banner69

Samsun’da minibüs şoförlerinin hevesi kursağında kaldı

banner113

Samsun'da 15 yıl aradan sonra yapılan İlçe Minibüsleri Transfer Merkezi ile şehir merkezine girmenin sevincini yaşayan ilçe minibüsü şoförlerinin hevesi kursağında kaldı. Samsun'da İlçe Minibüsleri Transfer Merkezi hizmete girerken, alınan karar ile ilçelerden gelen minibüslerin şehir içinde belirlenen noktalar dışında yolcu indirmesi ise yasaklandı.

banner114
Samsun’da minibüs şoförlerinin hevesi kursağında kaldı

Samsun Kent Haber

Samsun'da 15 yıl sonra şehir merkezine girebilen İlçe Minibüsleri bu kez de farklı yeni bir yasak ile karşı karşıya kaldı. Samsun'da İlçe Minibüslerinin şehir merkezine girerek yolcu bırakması için İlçe Minibüsleri Transfer Merkezi hizmete girerken, ilçelerden gelen dolmuşlara ise yolcuları şehir için de bırakmak yasaklandı.

Uygulanan yasağa göre, Samsun şehir merkezine ilçelerden gelen minibüsler, şehir içinde belirlenen noktaların dışında yolcu indiremeyecek. Buna göre, Atakum ilçesi Atakent mevkisinde inmek isteyen yolcu, bu bölgede inemeyecek. Güzergah üzerinde belirlenen Türk-İş sapağı yada Karayolları kavşağında inerek, tekrar ikinci bir dolmuşa binip, Atakent mevkisine geri dönüş yapacak. Bu noktaların dışında inemeyen yolcular ise şehir merkezinde bulunan İlçe Minibüsleri Transfer Merkezi'ne kadar gelip, buradan yine ikinci bir toplu taşıma aracına binerek gideceği yere gidecek.

Yolcu indirme noktaları dışında, yolcu indiren dolmuşları önlemek için ise Büyükşehir Belediyesi zabıtaları harekete geçerken, yasağa uymayan şoförlere ise ceza uygulamaları başladı.

Duruma tepki gösteren 19 Mayıs Minibüs ve Otobüsçüleri Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Muammer Akyüz, "Üniversite öğrencilerini şehir merkezine getiriyoruz. Bu öğrencilerin kaldıkları yurtlar Atakent bölgesinde. Ancak bu noktada yolcu indirmek yasaklandı. Bunun yerine öğrenci Türk-İş sapağında inecek ve buradan başka bir dolmuşa binerek Atakent mevkisinde bulunan yurduna gidecek. Uygulanan yasak nedeniyle yolcularla sıkıntı yaşıyoruz. Bu nedenle araç içinde gerginlikler çıkıyor. Ancak zabıtalar da araçları takip ederek, yasağa uymayan sürücülere ceza uyguluyor" dedi.

Samsun’da ilçelerden şehir merkezine, şehir merkezinden de ilçelere ulaşım imkanı sağlayan “İlçe Toplu Ulaşım Transfer Merkezi” yolcuyu da minibüs esnafını da memnun etti. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Vatandaşlarımızın ulaşım çilesini sonlandıran bu hizmetin hayata geçmesinin mutluluğunu yaşıyorum” dedi. Hem şoförler, hem de vatandaşlar tek araçla yaşadıkları mutluluğu dile getirirken, hayallerinin gerçek olduğunu ifade ettiler.

Samsun Büyükşehir Belediyesi: Yolcu da minibüscü de memnun

Samsun Büyükşehir Belediyesi ilçelerde yaşayan yolcu ve minibüsçülerin yıllardır çözüm beklediği soruna "İlçe Toplu Ulaşım Transfer Merkezi Projesi" ile neşter vurdu. Bu projenin açılmasıyla artık vatandaşlar tek bir araçla ilçeden şehir merkezine, şehir merkezinden ilçelere ulaşabiliyor.

Öte yandan Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin internet sitesinde yapılan haberde yolcuların ve minibüs esnafının ilçe toplu ulaşım merkezinin hizmete girmesinden oldukça memnun olduğu ifade edildi.

Yıllardır yaşadıkları mağduriyetin giderildiğini ifade eden şoför Salih Erken, “Çok mutluyuz. Yolcular içinde bizim içinde çok güzel oldu. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. Zamanla sistem daha da oturacak” dedi.

Bafra’da yaşayan yolculardan Emine Çelebi, “Şehir merkezine gelmek bizim için eziyetti. Ama burası bu sorunumuzu çözdü. Ben çok beğendim. Tek araçla çok rahat oldu. Emeği geçenlere teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

Sevda Karaduman ise, “Çok güzel bir proje. Yolculuk çileydi ama artık çok daha kolay ve rahat oldu. Havza’dan geliyorum. Önceden 3 araç değiştiriyordum. Ama şimdi tek araçla geliyorum. Büyük ihtiyaçtı” diye konuştu.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Vatandaşlarımızın ulaşım çilesini sonlandıran bu hizmetin hayata geçmesinin mutluluğunu yaşıyorum. İnsana hizmet bu. 1 milyon 400 bin insanımız hizmet alanımız içindeki hedefimiz. Derdimiz mutlu ve huzurlu insanların güvenlik içinde birlik ve beraberlik içerisinde geleceğe umutla bakarak yaşayacak olduğu Samsun'u inşa etmek. İlçe Toplu Ulaşım Transfer Merkezi bu şehrin güzel insanlarına hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159