Doğuş Otomotiv Sahalarındaki Araç Elleçleme Hizmeti Borusan Lojistik’te

banner113

Doğuş Otomotiv’in sahalarındaki araç elleçleme hizmetini 1 Ocak 2016 itibarı ile Borusan Lojistik üstlendi.

banner114
LOJİSTİK 16.02.2016, 12:30 16.02.2016, 12:55 Taşıma Dünyası
Doğuş Otomotiv Sahalarındaki Araç Elleçleme Hizmeti Borusan Lojistik’te
Borusan Lojistik bu sektörde yeni bir başarıya imza attı. Otomotiv sektörünün önde gelen kuruluşlarından Doğuş Otomotiv’in sahalarındaki araç elleçleme hizmetini 1 Ocak 2016 itibarı ile Borusan Lojistik üstlendi.

Varılan anlaşma kapsamında Doğuş Otomotiv’e bağlı Efesan Limanı, Şekerpınar tesisi ve İstanbul Park’ a gelen tüm araçların kabulü Borusan Lojistik tarafından yapılıyor. Satışı gerçekleşen araçlar yurt içi bayilere sevk edilmek üzere Borusan Lojistik tarafından nakliyecilere teslim ediliyor. 

Bulunduğu her alanda olduğu gibi otomotiv lojistiğinde de lider ve öncü şirket olarak 2004 yılında Türkiye’nin tek çok markalı Araç Lojistik Merkezini (PDI tesisini) kuran Borusan Lojistik, uzman kadrosu ile otomotiv sektörünün dev oyuncularına hizmet vermekte. 

Müşterileri için her zaman yüksek katma değerli işler üreten Borusan Lojistik,  bu doğrultuda inovatif hamlelerine de devam ediyor. Şirket 2015 yılı içinde bu hamlelere bir yenisini ekleyerek  İzmit / Köseköy’de 200 bin metrekare devasa alan üzerine kurulu araç lojistik merkezine radyo frekansı kullanarak nesneleri tekil ve otomatik olarak ayırt edebilen RFID sistemini entegre etti. Borusan Lojistik ayrıca araç parkı operasyonları kapsamında müşterilerine; tahliye, yükleme, stevedoring hizmetlerinin yanında, gemi içi lashing, araç yıkama, küçük ebattaki hasarların onarımı, etiketleme, stok ve envanter yönetimi gibi katma değerli hizmetler sunuyor. 

Anlaşma sonrası Doğuş Otomotiv’in de kendilerini seçmesiyle Türkiye’de satılan her iki otomobilden birini kendilerinin elleçlediğini belirten Borusan Lojistik Türkiye, Lojistik Hizmetler Genel Müdür Yardımcısı Serdar Erçal “Öncelikle Doğuş Otomotiv ile yaptığımız anlaşmanın her iki kuruma da hayırlı olmasını diliyorum. Borusan Lojistik olarak otomotiv sektöründe 2004 yılında Türkiye’nin ilk ve tek çok markalı Araç Lojistik Merkezi’ni  kurarak başladığımız otomotiv de fark yaratan yolculuğumuzda bugün otomotiv sektörünün her alanında var olmanın gururunu yaşıyoruz. Doğuş Otomotiv’in de hizmet verdiğimiz markalara katılmasıyla sektör liderliğimizi perçinlemiş olduk. Önümüzdeki yıllarda da müşterilerimiz adına yaptığımız inovatif yatırımlarımızın ve ülke ekonomisi için katma değeri yüksek faaliyetlerimizin devam edeceğini şimdiden müjdeleyebilirim” dedi. 

Otomotiv sektörü lojistik hizmetleri alanındaki liderliğini Doğuş Otomotiv anlaşmasıyla perçinleyen Borusan Lojistik 2015 yılı Ocak ve Kasım ayları arasında toplam 380 bin araç elleçlemeyi başardı. 


Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159