Depo Raf Sistemlerinde 2. El Dönemi

banner113

Demir ve çelikte son yıllarda yaşanan fiyat artışı, işletmeleri 2. el depo raf sistemlerine yöneltti. Zem Raf, sahip olduğu stok avantajı ve geniş ürün yelpazesi sayesinde müşterilerine en kısa sürede projelendirme ve kurulum hizmeti sunuyor. Projenin büyüklüğüne göre 1 – 10 gün arasında kurulum hizmeti sunan firma, sıfır raf sistemlerine göre oldukça hızlı çözümleri ve fiyat avantajıyla fark yaratıyor.

banner114
LOJİSTİK 13.09.2021, 17:06 Taşıma Dünyası
Depo Raf Sistemlerinde 2. El Dönemi

Demir ve çelikte son yıllarda yaşanan fiyat artışı, işletmeleri 2. el depo raf sistemlerine yöneltti. Sıfır sistemlere göre daha hızlı teslim edilebilen 2. el raf sistemleri aynı zamanda sunduğu fiyat avantajı nedeniyle birçok ulusal ve uluslararası firma tarafından tercih ediliyor. İkinci el raf sistemlerinin lider markası Zem Raf, sahip olduğu stok avantajı ve geniş ürün yelpazesi sayesinde müşterilerine en kısa sürede projelendirme ve kurulum hizmeti sunuyor. Projenin büyüklüğüne göre 1 – 10 gün arasında kurulum hizmeti sunan firma, sıfır raf sistemlerine göre oldukça hızlı çözümleri ve fiyat avantajıyla fark yaratıyor.

“2. EL RAF SEKTÖRÜNÜ BİZ KURDUK”

Geliştirdiği iş modeliyle Türkiye’de ikinci el raf sistemleri sektörünü oluşturan Zem Raf Sistemleri A.Ş’nin Yönetim Kurulu Başkanı Emre Akmeşe, “Biz ikinci el raf sistemleri sektörünü oluşturmadan önce, tüm kullanılmış raflar demir - çelik fabrikalarına geri dönüşüme gidiyordu, geliştirdiğimiz iş modeli sayesinde kullanılmış rafları yeniden ülkemize kazandırıyoruz, böylece hem ekonomiye hem de çevreye ciddi katkı sağlıyoruz.” İfadelerini kullandı. Hem alım hem de satım taraflarının çok güçlü olduğunu ifade eden Akmeşe, “Ülkemizde deposunu kapatan ya da yenileyen tüm işletmelerin raflarına talip oluyoruz, profesyonel ekibimizle detaylı keşif ve analizden sonra onlara en iyi teklifi sunup raflarını satın alıyoruz, aldığımız rafları 9 bin metrekarelik fabrikamızda firmanın talep ve ihtiyacına göre biçimlendirip, arızaları kısımlarını onarıyoruz. Daha sonra müşterilerimizden gelen taleplere göre keşif ve projelendirme aşamasından sonra neredeyse sıfır ayarına getirdiğimiz raflarımızı, taşıma kapasiteleri ve statik değerlerine dikkat ederek işletmelerin talep ettiği noktalara kuruyoruz. Bu süreç bazen 1 gün bazen de 10 gün sürebiliyor” diye konuştu. Akmeşe ayrıca gelen talebe hızlı cevap verebilmek için ellerinde sıfır raf sistemleri ve raf aksesuarlarının da olduğunu, bu durumun müşterinin ihtiyacını en hızlı şekilde karşılamada önemli rol oynadığını belirtti.

30 ÜLKEYE İHRACAT

Dünyanın her yerine raf sattıklarını belirten Emre Akmeşe, “Son yıllarda yaşanan kur artışı ve ikinci el raf sistemlerinin, sıfır raf sistemlerine göre daha uygun fiyatta olması nedeniyle ülkemiz bu anlamda cazibe merkezi haline geldi. Biz de son 2 yılda 30’dan fazla ülkeye ihracat yaparak yurtdışına açılma politikamızın meyvelerini almaya başladık. Hedefimiz önümüzdeki bir yıl içerisinde tam kapasite üretim yapabilir hale gelmek. Böylece artan taleplere daha hızlı cevap verebilir duruma gelebileceğiz” ifadelerini kullandı.

“PANDEMİDE RAF İHTİYACI ARTTI”

Tüm dünyayı etkisine altına alan Covid-19 salgınının depolama raflarına olan ihtiyacı arttırdığını belirten Akmeşe, “Pandemiyle birlikte e ticarette büyük bir artış yaşandı. Sadece büyük e ticaret siteleri değil perakende satış yapan markalar da e-ticarete büyük ağırlık gösterdiler. Bu depolama ihtiyaçlarında büyük bir artışa neden oldu, rakiplerinden daha önde olmak isteyen markalar bir an önce depolarını kurmak istediler, biz de Zem Raf olarak hızlı teslimat avantajımızla onların yanında olduk” dedi.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159