Sabiha Gökçen taşımaları ihalesini HAVABÜS kazandı

banner113

Günaydın Turizm-Havataş-Havabüs işletmeleri ve İstanbul Konfor Turizm YK Başkanı Emir Günaydın: İETT’nin 23 Ağustos 2022 tarihinde Sabiha Gökçen Havalimanı taşımalarına yönelik açtığı ihaleyi 5 yıllığına yeniden HAVABÜS kazandı.

banner114
Sabiha Gökçen taşımaları ihalesini HAVABÜS kazandı

Söyleşi / Erkan YILMAZ 

Günaydın Turizm’e bağlı Havataş-Havabüs işletmeleri ile İstanbul Konfor Turizm firmalarının Yönetim Kurulu Başkanlığını yapan Emir Günaydın, Sabiha Gökçen Havalimanı taşımalarını 11 yıldır yaptıklarını belirterek şunları söyledi: “11 yıllık taşıma anlaşmamız gelecek ay son buluyor. İETT yeni döneme yönelik bir ihale düzenledi. 23 Ağustos 2022 tarihinde yapılan ihaleye iki firma katıldı. En yüksek teklifi biz verdik ve 5 yıl süre ile Sabiha Gökçen Havalimanı taşımalarını yapmaya hak kazandık. Taksim ve Kadıköy duraklarımızdan seferlerimiz 5 yıl süre ile daha devam edecek” dedi.

Zorluklara rağmen 

Sabiha Gökçen Havalimanı taşımalarına yönelik işletme tarafından da birçok zorluk çıkarıldığını belirten Emir Günaydın, “Havalimanı taşımalarında, mevzuatın çok sık değiştiğini gördük. Danıştay tarafından yürütmeyi durdurma kararı alınmasına rağmen kamu tarafından tekrar tekrar düzenleme yapılıyor. Belediyelerin sorumluluğu altında olan taşımalar havalimanı işletmelerine veya Bakanlık onayına tabi olma şartı getiriliyor. Ancak bu düzenlemelere yönelik hep hukuki mücadele verdik. Birçok mahkemeyi kazandık. Sadece mevzuat düzenlemelerinin getirdiği zorluklar ile mücadele etmedik, hukuksuz şekilde bazı şirketlerin belediyenin düzenlediği ihaleye girmeden işletmeden aldığı izinle havalimanı taşımalarına başladığını gördük. Danıştay, havalimanı taşımalarına yönelik ihale düzenleme yapma ve yaptırma hakkının belediye tarafında olduğuna, Bakanlığın ihale düzenleme yetkisi olmadığına yönelik karar verdi, ancak buna uygun şekilde çalışılmıyor. Öte yandan Havalimanı işletmelerinin baskılarına maruz kaldık, havaalanındaki tabelamızı kaldırdık, işyerimizi boşaltmaya yönelik yazı yazıldı. Biz yılmadık, mücadelemizden de vazgeçmedik. 11 yıldır sürdürdüğümüz taşımaları bir 5 yıl daha sürdürmeye yönelik ihaleyi kazandık. Yılmayacağız, mücadelemize devam edeceğiz, ülkemize katma değer sağlamaya devam edeceğiz” dedi. ■

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159