banner69

İstanbul İETT’den 65 yaş üstü açıklaması

banner113

Tüm Özel Halk Otobüsleri Kooperatifleri Birliği, Türkiye genelinde her ayın yalnızca 1’i ile 4’ü arası ücretsiz yolcu taşınacağına yönelik karar almıştı. İETT Genel Müdürü İrfan Demet, özel halk otobüslerinin 65 yaş ve üstü yolcularına ücretsiz taşımama kararının İstanbul’da uygulanmayacağını, ücretsiz taşımanın devam edeceğini duyurdu.

banner114
KENTİÇİ BELEDİYE 17.10.2023, 12:38 17.10.2023, 13:29 Taşıma Dünyası
İstanbul İETT’den 65 yaş üstü açıklaması

İETT Genel Müdürü İrfan Demet, özel halk otobüslerinin 65 yaş ve üstü yolcularına ücretsiz taşımama kararının İstanbul’da uygulanmayacağını, ücretsiz taşımanın devam edeceğini duyurdu.

Bir süredir 65 yaş ve üstü yolcuları ücretsiz taşımamak için çeşitli girişimlerde bulunan Tüm Özel Halk Otobüsleri Kooperatifleri Birliği'ne bağlı esnaf, son olarak Türkiye genelinde her ayın yalnızca 1’i ile 4’ü arası ücretsiz yolcu taşınacağına yönelik karar aldı.

Bu karar ile ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan İETT Genel Müdürü İrfan Demet, İstanbul'da 65 yaş ve üstü yolcuların ücretsiz taşınmaya devam edeceğini belirtti.

Demet, “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu’nun ulaşım vizyonuyla uygulamaya koyduğumuz, Özel Taşımacılık İşletim Sistemi (ÖTİS) sayesinde, ücretsiz taşınan yolcuların maliyetleri İBB tarafından karşılanmakta olup; yolcularımıza ve halk otobüsü işletmecilerine mağduriyet yaşatılmamaktadır. Dolayısıyla; Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliğinin (TÖHOB), 4736 Sayılı Yasa Kapsamında ücretsiz taşınma imtiyazına sahip yolcu guruplarını; tüm illerde faaliyet gösteren halk otobüslerince taşımak istememelerine yönelik açıklama ve uygulamaları İstanbul'da uygulanmayacaktır” paylaşımında bulundu.

İETT Genel Müdürü İrfan Demet X'te duyurdu:

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159