banner69

UKOME’de belirlenen tarifede değişiklik yapma yetkimiz yok

banner113

İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu yaptığı toplantı ile toplu ulaşımdaki zam tartışmalarına noktayı koydu. Birlik, UKOME kararının bağlayıcı olduğu ve tarifede değişiklik yapma yetkilerinin bulunmadığı yönünde karar aldı.

banner114
KENTİÇİ BELEDİYE 10.08.2023, 08:27 10.08.2023, 08:30 Erkan YILMAZ
UKOME’de belirlenen tarifede değişiklik yapma yetkimiz yok

8 Ağustos 2023 Salı günü gerçekleştirilen İstanbul Ulaşım Koordinasyon Kurulu (UKOME) toplu ulaşıma yönelik zam kararını açıklamasının ardından İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu yeni ücret tarfesi belirlenmesi noktasında yapılan başvuruları değerlendirmek üzere bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantı sonrasında basın açıklaması yapıldı.

Basın açıklaması şu şekilde;

İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu İstanbul Otomobilciler Esnaf Odası (Taksiciler), İstanbul Minibüsçüler Esnafı Odası ve İstanbul Umum Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası’ndan gelen yeni ücret tarifeleri teklifini değerlendirmek üzere 9 Ağustos 2023 Çarşamba günü toplandı. Odalarımızın haklı taleplerine rağmen; Yönetim Kurulu, toplu ulaşım ücretlerini belirleme noktasında 5362 Sayılı Esnaf ve Sanatkarlar Meslek Kuruluşları Kanunu ile 5216 Sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu arasında çelişki olması, taksi, minibüs ve servis taşımacılığı ücret tarifelerinin belirlenmesi konusunda UKOME kararlarının kamu kurum ve kuruluşları ile diğer gerçek ve tüzel kişileri bağlaması nedeniyle Birliğin UKOME tarafından belirlenen tarifede değişiklik yapma yetkisinin bulunmadığı yönünde karar aldı.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159