Ford Trucks yeni serisi yollara çıktı

banner113

Ecotorq ve 2016 model Ford Trucks geliştirme çalışmaları için 150 milyon Euro yatırım yapıldığı bilgisini veren Ford Trucks İş Birimi Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Kınay, “750 mühendis, 4 yıl süresince çalıştı. 8 farklı bölgede, 2 milyon km'nin üzerinde test sürüşü yapıldı. Bugün geldiğimiz noktada yüzde 14’ten yüzde 23,5 pazar payına geldik” dedi.

banner114
LOJİSTİK 02.05.2016, 13:25 03.05.2016, 12:53 Taşıma Dünyası
Ford Trucks yeni serisi yollara çıktı

ERKAN YILMAZ / ANTALYA

Ecotorq ve 2016 model Ford Trucks geliştirme çalışmaları için 150 milyon Euro yatırım yapıldığı bilgisini veren Ford Trucks İş Birimi Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Kınay, “750 mühendis, 4 yıl süresince çalıştı. 8 farklı bölgede, 2 milyon km'nin üzerinde test sürüşü yapıldı. Bugün geldiğimiz noktada yüzde 14’ten yüzde 23,5 pazar payına geldik” dedi.

Güç, verimlilik ve teknoloji özellikleri ile öne çıkan ve yeni E3, E5 ve E6 Ecotorq motorlar ile donatılan yeni Ford Trucks serisi, yeni marka sloganı “Her Yükte Birlikte” ile Türkiye ve Uluslararası pazarlarda yollara çıktı. Ford Trucks, yeni nesil Ecotorq motorun ardından 2016 model kamyon ve çekicilerini düzenlenen basın toplantısı ve test sürüşleri ile tanıttı. 



Global oyuncu olma yolunda 
Ford Trucks İş Birimi Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Kınay,  ağır ticari araç pazarında sürdürülebilir bir bakış açısıyla, global oyuncu olma yolunda hızla ilerlediklerini belirtti. Kınay, 2010 yılında kurdukları kamyon iş birimi ile bugün geldikleri noktayı anlattı: “2010 yılında ağır ticariye odaklanan kamyon iş birimini kurduk. 2010 yılında 1838 aracımızı çıkarttık. Global Kamyon Anlaşması’nı 2010 yılında imzalayarak, Brezilya ile birlikte, ağır ticari araçların iki global üretim merkezinden biri ve ağır ticari araçlar ve ilgili dizel motorlar için mühendislik merkezi konumuna geldik. Bu anlaşmayla aynı zamanda, 60 ülkede Ford Trucks marka araçların distribütörlük ve bayilik atama hakkını da elde etmiş olduk. Yeni bir inşaat serisini 2011 yılında pazara sunduk. 2013 yılında 1846 çekiciyi piyasaya sunduk. Bayi yapılanması ile ilgili çalışmalarımıza 2013 yılında başladık. 2010’da yüzde 58’er seviyelerinde olan satış ve servis müşteri memnuniyeti yüzde 90’lar seviyesine geldi. Bugün 24 tesis ile 30 ülkeye ihracat yapıyoruz. 2020’deki hedefimiz 70 tesis ile 50 ülkeye ihracat yapabilmek. Rusya, Türki Cumhuriyetler, Ortadoğu ve Afrika’da, toplam 25 ülkede bayi yapılanmalarımıza devam ediyoruz. 2016 içerisinde Doğu Avrupa bayi yapılanmamızı devreye alıyoruz. E6 motor ile destekleyeceğimiz Avrupa yolculuğumuzdan da güç alarak, uzun vadede, ürettiğimiz her 3 araçtan birini uluslararası pazarlarda satmayı hedefliyoruz. Fabrika ve tesis yatırımlarımızla da geleceğe hazırlanmaya devam ediyoruz. Yeni boyahane yatırımına başladık. 2017 yılının birinci çeyreğinde boyahane yatırımımız devreye girecek. Bununla beraber kaynak atölyesi yapımına başladık. O da 2017 yılının ikinci yarısında tamamlanmış olacak. Robotlarla üretim yapan bir kaynak atölyesi olacak. Bu güne kadar yeni araç testlerini değişik ülkelerde yaparken, şu anda bunu fabrikamızın arazisi içinde 6,5 km’lik test pistinde yapıyoruz. Yaklaşık 7 milyon Euro’ya çıktı. Bu test pistini 2016 yılının ikinci çeyreğinde tamamlıyoruz”

150 milyon Euro yatırım yapıldı 
Ecotorq ve 2016 model Ford Trucks geliştirme çalışmaları için 150 milyon Euro yatırım yapıldığı bilgisini veren Kınay, “750 mühendis, 4 yıl süresince çalıştı. 8 farklı bölgede, 2 milyon km'nin üzerinde test sürüşü yapıldı. Yeni Ford Trucks Serisi, dünyanın en zorlu şartlarında 3 kıtada 8 farklı ülkede test edildi ve müşteriler için hazır hale getirildi. Bugün geldiğimiz noktada yüzde 14 pazar paylarına, 23,5 pazar paylarına geldik. İnanıyorum ki, sizlerle birlikte çok daha iyi noktalara geldiğimizi göreceğiz” dedi.



İnşaat ve çekici pazarında payımız arttı 
Ford Trucks Türkiye Direktörü Serhan Turfan, çekici ve inşaat serisi ile ilgili rakamlar vererek şunları söyledi: “2014’te çekicide yüzde 5,6 olana pazar payımızı 2015’te yüzde 8,3’e çıkarttık. İnşaat serisinde payımız yüzde 23,4’ten 2015’te yüzde 24,4’e, 2016 itibarıyla yüzde 30’lara çıktı. Yol kamyonunda da 2014’te yüzde 53,2 olan pazar payımızı 2015’te yüzde 55’lere yükselttik. Ağır ticari araç sektöründe müşterilerimiz büyük bir yük taşıyor. Bu nedenle biz de yeni bir slogan oluşturduk:  ‘Her Yükte Birlikte’. Sesimiz şimdiden uzaktaki ülkelere gitmeye başladı. Bu ürünlerle müşterilerimizin tüm ihtiyaçlarını karşılamayı hedefledik. Truck Market, Kiralama Kasko, Filobil, Sürüş Akademisi gibi hizmetlerimizi müşterilerimize sunuyoruz. Ayrıca satış sonrası hizmetleri sadakat kampanyası, boya kaporta kampanyası, uzatılmış garanti, bakım paketleri, ekoservis kampanyalarımızla da öne çıktık. Uzun yol sürücülerinin konforlarını artırmak için, yeni çekici serimizi Mayıs ayından itibaren fordtrucksnet adını verdiğimiz sistemle donatıyoruz. Bu sistemde kabin içinde bir internet paketi yer alacak ve tüm şoförlerimiz bir sene boyunca bu hizmetten ücretsiz olarak yararlanacaklar. Satış sonrasında sadakat kampanyası geliştirdik. Müşterilerden özellikle bu konuda övgü alıyoruz. Yüzde 30’a varan indirimimiz var. Boya, kaportada da yüzde 40’a varan indirim başlattık. Uzatılmış garanti ile araçlarımız güvence altında.” 



Yüzde 8,5 yakıt tasarrufu sağlıyor 
Ford Trucks Pazarlama Müdürü Armağan Hazar da Ecotorq motor serisi ile her yükte daha güçlü, daha seri ve daha verimli olduğunu belirterek, “Yeni Ford Trucks serisi artık daha güçlü. Yeni seri inşaat araçlarımızla 330 ve 420 beygir gücüne ulaşıyoruz. Damper treyler olarak kullanılan 1838 çekicimizi 420 beygir ile değiştiriyoruz. 1846t çekicimizi 1848t ile değiştirdik ve 480 beygir gücüne ulaşacağız. Artık rampaları daha güçlü çıkacağız. Yeni Ford Trucks 1848 T yüzde 8,5 yakıt tasarrufu, sahip olma maliyetlerinde yüzde 25 ‘lik iyileşme, çekici segmentinde 120 bin kilometreye çıkan bakım aralığı, yüzde 25 iyileştirilmiş bakım maliyeti, inşaat segmentinde yüzde 55 güç artışı sunuyor” diye konuştu. ■



Yurtdışı hareketli 
Ford Trucks Uluslararası Pazarlar Direktörü Emrah Duman, Ford Trucks’ın yurtdışı pazarları hakkında bilgi verdi: “Afrika’da geçen yıl Kasım itibariyle Fas tesisimizi devreye aldık. Haziran’da Cezayir’deki tesisimizi devreye alacağız, ardından Gana’daki tesisimiz devreye girecek. Gana’da yüzde 10’un üzerinde pazar payına ulaştık. Yıl sonunda ise Mısır Kahire tesisimizi devreye almış olacağız. Tunus ve Nijerya için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Ortadoğu’da yapılanmamız tamamlandı. Dubai’den sonra, Riyad’daki bayimizi devreye aldık. Bu yılbaşı itibari ile Umman ve Bahreyn tesislerimiz devreye girdi. Yıl ortasında Irak’ta Erbil ve Bağdat tesislerimiz açılacak. Yıl sonunda Katar bayimiz de devreye girmiş olacak. Cidde’de tesis yapımızı tamamlayacağız. Kuveyt bayimizi devreye alacağız. Birleşik Arap Emirliklerine başarılı girdik ve pazar payımızı yüzde 10’a yükselttik. Azerbaycan tesisimizi açmıştık. Gürcistan tesisimiz de yıl sonunda devreye giriyor. 2016 yılının üçüncü çeyreğinde Polonya, Varşova ve yılın sonunda Poznan tesisimizi açacağız. Macaristan, Budapeşte tesisimiz de üçüncü çeyrekte devreye girmiş olacak. Çek Cumhuriyeti için çalışmalarımız son aşamaya geldi. Sırbistan, Hırvatistan, pazarları ile ilgili stratejilerimiz öne çekmeyi planlıyoruz. Romanya için distribütör arayışımız devam ediyor.”

Avrupa’da 50 tesis ile hizmet vereceğiz
Doğu Avrupa’da 4 S Ford Trucks tesisleriyle, Batı Avrupa’da ise 2 S Ford Trucks tesisleriyle müşterilerine hizmet verdiklerini dile getiren Duman, “Doğu Avrupa’da 30’un üstünde 4S Ford Truck tesisi, Batı Avrupa’da da 20’nin üzerinde 2S Ford Truck tesisi ile toplamda 50 noktada müşterilerimize servis hizmetini sağlıyor olacağız. Ortadoğu, Afrika ve Rusya pazarlarının beklediği 6x4 çekici ürünümüzü de Aralık ayı itibari ile hattan iniyor olacak”  ifadelerini kullandı. 



Yeni Ford Trucks 1848 T 
Güç, teknoloji ve verimliliğe odaklanarak geliştirilen yeni ağır ticari araçlar; E6 uyumlu Ecotorq motoru, kabin içi Wi-Fi Sistemi, Şerit Takip Sistemi, Aktif Acil Durum Frenleme Sistemi gibi donanımlarıyla dikkat çekiyor.  




Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159