İstanbul ve İzmit Çınarkart Projesi’yle buluştu

banner113

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki BELBİM A.Ş., İzmit Belediyesi iştiraki SARBAŞ ile ortaklaşa “Çınarkart” projesini geliştirdi. İki şehri, ulaşım ve farklı konularda ortaklaştıran Çınarkart için İzmit Belediyesi Dernekler Yerleşkesi’nde düzenlenen törene; CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, BELBİM A.Ş. Genel Müdürü Nihat Narin ve SARBAŞ Genel Müdürü Nihat Değer katıldı. Törende, sırasıyla; Kaplan, İmamoğlu ve Torun birer konuşma gerçekleştirdi.

banner114
İstanbul ve İzmit Çınarkart Projesi’yle buluştu

İstanbul ve İzmit’i, başta ulaşım olmak üzere, farklı konularda ortaklaştıran ‘Çınarkart’, CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet tarafından tanıtıldı. Tanıtım için düzenlenen törende konuşan Torun, “Belediyelerimiz, gerçekten vatandaşımızın her anında yanındalar. İçinde bulunduğu bu ekonomik buhranın yükünü almak için de olağanüstü çaba içerisindeler. Teşekkür edecekleri yerde, ellerinden geleni ardına koymuyorlar. Ama onlar ne yaparlarsa yapsınlar, biz, kesinlikle vatandaşlarımızın sorunlarını çözmeye gayret ediyoruz ve her anlamda da vatandaşlarımızın yanındayız” dedi. Raylı sistemlerde, bir dünya rekoru olarak aynı anda 10 metro şantiyesini çalıştıran İBB’yi ve diğer şehirleri örnek olarak gösteren Torun, “Türkiye genelinde de şu anda 23 raylı hattımız devam ediyor. 11’i tamamlanmak üzere. 3 bin 478 yeni park yapıldı. Yani 3 bin 200 futbol sahası büyüklüğünde yeşil alan yapıldı” bilgilerini paylaştı.

İBB’nin kendi dönemlerinde Türkiye'yle olan ilişkisinde devrim yarattığına vurgu yapan İmamoğlu da “350’nin üzerinde belediyeyle, çok özel iş birlikleri ve projeler ürettik. Hala üretmeye de devam ediyoruz. O partinin, bu partinin belediyesi diye bakmaksızın, bütün belediyelere katkı sunuyoruz. Bugünün iktidar partisine üye olan bazı belediyelere de katkılarımız olmuştur. Olmaya da devam edecektir. Sadece isimlerini vermiyoruz, başlarına bir şey gelmesin diye” ifadelerini kullandı.

İzmit Belediye Başkanı Hürriyet, İBB ile farklı alanlarda yaptıkları iş birliklerinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Hürriyet, BELBİM ile birlikte geliştirdikleri proje ile ilgili “Her iki şehirde kullanılabilecek, toplu ulaşımdan alışverişe kadar hem vatandaşa hem de esnafa fayda sağlayacak olan ‘Çınarkart’ projesi bizim için çok önemli bir proje. Çınarkart hem personelimizin giriş çıkışlarda kullanacağı hem de tüm vatandaşlarımızın ulaşım ve alışverişlerde kullanabileceği bir şehir kartı. Çınarkart ile anlaşmalı olacağımız esnaflarımıza da katkı sağlamış olacağız. Çınarkart ile vatandaşlarımız sosyal, sportif ve kültürel bütün aktivitelerimizden indirimli veya ücretsiz şekilde faydalanabilecek. Daha da önemlisi; İstanbul’da İstanbulkart’ın geçtiği her yerde bizim Çınarkart’ımız da geçerli olacak” bilgilerini paylaştı.

“Beş çeşit Çınarkart’ımız olacak” diyen Hürriyet, bunları şu şekilde sıraladı:

-Çınarkart; dileyen herkesin sahip olabileceği, kişiye özel şehir yaşam kartı olacak.

-İndirimli Çınarkart; İstanbul içi toplu ulaşımda indirimli tarife ile seyahat hakkı kazanan kullanıcılara verilecek.

-Ücretsiz Çınarkart; İstanbul içi toplu ulaşımda ücretsiz tarife ile seyahat hakkı bulunan kullanıcılara verilecek.

-Sosyal Çınarkart; İzmit Belediyesi tarafından dezavantajlı aileler için uygulamaya alınan, içerisine yüklenen miktar ile ailelerin gıda, temizlik gibi ihtiyaçlarını karşıladığı ön ödemeli kartlar olacak.

-Personel PDKS Kartı; İzmit Belediyesi personelimize verilecek olup, İstanbul içi ulaşımda ve ulaşım dışı ödemelerde, PDKS sisteminde geçerli olan TL veya abonman yüklenerek kullanılabilecek.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159