DHL Ankara yeni binası hizmette

banner113

DHL Express, Ankara’da en son teknoloji ve donanımla desteklenen, 1400 metrekarelik, günde 800 adet gönderinin işlemini gerçekleştirecek, yılda 2000’in üzerinde firmaya hizmet verecek ve teslimat zincirinde anahtar bir merkez olacak yeni hizmet binasını törenle açtı.

banner114
LOJİSTİK 17.11.2014, 16:34 17.11.2014, 16:57 Taşıma Dünyası
DHL Ankara yeni binası hizmette

KORKUT AKIN / ANKARA


Siyasi gündemin yoğun olmasına rağmen, açılışa, TBMM Başkan Yardımcısı Sadık Yakut ile Avrupa Birliği Bakan Yardımcısı Alaattin Büyükkaya’nın katılması yeni hizmet binasının büyüklüğünü değil ama verilecek hizmetin önemini vurgulamak için yeterli sanırım. 

DHL Express Türkiye CEO’su Markus Reckling, 1 milyon Euro yatırımla oluşturulan merkezin, yılda 700 bin gönderi elleçleyeceğini açıkladı önce. DHL’in önümüzdeki beş yılı içeren çift rakamlı büyüme hedefine destek olacağını da ekledi. Reckling, Türkiye’nin ekonomik ve siyasal yapılanmasının istikrarlı ve geleceğe yönelik umut verici olduğunu söyleyince, katılımcıların yüzü daha bir ışıldadı mutlulukla. 

Ankara merkez…

Yeni açılan merkez, sadece Ankara’yı değil, Orta Anadolu’yu da her gün kalkan 330 uçakla 221 ülkeye bağlayacak. Özellikle KOBİ benzeri küçük işletmeler için büyük bir ufuk açacak. DHL bunun farkında, çünkü CEO uluslararası ekspres ve kurye hizmetlerinde pazar lideri olan DHL Express’in, Türk ithalatçı ve ihracatçıların rekabet edebilirliğini desteklemek yönünde büyük çaba sarf ettiğini açıkladı. Bu kapsamda müşterilerin ihtiyaçlarına cevap vermek adına üstün kalitede teslimat hizmetleri sağladığını belirten Reckling, “Böylece Türkiye’nin 2023 yılı için belirlenen 500 milyar dolar ihracat hedefine de katkıda bulunmayı amaçlıyoruz” dedi.

Her merkeze bir bölüm

DHL Türkiye Operasyon Müdürü Ali Evren Özsoy, ilk elleçlemenin İstanbul’da yapıldığını, kargoların ilgili merkezlere uçakla gönderildiğini açıkladı: “Kuryeler çıkar ve saat 13’e kadar yurt dışından gelen tüm kargolar dağıtılmış olur. Daha sonra toplamalara başlanır. Saat 17:00 ile 22:15 arasında işlemler tamamlanır ve İstanbul uçağına yüklenir. Ankara’nın bir farkı var, kamu kurumları daha çok olduğu için gelen gönderi oranı daha fazla (yüzde 45/yüzde 55). 

Ekonomi ile doğru orantılı…

DHL Ankara hizmet merkezinin açılışına katılan Avrupa Bakanlığı Bakan Yardımcısı Alaettin Büyükkaya, Türkiye’nin ekonomik anlamda da büyüdüğünü, üçüncü havalimanı ile Boğaz Tünel Geçişinin bir gösterge olduğunu söyledi. Açılan bu yeni merkezin DHL’in Türkiye’ye ve ekonomi politikasına güveninin göstergesi olduğunu belirtti. 

TBMM Meclis Başkan yardımcısı Sadık Yakut, Türkiye’nin, siyasi istikrarı yakalamasıyla büyük işler başarıldığını yineledikten sonra DHL’in ihracata katkısıyla Türkiye’nin 2023’te 500 milyar Dolar hedefine daha güçlü ve hızlı adımlarla yürüdüğünü ifade etti. 

5 yılda 100 milyon Euro…

Global DHL CEO’su Frank Appel’in ziyaretinin arkasından Hadımköy servisi ve Ankara’daki bu yeni merkezin açılmasıyla, Türkiye’ye önümüzdeki beş yılda 100 milyon Euro yatırım yapılacağını söyleyen DHL Express Türkiye CEO’su Markus Reckling,  bu yıl sonuna kadar, hizmet kalitesini arttırmak için çok stratejik nokta olarak nitelediği Sabiha Gökçen Havalimanında bir hizmet merkezi oluşturacaklarını, sonrasında da Denizli’de bir merkez çalışması yapacaklarını açıkladı. 

Sürdürülebilir çevreci politika

CEO Reckling, bir soru üzerine, geçmiş başarılarını bir yana koyup dinlenmek değil, ileri götürmek için burada olduklarını açıkladı. Özellikle sürdürülebilir çevreci yaklaşımla sıfır karbon salınımıyla (gogreen) gönderi yapabilen tek firma olduklarını büyük bir güven içinde söyleyebilmenin mutluluğu içerisinde olduklarını dile getirdi.


Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159