Hüner Lojistik 120 Scania aldı

banner113

Scania yılın en büyük teslimatlarından birine imza attı. Hüner Lojistik, 120 adetlik alım anlaşması yaptığı Scania R440 LA4x2MEB Streamline araçların 60’ını teslim aldı.

banner114
LOJİSTİK 08.06.2015, 15:46 08.06.2015, 16:00 Taşıma Dünyası
Hüner Lojistik 120 Scania aldı
3 Haziran Çarşamba günü Hüner Lojistik’in Hadımköy’deki merkezinde düzenlenen törene, Hüner Uluslararası Taşımacılık LTD Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Hüner, HNR Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Arda Hüner, Scania Satış Müdürü Tunç Gömeçli, Scania Bolu bayisi Çarıkçı Trans Yönetim Kurulu Başkanı Necip Çarıkçı katıldı.  

Scania Satış Müdürü Tunç Gömeçli, çok memnuniyet verici birlikteliğin, işbirliğinin şahitliğini yaptıklarını belirterek, “Doğuş Otomotiv Scania olarak Scania kalitesini Doğuş Otomotiv’in hizmet kalitesiyle birleştirerek daha fazla müşterimize ulaştırmayı hedefliyoruz. Hizmet kalitemizi artıracak, çeşitlendirecek çalışmalar yürütüyoruz aynı zamanda ürün gamımızı genişletmeye yönelik çalışmalar yapıyoruz” dedi. 

Maliyet ve operasyon ekonomisi 
Tunç Gömeçli, toplam sahip olma maliyetinde Scania araçların büyük bir getiri sağladığına da dikkat çekti: “Scania, güvenlik, konfor, yakıt ekonomisi sağlayarak toplam sahip olma maliyetinde büyük bir getiri sağlıyor. Scania operasyon ekonomisi ile bunu biraz daha öteye daha taşımak istiyor. Bunun için de araçların yolda kalma süreleri de hesap ediliyor. Araçların daha az servise girmesi ve daha fazla yollarda vakit geçirmesinin birçok hesaplamayı değiştirdiğini görebiliyoruz. Filosunu yenileyerek hizmet kalitesini artırmayı hedefleyen Hüner Lojistik sahibi Sayın İbrahim Hüner’e, bu iş ortaklığına katkı bayimiz Çarıkçı Otomotiv’e teşekkür ediyor ve yeni araçların hayırlı olmasını diliyorum.” 

5 ayda 1300 Scania satışı 
Yılın ilk beş ayını değerlendiren Tunç Gömeçli, Mayıs sonu itibariyle 1300’ü aşkın satışa ulaştıklarını belirterek, “İthal pazarda birinci sıradayız ve pazar payımız yüzde 9’u aştı. Hedefimize doğru gitmiyoruz da, hedeflerimize tam ulaştık da diyemem. Durmadan devam etmemiz gerekiyor” dedi.

İş ortaklığı anlayışı 
Gömeçli, tüm araçlarda filo takip sistemi bulunacağını da belirtti: “Biz satış ve müşteri ilişkisinden önce iş ortaklığı anlayışındayız. Aynı yükü yurtdışına biz taşıyoruz diye bakıyoruz. Tüm araçlarda filo takip sistemi bulunacak. Aldığımız veriler ışığında verimli araç kullanımına yönelik eğitimlerde veriliyor.”

Scania devreye girdi 
Hüner Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Hüner, 2015 yılında yatırım anlamında farklılıkla başladıklarını ve ilk kez Scania araçları filolarına kattıklarını belirterek, “Bugüne kadar tek bir marka ile yolumuza devam ettik. 2015 yılındaki yatırım kararı alınca birçok tedarikçiyle bir araya geldik. En son Scania devreye girdi. Ancak tercihimiz de Scania oldu. Bu süreçte Scania ekibine, bayisine teşekkür ediyorum; yaklaşımları çok netti. Kültürümüz çok uyuştu. Tercihimiz de bu şekilde gerçekleşti. Biz tedarikçilerle uzun soluklu çalışmayı ilke edinen ve bunu sonuna kadar kullanmayı tercih eden bir kuruluşuz. Bu işbirliğinin de çok uzun soluklu olacağına inanıyoruz. Bu iş ortaklığında, ikinci neslin de şirket yönetiminde yer alması Scania için büyük bir şanstı. Çünkü görüşmelerde onlar büyük heyecan ve coşku ile Scania olsun dediler” diye konuştu. 

120 araçlık yatırım 
Yapılan yatırımla birlikte 371 araçlık bir filoya ulaştıklarının bilgisini veren İbrahim Hüner, “Şu an 120 araçlık bir anlaşma yaptık. 60 adedini aldık. Kalan 60 adedini de önümüzdeki süreçte filomuza katacağız” dedi.

Her şeyden önce insan 
İbrahim Hüner, 1995 yılında kurduğu Hüner Lojistik’in, 1997 yılında henüz 5 araçlık bir filoya sahipken, Almanya’da tesis kurma adımını atmasının geleceğe yönelik planlamanın bir eseri olduğunu vurgulayarak, “Almanya’da Köln ve Münih’te, İtalya’da Milano’da depomuz var. Bursa ve Ankara’da ofisimiz bulunuyor. Birinci önceliğimiz hep, nereye ne yatırımı yapacaksak yapalım insana önem vermemiz gerekliliği. Firmamıza uyumlu bir ekibi oluşturduğumuzda, yatırım yapmak kolay oluyor. Ekibin yüzde 99,9’u ilk iş hayatına Hüner’de başladı. Tabii, Türk şirketleri daha emekleme döneminde olabilir. Şirketlerin gelecekte de başarılı olacağını kestirmek zor, ama bizim büyümeye yönelik olduğumuzu 1997 yılındaki yatırımımız ispatlıyor. 25 yıldır hep temkinli gitmeyi istedik ve bu yönde ilerledik. Şirketimizin yapılanmasında, hiçbir zaman ihtiyaçların tümünü kendi karşılasın diye bir yarış içinde olmadık. Yüzde 60 özmal, yüzde 40 kiralık bir yapıda ilerledik. Bu yeni yatırım bu oranı biraz değiştirebilir, ama biz yine yüzde 40’lık bir hedefte ilerleyeceğiz” dedi.  

Farklı taşıma alanlarına yönelim
Avrupa’nın başka bölgelerinde depolama yatırımları içinde olacaklarını ve farklı alanlara adım atarak operasyonlar gerçekleştirmek istediklerini de belirten İbrahim Hüner, “Tren, konteynır ve deniz taşımacılığına kaymamız gerekiyor. Bunu ya yapacağız, ya yapacağız” dedi.  

Sektörün önü açık 
HNR Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Arda Hüner de, 2012 Ocak ayında, 12 araçla kurdukları şirketlerinde şu anda 50 araca ulaştıklarını belirterek, “Scania tercihimizin hayırlı olacağını düşünüyorum. Bize yaklaşımları çok doğru ve net oldu” dedi. İkinci nesil olarak hiçbir zaman şirketi satmayı düşünmediklerini, aksine hep büyütmenin çabası içinde olduklarını vurgulayan Hüner, “Bu ligde başarılı olacağımızı düşünüyorum. Bazı arkadaşlar şirketini satma düşüncesi içinde olabilir. Buna da gerekçe olarak kazançları dile getirebilirler. Ama ben bu sektörün önünün açık olduğunu düşünüyorum” dedi. ■


Hüner Uluslararası Taşımacılık LTD Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Hüner, Scania Satış Müdürü Tunç Gömeçli, HNR Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Arda Hüner, Scania Satış Müdürü Tunç Gömeçli, 



Yorumlar (1)
yalçın ermantaş 8 yıl önce
Hayırlı olsun allah hayırlı bol kazanclar versin abi
banner117
15
açık
banner159