Davut Gök, yapı market işinden lojistik alanına geçiş yaptı. 2005 yılında kurduğu ISC Lojistik 170 ülkede faaliyet gösteriyor

Düğün takılarını sermaye yaparak İzmir’de yapı market açan Davud Gök, bir süre sonra bu işin kendine çok uygun olmadığını düşünerek, 2005’te ISC Lojistik A.Ş.’yi kurarak lojistik sektörüne kazandırdı. İlk altı ay hiç iş yapamasa da pes etmeyen Gök, bugün 170 ülkede bulunan acente ağıyla faaliyet gösteren, lojistik sektöründe çözümler sunan bir şirket yönetiyor. Hedefinde Amerika başta olmak üzere çeşitli ülkelerde şubeleşerek global bir oyuncu olmak var.

banner114
LOJİSTİK 25.01.2023, 13:03 25.01.2023, 13:12 Erkan YILMAZ
Davut Gök, yapı market işinden lojistik alanına geçiş yaptı. 2005 yılında kurduğu ISC Lojistik 170 ülkede faaliyet gösteriyor

Kariyer yolculuğu sürekli mücadele içinde geçen, gittiği dil okulunda bile boş durmayıp okulun kantinini işleten Davud Gök pes etmenin olmadığı dünyasında hedefine ulaşmak için zorluklar ve engeller karşısında geri adım atmadan ilerliyor. Öyle ki ISC Lojistik A.Ş., 2011 yılında Türkiye’nin en hızlı büyüyen 100 firması arasında 72’inci sırada yer aldı. En önemli yatırımını ise insan ve teknoloji oluşturuyor.

Başarının temelinde babası var

Mücadele dolu kariyer yolculuğundan kendi işini kurmaya kadar geçen süreci, yarınlara dair hedeflerini anlatan ISC Lojistik A.Ş.’nin kurucusu Davud Gök, “Sürekli ticari sohbetlerin içinde yer alan biri olarak ben de ilkokul üçten itibaren babamın işlettiği kantinde çalışmaya başladım. Benzincide pompacılık da yaptım, biçerdöverlerde de çalıştım. Otomotiv alım satımına kadar ailenin her işinde görev aldım” dedi. Babasının kendisini sürekli çalıştırmasına kızsa da yıllar sonra ‘iyi ki de yapmış’ diyen Davud Gök, bugünlere o süreçte kazandığı iş azmi ve sorumluluk bilinci gibi önemli değerler sayesinde geldiğini belirtti.

Zor olanı seviyoruz

Merkezi İzmir olan ISC Lojistik A.Ş.’nin deniz, hava ve karayolu ile proje lojistiği ana hizmetleri veren bir şirket olduğunu ifade eden Davud Gök, “Bunun yanı sıra yurtiçinde ve dünyanın her noktasında depolama, ön ve son taşıma, liman, sigorta ve gümrükleme hizmetlerini kapsayan entegre, çok modlu, lojistik çözümler üretiyoruz. İstanbul, Ankara ve Mersin’de şubelerimiz var. 170 ülkede bulunan geniş acente ağımızla da hizmetlerimizi sorunsuz verebiliyoruz. Başta gıda olmak üzere, tehlikeli madde, ilaç & sağlık, teknolojik ürünler, otomotiv, makine, hızlı tüketim malları ve inşaat sektörleriyle çalışıyoruz. Çok hassas taşımaları organize ediyoruz Zor işleri seviyoruz” diyerek, çalışma prensiplerini aktardı.“Yola çıktığımız 2005’ten itibaren her pazartesi toplantı yapıyoruz. Hem bir önceki haftayı, hem de o hafta yapılacakları konuştuğumuz bir durum analizi toplantısı bu aslında. İlk kurulduğumuzda da iki çalışma arkadaşım vardı ve onlarla yaptığım toplantımızda; ‘uluslararası bir şirket olacağız, Türkiye’nin değişik yerlerinde şubelerimiz olacak, yazılımda da Soft kullanacağız ve dünya ofisleri açacağız’ diyerek, bir hedef belirlemiştim. Bugün bu hedeflerimizin birçoğunu gerçekleştirdik. Şimdi sırada dünya ofisleri var. Amerika, İngiltere, Singapur ve Hindistan’da şube açmayı planlıyoruz. Bunu da 2027’e kadar hayata geçirmek istiyoruz. Aslında bu yıl ilk adımı atacaktık ama dünya genelindeki resesyon nedeniyle 2024’te Amerika’ya başlamak istiyoruz.”

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159