banner69

Mercedes-Benz Türk, Conecto Hybrid yollara çıktı

banner113

Mercedes-Benz Türk, şehir içi otobüs sektörünün en yeni oyuncusu Mercedes-Benz Conecto hybrid’i Türkiye’de satışa sundu. Mercedes-Benz Türk Şehir İçi Otobüs ve Kamu Satış Grup Müdürü Orhan Çavuş, “Mercedes-Benz Conecto hybrid, geleneksel dizel motorlu Conecto modelimize göre yüzde 6,5’e varan yakıt tasarrufu sağlıyor. Yılda 80 bin km yol kat eden bir Mercedes-Benz Conecto hybrid, gerçekleştirdiği yakıt tasarrufu sayesinde ortalama 5.2 ton CO2’in çevreye salınmasının önüne geçecek” diye konuştu.

banner114
KENTİÇİ BELEDİYE 15.09.2022, 15:13 17.09.2022, 17:26 Erkan YILMAZ
Mercedes-Benz Türk, Conecto Hybrid yollara çıktı

Mercedes-Benz Türk, Conecto hybrid ile şehir içi ulaşımda hibrit dönemini başlattı. Daimler Truck dünyasında başarıları ile adından sıkça söz ettiren Mercedes-Benz Türk Otobüs AR-GE ekibi, Mercedes-Benz Conecto hybrid’in AR-GE çalışmalarının proje yönetimini üstlenerek önemli bir çalışmaya daha imza attı. Şehir içi ulaşım ihtiyaçları göz önüne alınarak geliştirilen Mercedes-Benz Conecto hybrid, Mercedes-Benz Türk Hoşdere Otobüs Fabrikası’nda üretiliyor. Şehir içi otobüs sektörünün en önemli oyuncuları arasında yer alan Mercedes-Benz Conecto’nun hibrit modeli Conecto hybrid, Türkiye'de satışa sunuldu.

Mercedes-Benz Türk Hoşdere Otobüs Fabrikası’nda üretilen araç, 15 Eylül 2022 tarihinde Mercedes-Benz Türk Otobüs Pazarlama ve Satış Direktörü Osman Nuri Aksoy, Mercedes-Benz Türk Şehir İçi Otobüs ve Kamu Satış Grup Müdürü Orhan Çavuş ve basın mensuplarının katılımıyla Mercedes-Benz Türk Pazarlama Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte tanıtıldı.

Conecto hybrid 4-5 yıl içinde kendini amorti ediyor

Mercedes-Benz Türk Şehir İçi Otobüs ve Kamu Satış Grup Müdürü Orhan Çavuş, Conecto aracın 1996 yılında 0345 adıyla üretiminin başladığını belirterek, “2002 yılında ise ismi Conecto oldu. O zamandan beri de müşteri ihtiyaçları doğrultusunda ve çevre konusunda ve yeni mevzuatlar çerçevesinde sürekli geliştirildi.  Artık tüm dünyada iki konu öne çıkıyor. Yenilebilir enerji ve düşük emisyon veya sıfır emisyon değerlerine ulaşmak. Bu uzun yol olarak görülse de hızlı bir şekilde kat edebileceğimizi görüyoruz. Conecto hybrid’in en önemli özelliği yüzde 6.5 yakıt tasarrufu sağlıyor olması. Conecto araçlar her zaman düşük işletme maliyetleri ve ikinci el değeri ile en karlı yatırım özelliğini sürdürdü. Şimdi Conecto hybrid ile ekonomiklik ve çevre dostu özellikleri bir adım daha ileri taşınıyor. Bir yılda 80 bin km yol kat eden bir şehiriçi otobüs yüzde 6.5 tasarruf ile yılda 2000 litre yakıt tasarrufu sağlıyor. Gerçekleştirdiği yakıt tasarrufu sayesinde ortalama 5.2 ton CO2’in çevreye salınmasının önüne geçecek. İstanbul için baktığınızda yaklaşık 3 bin dolayında İETT otobüsü, 3 bin adette özel halk otobüsü var. Yüzde 6.5 yakıt tasarrufu ile yılda 100 yeni Conecto otobüs alınabilir. Karbondioksit emisyonuna bakıldığında ise yıllık 32 bin ton azalma sağlanabilir. Conecto hybrid aracımızın ilk yatırım maliyeti son derece makul. Dizel araca göre yüzde 10’luk bir fiyat farkı var. Araçlarımız yaklaşık 4-5 yıl içinde kendisini amorti ediyor. Daha sonra da ekonomik avantajı işletmenin cebine kalıyor. Conecto Hybrid aracımızın hem belediyeler hem de özel halk otobüsçüleri tarafından tercih edileceğini düşünüyoruz. Dizel araçlar ile aynı yolcu kapasitesine ve aynı ağırlığa sahip. İlave hiçbir bakımı yok. 2024 yılından itibaren satılan tüm araçların hybrid araçlar olacağını düşünüyoruz. Almanya’da bütün satılan araçlar hybrid sistemde. Karoseri, iç dizaynı Mercedes-Benz Türk Ar-Ge merkezi tarafından geliştirildi. Buda bizim için ayrı bir gurur kaynağı. Mercedes-Benz Türk’ün geliştirilme aşamasından üretim aşamasına kadar önemli bir rol üstlendiği yeni aracımızın ülkemize, sektörümüze ve şirketimize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Şehiriçi otobüs pazarında lider konumdayız

Mercedes-Benz Türk Şehir İçi Otobüs ve Kamu Satış Grup Müdürü Orhan Çavuş, şehiriçi ve yurtdışı otobüs pazarını da değerlendirdi: Şu ana kadar 253 adetlik bir satışımız var. Bizim bulunduğumuz 12 metre ve üzeri şehiriçi otobüs pazarında yüzde 40 ile pazar payı ile lideriyiz. 184 adet Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne bu sene teslim edildi. Toplam Pazar olarak baktığımızda 900-1000 adetlik bir pazar seviyesi olur. Bu sene 900 adet civarında bir pazar olacaktır diye düşünüyorum” dedi.

Conecto hybrid Türkiye turu başlıyor

Conecto Hybrid araçlarının 2023 Ocak ayı itibariyle teslimatlarının başlayacağını belirten Orhan Çavuş, “Aracın tanıtımına yönelik bir Türkiye turunun da planlandığını belirten Orhan Çavuş, “İlk önce İstanbul’da özel halk otobüsçülerine yönelik bir tanıtım düzenlenecek. Daha sonra da Türkiye’de belirli merkezlerde road show ile aracımız tanıtılacak.

Conecto hybrid alan kazanacak

Mercedes-Benz Türk Otobüs Pazarlama ve Satış Direktörü Osman Nuri Aksoy, bundan sonraki satışların tamamının hybrid araçlar olması gerektiğini belirterek, “Conecto hybrid araçları alanların işletme sürecinde çok ciddi kazanımlar elde edeceğini düşünüyoruz. Conecto hybrid yatırımı yapanların araçları kullandıkça bu memnuniyetlerine dile getireceklerine de inanıyorum” dedi.

Hybrid teknolojisiyle yüzde 6,5’e varan yakıt tasarrufu

Euro 6 dizel motora sahip versiyonlara göre yüzde 6,5’e varan yakıt tasarrufu sağlayan Mercedes-Benz Conecto hybrid, emisyon değerlerini önemli oranda düşürerek çevreye daha az karbon salınmasını sağlayacak.

Elektrikli motorun dizel motor ile sürekli beraber çalıştığı ve “kompakt hibrit” olarak adlandırılan bir sisteme sahip olan araçta, elektrikli motor, dizel motor ile şanzıman arasına entegre edildi. Mercedes-Benz Conecto hybrid’de, frenleme veya gazsız sürüş esnasında ortaya çıkan enerji, elektrikli motor tarafından elektrik enerjisine dönüştürülerek tavanda konumlandırılmış yüksek depolama kapasitesine sahip kapasitörlere aktarılarak depolanıyor. Depolanan elektrik enerjisi, aracın kalkışı esnasında dizel motoru desteklemek için kullanılıyor ve dizel motora daha az yük binmesini sağlıyor. Batarya ömrünün araç kullanım ömrü ile aynı olacağının öngörüldüğü Mercedes-Benz Conecto hybrid, Euro 6 dizel motora sahip Conecto model araçlardan farklı bir bakım masrafı gerektirmiyor.

AR-GE’sinde Türk mühendislerin imzası var

Çatı şirketi Daimler Truck dünyasında başarıları ile adından sıklıkla söz ettiren Mercedes-Benz Türk Otobüs AR-GE ekibi, Mercedes-Benz Conecto hybrid’in AR-GE çalışmalarının proje yönetimini üstlenerek önemli bir çalışmaya daha imza attı. Ayrıca, aracın karoserinde, dış ve iç kaplamalarında yapılması gereken adaptasyonlar, bataryanın konumlandırılması ve kablo tesisatlarının tasarlanması da yine aynı ekibin çalışmaları ile hayata geçirildi.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159