banner69

Başkent İlçeler Terminali Yenimahalle'de açılıyor

banner113

Ankara Büyükşehir Belediyesi, ilçe otobüslerini tek bir merkezde toplamak ve vatandaşların ulaşımını kolaylaştırmak amacıyla “Başkent İlçeler Terminali’nin yapım çalışmalarında sona yaklaştı. 25 araç kapasiteli ‘ilçe otogarı’ ile yaklaşık 10 bin metrekare arsa üzerine inşa edilen yeni balık halinin açılışı 7 Eylül 2022 Çarşamba günü gerçekleştirilecek.

banner114
KENTİÇİ BELEDİYE 07.09.2022, 00:15 13.09.2022, 17:24 Erkan YILMAZ
Başkent İlçeler Terminali Yenimahalle'de açılıyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi, ilçe otobüslerini tek bir merkezde toplamak ve vatandaşların ulaşımını kolaylaştırmak amacıyla Yenimahalle'de “Başkent İlçeler Terminali’nin yapım çalışmalarında sona yaklaştı. Yapımına 22 Ekim 2021 tarihinde başlanan 25 araç kapasiteli ‘ilçe terminalinin açılışı 7 Eylül 2022 tarihinde gerçekleştirilecek. Büyükşehir Belediyesi, dış ilçelere hizmet veren otobüslerin cadde ve sokaklarda indirme bindirme yaparak neden olduğu trafik yoğunluğunun önüne geçilmesi amacıyla “Başkent İlçeler Terminali”inşa etti. 7 Eylül’de yapılacak açılışın ardından kent merkezindeki trafik yoğunluğunun azaltılmasının yanı sıra ilçe otobüsleri de tek bir noktada toplanmış olacak.

Toplam maliyeti 4 milyon 477 bin TL olan terminal binası bodrum, zemin kat, asmakat ve teras kat olmak üzere toplam 4 kattan oluşuyor. Binanın bodrum katında 375 metrekare kazan dairesi ve depolar, zemin katında 375 metrekare 3 adet ofis, 1 adet kafeterya ve mutfak, bay-bayan WC ile enerji odası ve güvenlik odası, asma katta 261 metrekare istirahat odası ve mutfak, şoför odası, bay-bayan mescit, bebek bakım odası, bay-bayan WC bulunuyor. Teras katında ise 75 metrekare kapalı, 300 metrekare açık alan kafeterya, mutfak ile bay-bayan WC yer alıyor.

Başkent İlçeler Terminali Gazi, Fatih Sultan Mehmet Blv 57/A, Yenimahalle'de hizmet verecek

Ulaşım esnafı ilçe esnafından memnun

Terminalin 2021 yılında ihale edildiğini anımsatarak açıklamalarına başlayan BUGSAŞ Başkent İlçeler Terminali Sorumlu İşletme Amiri Zeki Yarar, “Şu an bitme aşamasında. 7 Eylül’de açılış yapılacak. Terminal 400 metrekare bir alana sahip. Sığınak, mescit, bay-bayan WC, vatandaş ve şoförler için dinlenme salonu var. Bize kazandırılan bina Ankaralı için güzel bir değer oldu. Biz de esnaf arkadaşlarımıza destek olmaya devam edeceğiz” dedi. Ankara’nın merkezinden ilçelerine ulaşımı sağlayan ulaşım esnafı ise inşa edilen terminalden oldukça memnun olduklarını belirterek, şunları söyledi:

-Sait Saçı: “Gerçekten terminal çok güzel ve kullanışlı oldu. Sağda solda mağdur olmaktan kurtulduk.”

-Özgür Çiğdem: “Burası bize kazandırıldığı için teşekkür ederim. Kışın soğukta dışarıda kalıyorduk. Tuvaletimiz bile yoktu. Bizim için çok avantajlı oldu.”

-Musa Korkmaz: “Çok güzel bir yer oldu. Karda kışta otobüslerin içinde üşüyorduk. Şimdi yeni bir yerimiz oldu. Güzel bir işletme oldu bizim için. Yerimiz yurdumuz yoktu. Toplanma bölgemiz var artık, sıcak yerimiz olacak.”

-Sefa Ülker: “Tuvaletimiz ve yemek yiyeceğimiz yerimiz yoktu. Toplantımızı yapıyoruz, yemeğimiz var, çayımız var, tuvaletimiz var. Gerçekten ihtiyaçlarımızı burada karşılayabileceğiz.”

-İlhami Mercan: “Bina çok güzel oldu. Esnaflar yıllardır yaz kış arabanın içinde mağdur oluyordu. Gidecekleri mekânları yoktu. Buranın kafesini ben işleteceğim. Esnaf adına mutluyum.”

Yorumlar (8)
Aydın 2 yıl önce
İlçeler Terminali hangi ilçede ve semtte yapıldı.Sizin ve belediyenin haberlerinde yer belirtilmemiş.
Hüseyin 1 yıl önce
Bizim için çok kötü oldu beypazarından direk aşti otogar a gidemiyoruz buna çözüm bulunması lazım
N.s 1 yıl önce
Ulaşımı zor bir yerde.metroyla gelmeye kalksak 900 mt.yol mu yürünecek.
Hâlâ trl notları yok.ulasacak kimse yok.kendi kendilerine mutlu olan kimler.
Suat Karakaya 2 yıl önce
Yahu bu dinine yandimin terminali nerde?
2 yıl önce
Polatlı da yasayan bir vatandaş olarak bizim icin iyi olduğunu söylemem mümkün değil
Emsal 2 yıl önce
Telefon numarası na nasıl ulaşacağız yer ayırtmak için gitmek mi gerekiyor
Hüsnü karaman 2 yıl önce
Çok iyi düşünülmüş ulaşımı kolay yer olarak iyi seçilmiş
Ömer Güresin 2 yıl önce
İyi de nerede yapıldı bu terminal. Onu da yazaydınız ya.
banner117
15
açık
banner159