banner69

İETT’ye bağlı 10 garajda muayene istasyonu kuruldu

banner113

TÜV standardında ekipmanlar temin edilerek İETT’ye bağlı Anadolu, Şahinkaya, Yunus, Sarıgazi, Kurtköy, Hasanpaşa, Edirnekapı, Kağıthane, Ayazağa ve İkitelli olmak üzere 10 garajda muayene istasyonu kuruldu.

banner114
KENTİÇİ BELEDİYE 31.03.2022, 01:08 31.03.2022, 01:14 Erkan YILMAZ
İETT’ye bağlı 10 garajda muayene istasyonu kuruldu

İETT, Özel Halk Otobüsleri ve taşıma kooperatifleri araçlarının garajlarda tıpkı yasal TÜVTURK muayenesi gibi yılda 2 kez muayene edilmesi uygulamasına başlandı. Araçlar pek çok kriter gözetilerek muayene ediyor, muayeneyi geçemeyen araçlar kusurlar giderilene kadar seferden çekiliyor.

Toplu ulaşım araçlarında sürüş ve yolcu güvenliğinin artırılması için araçların düzenli periyotlarla muayene edilmesi gerekiyor. İETT, hizmet kalitesini yükseltmek ve araç arızalarını minimum seviyelere çekmek amacıyla garajlarında muayene istasyonları oluşturma projesini tamamladı.

Oluşturulan muayene kanallarında Egzoz Emisyon Cihazı, Ağır Araç Fren Test Cihazı, Aks Boşluk Test Cihazı, Far Ayar Cihazı, araç hava basınç kontrol ekipmanları kullanılarak muayene işlemleri gerçekleştiriliyor. TÜVTÜRK muayene istasyonlarında da bulunan yukarıdaki ekipmanların yanı sıra “Ön Düzen Ayar Cihazı” da İETT muayene istasyonlarında kullanılıyor. Yüksek standartta yapılan ve sayısal verilerin işlenmesiyle yürütülen muayene süreci İETT’nin bakım onarım tecrübesi olan sertifikalı denetim ve kontrol ekipleri tarafından yürütülüyor.

İstasyonlarda, muayene sırasında “İETT Araç Kusur Tablosu”nda bulunan 12 ayrı kategoride 207 kusurun olup olmadığı inceleniyor.

Muayene istasyonlarında İETT araçlarının yanı sıra Özel Halk Otobüsü ve taşıma kooperatifleri araçlarının da periyodik muayeneleri yapılıyor. Böylece, İETT’ye bağlı hizmet veren tüm araçlar yılda bir kez yasal olarak yapılması zorunlu olan TÜVTÜRK muayenelerinin yanında yılda iki kez de İETT tarafından muayene ediliyor.

2022 yılında şimdiye kadar 937 ÖHO aracının muayenesi İETT Muayene istasyonunda yapıldı. Ayrıca, periyodik bakıma giren İETT araçları da bakımdan sonra muayene istasyonlarına alınıyor ve muayeneden geçiriliyor. 2022 yılında şimdiye kadar 1118 İETT aracının muayenesi bu şekilde yapıldı.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159