Van ulaşımına 22 yeni otobüs katıldı

banner113

Van Büyükşehir Belediyesi otobüs filosuna 22 yeni otobüs alarak filosunu güçlendirdi. Bunun yanı sıra alınan 10 adet 12 metrelik otobüs ise Mart ayında teslim edilecek.

banner114
Van ulaşımına 22 yeni otobüs katıldı

Van Büyükşehir Belediyesi toplu ulaşımda yaşanan sıkıntıların önüne geçmek için 22 yeni otobüs satın aldı. Satın alınan 8.5 metrelik otobüslerden 18’i Van kent merkezinde hizmet verecek, diğer 12 metrelik 4 otobüs ise Saray İlçesinde bulunan Kapıköy-Van sınır hattında İran’dan gelen turistlerin kente transferinde kullanılacak.

Büyükşehir Belediyesinin öz kaynaklarıyla alınan otobüsler için Cumhuriyet Caddesi Park AVM yanında bir tören düzenlendi. Yapılan törene Van Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, Edremit Kaymakamı ve Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Muhammet Fuat Türkman, genel sekreter yardımcıları, daire başkanları, BMC firmasından yetkililer ve vatandaşlar katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, Van halkına hizmet etmeyi onur, şeref ve ibadet bildiklerine ifade ederek yeni otobüslerin hayırlı olması dileğinde bulundu.

Büyükşehirin araç filosunun güçlendirmek için çalıştıklarını belirten Vali Bilmez, “Bugün burada engellilere uyumlu, alçak tabanlı, BMC marka 25 oturağı, 41 de normal zamanda ayakta yolcu alabilen toplam 22 adet otobüsümüzü hizmete sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu otobüslerimizin tamamında BELVAN kart kullanılacaktır. Bunun yanından 4 adette Mercedes marka otobüs aldık. Otobüslerimiz şehirlerarası yolcu taşıma standartlarındadır. Bu otobüslerimizi de İran’dan kara yoluyla Kapıköy sınırında ilimize gelecek turistlerin ulaşımı için kullanacağız. Şuan ki minibüslerle maalesef otogara iniyor, oradan da şehir merkezine geliyorlardı. Bizim yaptığımız anketlerde İranlı turistlerin en çok şikâyet ettiği nokta Kapıköy’den merkeze ulaşımdı. Bizler Mart ayında bu araçlarımızı hazır ettik. Fakat salgın nedeniyle bekletmek zorunda kaldık. Temennimiz, dileğimiz inşallah önümüzdeki Mart ayında Nevruz ve alışveriş festivalimizle bu araçlarımızı hizmete almak. Bu araçlarımızın yanında 10 tane 12 metrelik BMC marka aracımızın alımını da gerçekleştirdik. Şuan da piyasada araç bulunmadığı için teslimatı Mart ayında yapılacaktır. Bu ve Martta gelecek araçlarımızın hepsini Belediyemizin öz gelirleriyle alındı. Araç alımında her hangi bir kuruma, her hangi bir bankaya veya firmaya borçlanmamız söz konusu değildir’’ dedi.

Kentin en büyük sorunlarından birinin ulaşım olduğuna değinen Vali Bilmez, konuşmasını şöyle sürdürdü: ‘‘Toplu ulaşımda sıkıntıları çözerken akıllı ulaşım sistemleri projemiz üzerinde de çalışıyoruz. İnşallah kısa zaman da onu da devreye sokacağız. Bu sistem sayesinde trafik yoğunluğuna göre kendini ayarlayabilen, yön verebilen, merkezden yönetilebilen bu akıllı kavşak uygulamamıza geçtiğimizde de yoğunluğumuz ciddi bir şekilde azalacak. Bunun yanında 20 yıldır Van halkının gündeminde olan Beşyol meydanındaki yoğunluğu azaltmak için ulaşıma açtığımız Sağlık sokaktan Akköprü deresine çıkan alternatif yolu da hizmete açtık. O yol da Beşyol meydanına tahminimizce yüzde 30 civarında bir rahatlama yarattı.”

Şoför alımları

Hizmete sunulacak otobüslerin kullanımı için personel alımının da olduğunu kaydeden Vali Bilmez, konuşmasını şu sözlerle tamamladı: ‘‘Araçların kullanımı için 65, E sınıfı ehliyetine sahip şoför alımı yapılacak. Bunun için ilana çıkıldı. Müracaat edenler arasında ilk etapta kura çekilecek. Daha sonra da mülakat yapılacak. Araç kullandırılıp durumuna bakılacak. Lise mezunu ve belli bir yaş aralığında olması gibi bazı şartlarımız var. Bu süreçte şeffaf bir şekilde kamuoyuna sunuldu. Bunun dışında Belediyemizde her hangi, bir alım söz konusu değildir. Piyasada sizlere yardımcı olacağız gibi vaatlerde bulunanlara itibar edilmemesi gerekmektedir. Bu başvuru süreci de tamamlandı. 5 bine yakın bir başvuru yapıldı. Arkadaşlarımız tarafından başvurular inceleniyor. Başvuruların çoğu şartları tutmayan kişilerden oluşuyor. Şartı uyup müracaat edenlerin sayısı da yüzde 15 civarındadır. O da belli olunca hep birlikte sonuçlandıracağız. Göreve geldiğimiz günden bu yana tüm alımların şeffaf olduğunu, tüm ihalelerin E ihale yöntemiyle yapıldığını, ihalelerin canlı yayınlandığını ve ihaleyi alan firmanın da yüzde kaç kırımla işi aldığı da kamuoyu ile canlı olarak paylaşılmaktadır. Bu sözümüzün sonuna kadar arkasında olacağız. Biz Van halkının her türlü hizmete layık olduğunu biliyoruz. Tüm mesai arkadaşlarımla birlikte Van halkına hizmet etmeyi onur, şeref ve ibadet biliyoruz. Bu dönem de hoş bir seda bırakmaya çalışacağız. Emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyor, tüm halkımıza hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.’’

Vali Bilmez ve beraberindekiler kurdele kesimi yaparak otobüslerde incelemelerde bulundu. Daha sonra şoför mahalline de oturan Vali Bilmez gazetecilere görüntü vererek Genel Sekreter Türkman ile birlikte şehir turu attı.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159