banner69

Hatay’lı taşımacıların başarı öyküsü

banner113

Hatay Roro Kombine Taşımacılık İşletmeleri AŞ Genel Kurulunu gerçekleşti̇rdi̇.

banner114
LOJİSTİK 07.03.2016, 16:44 08.03.2016, 13:11 Taşıma Dünyası
Hatay’lı taşımacıların başarı öyküsü
55 Hatay bölgesi taşımacısı tarafından kurulan Hatay Ro-Ro, 28 Şubat 2016 Pazar günü ikinci Olağan Genel Kurulunu başarıyla gerçekleştirdi. Genel Kurul ile ilgili faaliyetler ve organizasyona Antakya Ticaret ve Sanayi Odası başından sonuna büyük destek verdi…


Hatay Roro Kombine Taşımacılık İşletmeleri AŞ Başkanı İbrahim Güler

Genel Kurul Hatay Ro-Ro’nun bir yıllık faaliyetlerini içeren bir sunum yapılmasının ardından Divan heyetine ilişkin önerinin kabul edilmesiyle birlikte başladı. Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Güler’in açılış konuşması ve faaliyet raporunu okumasıyla devam etti. 

Ne yazık ki yalnız bırakıldık…

Güler şirketin kuruluşundan bu yana yaşanan zorluklar ve içinde bulunulan sorunlara vurgu yaptı: “Hatay Ro-Ro, 17 aydır Ortadoğu ve Körfez bölgesindeki 8 ülkeye ihracat taşımalarını gerçekleştiren tek RORO hattı olarak faaliyetini sürdürmektedir. Hat kapanmak üzere iken, 55 Bölge nakliyecisi sermayelerini ve yüreklerini koyarak bu hattın açılmasını sağlamıştır. 

Bizler zor koşullarda mücadele ederken, güzergahın ilk açıldığı dönemlerdeki devlet destek ve teşvikini görememekteyiz. Sorunumuzu Mersin, Ankara, Sakarya, Adana, Gaziantep, İskenderun ve Antakya Ticaret Odaları ile ilgili Bakanlıklara ve çeşitli kuruluşlara birçok kez aktardık. Ancak herhangi bir gelişme kaydedemedik. Sektörün çatı kuruluşu olan UND de yine konuya duyarsız kalmış ve mücadelemizde bizleri yalnız bırakmıştır. Bundan sonraki süreci ise merakla beklemekteyiz.” 

Bir başarı öyküsüyüz aslında..

Yaşanan gelişmeler, gelinen durum ve yeni projelere ilişkin olarak sözlerine devam eden Güler, “Türkiye’de bir benzeri olmayan taşımacıların bir araya gelerek kurduğu Hatay Ro-Ro ve Ortakları tek yumruk olmayı başarmıştır ve gerçek bir başarı öyküsüdür. Daha büyük başarılara imza atacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Hataylı taşımacılar olarak Devletimizin sorunlarımızın çözümünde bizlerle birlikte olacağına inancımızla, daha uzun yıllara diyorum” dedi. ■

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159