Murat Tokatlı'da, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. Yılını yaşamanın mutluluğu içinde oldukları belirterek, "Cumhuriyetimizin 100. Yılını kutladığımız bu yılda, şirketimiz Otokar'da 60'ıncı yaşını kutluyor. Böylesine anlamlı ve mutluluk veren bir süreçte bizde Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'ne bugün kentiçi ulaşım sürecinde kalitesiyle, konforuyla, dayanıklılığıyla ve işletme sürecinde sunduğu avantajlar ile fark yaratan 12 metrelik aracımız KENT otobüsümüzden  12 adet  ve 8.5 metrelik aracımız Sultan LF otobüsümüzden de 36 adetini teslim ediyoruz. Toplam 48 araçlık teslimatımızın Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'ne ve bölge halkına hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" dedi.  

Centro hediye edildi

Konuşmasının ardından Başkan Yücel Yılmaz’a yetkili firma temsilcisi tarafından plaket takdim edildi. Kendisine plaket veren firma yetkilisinden Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ne bir hediye vermelerini isteyen Başkan Yılmaz’ı kırmayan yetkili Centro Marka; 13 oturan, 17 ayakta yolcu kapasiteli aracı hediye etti.

Iveco Otomotiv bayisi FSM Demirbaş Genel Koordinatörü Sedat Çınar, “Balıkesir’de gördüğümüz bu değişimin birçok ile örnek olmasını diliyorum. Ciddi bir atılım, ciddi bir gelişim. Çevre dostu yeni otobüslerin Balıkesir’e hayırlı olmasını diliyoruz. Bu vesileyle tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Yücel YılmazSedat Çınar

1 milyar liralık kamu yararı

Yeni alımlarla birlikte 2019 yılından bu yana 209 yeni aracı bünyesine katan Büyükşehir Belediyesi, toplu taşımada kullanılmak alınan araçlara yaklaşık 500 milyon liralık yatırım yaptı. Önceden gerçekleştirdiği sipariş ve ödemelerle günümüz değeri 1,5 milyar lira olan araçlar, 3’te 1’i fiyatına alınarak kamu yararı sağlandı.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159