Mersin Otogarı’na metro bağlantısı

banner113

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in ev sahipliğinde, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in katılımlarıyla, Mersin’in düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıl dönümünde Mersin Metrosu’nun Temel Atma Töreni gerçekleştirildi. Başkan Seçer, “Bugün 3 Ocak 2022. Tarihi bir gün. Mersin’de raylı sistemler döneminin başladığı bir gün. 35 kilometre raylı sistem. Alttan giden metromuz var, şimdi temelini atacağız. Eski Mezitli Belediyesi önünden başlayacak, eski otogarda bitecek, 13.4 kilometre. 2. Etap Yenişehir Fuar Alanı’nda başlayacak. 34. Cadde boyunca devam edecek. Oradan Üniversite Hastanesi’ne, Üniversite’ye ve GMK Bulvarı’na ring yapacak 11 kilometrelik tramvay hattı. 3. Etap, eski otogardan başlayıp; 1. Etap’ın doğu noktasında son bulduğu istasyonda. Şehir Hastanesi ve yeni otogara kadar gidecek, 10.5 kilometre. Toplamda 34.9 kilometre 3,5 yılda bitecek. Direkt ya da dolaylı 4 bin kişi faydalanacak. Bizim Metro’ya ödeyeceğimiz paranın 3’te 2’si Mersin’de kalacak. Mersin’e raylı sistemler dönemi hayırlı olsun” dedi.

banner114
Mersin Otogarı’na metro bağlantısı

Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen Temel Atma Töreni’ne; CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve eşi Meral Seçer, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay, İYİ Parti Mersin İl Başkanı Mehmet Dutar, genel başkan yardımcıları, milletvekilleri, il ve ilçe belediye başkanları, sivil toplum kuruluşları ile odaların temsilcileri, muhtarlar, gaziler, basın emekçileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Vatandaşlar, ellerinde Türk Bayrakları ile alanı doldurdu. Coşkulu bir temel atma töreni gerçekleşti.

“Mersin ticareti canlanacak”

Metronun kentteki ticareti de canlandıracağını vurgulayan Başkan Seçer, şunları söyledi; “Bugün temelini atacağımız metro 3,5 yılda bitecek. Direkt ya da dolaylı 4 bin kişi faydalanacak. Bizim metroya ödeyeceğimiz paranın 3’te 2’si Mersin’de kalacak. Orada çalışanların cebine gidecek. Onlara gıda sağlayanların kasasına girecek. Giysi satanların kasasına girecek. Yani Mersin ticareti canlanacak. 11 istasyon olacak. Bizim merkezdeki en büyük otopark derdimiz de ortadan kalkacak. Bakın, metro sadece konforlu bir toplu taşıma aracı değil, 11 istasyonun 7’sinde toplamda 1400 araçlık otopark var. Bisiklet park yerleri var. Sosyal alanlar var. Kültür alanları var. Alışveriş merkezleri var. Akdeniz ilçesinde oturan bir kardeşim Yenişehir’e, Mezitli’ye, Toroslar’a rahatça gidebilecek. Bütün ilçeleri birbirine bağlayacak. Merkezi bitirelim, Tarsus’a da Silifke’ye de bütün ilçelerimize de raylı sistemler projemizi bir bir hayata geçireceğiz. Endişeniz olmasın” dedi.

Konuşmaların ardından temsili olarak temel atma töreni gerçekleştirildi.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159