banner69

Şoför tanıtım kartları dijitalleşti

banner113

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği iş birliği ile “Şoför Tanıtım Kartı” çıkarma işlemleri dijitalleşti. Esnafın 12 gün boyunca uğraştığı süreç, iki güne indirildi. Yeni uygulama sayesinde kamu kaynaklarından tasarruf sağlanacak, çevre kirliliği önlenecek. Projenin tanıtımını yapan Başkan Tunç Soyer, hazırlanan ilk kartları şoförlerin cep telefonuna gönderdi.

banner114
Şoför tanıtım kartları dijitalleşti

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kent içinde yolcu taşımacılığı yapan esnafın hayatını kolaylaştıracak yeni bir uygulamaya imza attı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı, Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı ve İzmir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (İESOB) tarafından geliştirilen sistem sayesinde, esnafın günlerce uğraşarak aldığı ''Şoför Tanıtım Kartı'' başvurusu dijital ortama taşındı. Taksi, minibüs, servis sektöründeki 25 binin üzerinde esnafı ilgilendiren uygulamanın tanıtımı İzmir Ulaşım Merkezi’nde (İZUM) yapıldı. Tanıtım toplantısına İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İESOB Başkanı Yalçın Ata, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Barış Karcı, İESOB’ye bağlı oda başkanları katıldı.

“Esnaf odamızla Türkiye’ye öncü çalışmalar yapıyoruz”

Tanıtım toplantısında konuşan Başkan Tunç Soyer, “Bugüne kadar tüm şoför emekçilerimiz çok uzun kuyruklarda bekliyordu. 12 günlük zaman kaybı yaşanıyordu. Bugün bu çileye bir son verdiğimizi görüyorum. Çok mutlu ve gururluyum. Esnaf odamızla Türkiye’ye öncü bir çalışma daha gerçekleştirdik. Demokrasinin teknolojiyle buluşmasını sağlayarak insanların hayatını kolaylaştırıyoruz. Odamızla birlikte çalışarak Türkiye’ye öncü çözümler üretmenin ne kadar kıymetli olduğunu görüyoruz. Bu hem heyecanımızı hem de hırsımızı artırıyor. Yapılabilecek çok şey var” ifadelerini kullandı.

“Büyükşehir ile uyumlu çalışmalarımızdan esnafımız çok memnun”

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye’ye örnek çalışmaları hayata geçirildiklerini ifade eden İESOB Başkanı Yalçın Ata ise, “İzmir Büyükşehir Belediyesi ile uzun süredir süre gelen uyumlu çalışmalardan şahsım ve esnafımızın son derece memnun olduğunu belirtmek isterim. Bugüne kadar 42 bin esnafa ‘Şoför Tanıtım Kartı’ verdik. Esnafımızın memnuniyetini ön planda tuttuk. Bu projemizle ofis, kırtasiye giderlerinden tasarruf edilirken aynı zamanda esnafın da zaman kaybını ortadan kaldıracağız. Bu sistem sayesinde esnafımızın gelmesine gerek kalmazken emniyet güçleri de sistemi takip edilebilecek” diye konuştu.

BurjKhalifa yüksekliğinde kağıt ve 1 milyon karbon ayak izinden tasarruf

Toplantıda İESOB Koordinatörü Alpay Kılıçkaya ise geliştirilen sistemi anlattı. “Bugüne kadar esnaf ve belediye işbirliğiyle muazzam projelere imza attık. İZTAŞIT, En Taksi, İzmirim Kart gibi projelerle Türkiye’ye rol model olduk. Belediyemizin desteği olmasa bu projeleri hayata geçiremezdik. Yeni sistemde Şoför Tanıtım Kartı için başvurular odamıza yapılacak. Sonraki süreçler dijital olarak İzmir Büyükşehir Belediyesi’yle yürütülecek. Tüm bu süreci 12 günden 2 güne indiriyoruz. Şoför arkadaşların kartları SMS (kısa mesaj) ile cep telefonlarına gönderilecek. Ekonomi, çevre ve zaman kaybının önüne geçilecek. Bir yıl içerisinde sadece İESOB’un bu iş için kullandığı A4 kağıtları üst üste koysak dünyanın en yüksek binası Burj Khalifa kadar oluyor. Taşımacıların bu kartları almak için birliğimize geliş ve gidişlerini birleştirdiğimizde dünyanın çevresinde 20 kez dolaşılıyor. Böylelikle 1 milyon kilometrelik karbon ayak izinden ve yakıttan tasarrufu sağlıyoruz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Başkan Soyer ve katılımcılar sistemde hazırlanan ilk kartları SMS ile kullanıcılara gönderdi.

M, T ve S Plakalı Servis Çalışma İzin Belgesi de dijitalleşecek

Şoför Tanıtım Kartı başvuruları İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde kullanılan Elektronik Belge Yönetim Sistemi’ne entegre edilerek imza süreçleri dijitalleştirildi Yeni sistem sayesinde başvuru sahipleri artık İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne gelmeyecek. 33 farklı fiziki dokümanın hazırlanma sürecinin önüne geçilerek zamandan tasarruf sağlanırken ekonomik israfın önüne geçilecek. Başvuru yoğunluğunun en yüksek olduğu belge türü olan “Şoför Tanıtım Kartı”nın online sisteme geçişinin ardından öncelikli olarak M Plakalı Minibüs, T Plakalı Taksi ve S Plakalı Servis Çalışma İzin Belgesi (ruhsat) başvurularının da dijitalleşmesi çalışmalarına başlandı. Bu belge türleri için de online başvuru süreçlerinin 2024 yılı içerisinde tamamlanması planlanıyor.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159