banner69

Hüner Lojistik’in 1995 model IVECO Eurotech aracı 4 aylık çalışmayla yeniden doğdu

banner113

1990’ların en sevilen çekicilerinden olan ve aynı zamanda IVECO’nun ilk çekicisi Eurotech IVECO Otomotiv yetkili servisi tarafından restore edildi. Aynı zamanda Hüner Uluslararası taşımacılığın ilk çekicisi olan IVECO Eurotech 1995 yılından itibaren gerek Türkiye gerekse Türkiye dışında 2 milyon 843 bin km yol yaptı. IVECO ekibi tarafından Restore edilen Eurotech 14 Ocak 2022 tarihinde IVECO Yetkili Satıcısı İstanbul Fiat’da düzenlenen bir tören ile ilk sahibi İbrahim Hüner’e IVECO Türkiye Genel Müdürü Hakkı Işınak tarafından teslim edildi.

banner114
LOJİSTİK 15.01.2022, 16:10 15.01.2022, 18:47 Erkan YILMAZ
Hüner Lojistik’in 1995 model IVECO Eurotech aracı 4 aylık çalışmayla yeniden doğdu

HABER-Erkan YILMAZ

IVECO yetkili satıcısı İstanbul Fiat’ın tesisinde gerçekleşen Eurotech teslimat törenine IVECO Türkiye Genel Müdürü Hakkı Işınak, Ağır Vasıta Satış Müdürü Murat Uçaklı, Ağır Vasıta Bölge Satış Müdürü Yusuf Pekel, Pazarlama ve Ürün Genel Müdür Yardımcısı Tansu Giz, Müşteri ve Ürün Destek Müdürü Mustafa Er, Istanbul Fiat Yönetim Kurulu Başkanı Cem Arı,  Genel Müdür Hikmet Yılgör, Hüner Grup Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Hüner, Yönetim Kurulu Üyesi Melisa Hüner ve Genel Müdür Ercan Kulaksız katıldı.

Hüner Lojistik bizim iş ortağımız

Düzenlenen törende konuşan IVECO Genel Müdürü Hakkı Işınak, “Bugün bir araya gelme nedenimiz bir araç teslimatı değil. Ama çok anlamlı, çok duygusal bir iş için bir araya geldik. Eurotech aracımızı emekli olduğu yerden alarak hayata geri döndürdük. Eurotech aracın bizim için de Hüner Lojistik için de anlamı ve önemi çok büyük. Eurotech IVECO’nun 1992 yılında Eurocargo ile ilk serüvenine başladığı bir isim babası. Hemen arkasından 1993 yılında Eurotech çekici çıkıyor. Eurocargo hala devam ediyor. Eurotech dönüşümle yeni S-WAY serisine dönüştü, Stralis’in devamı olarak. Bu arada 1992 yılında Eurocargo ile 1993 yılında Eurotech çekici ile IVECO en önemli, en değerli İTOY ödüllerini kazanan ilk marka oluyor. Hüner Lojistik şirketini bir müşteri olarak değil, ortak olarak görüyoruz. Eurotech aracın restore edilip yeniden hayata dönüşünün fikir babası sayın İbrahim Hüner’dir. İlk defe bölge müdürü bir arkadaşımız İbrahim beyin bu isteğini iletince bizde ‘neden olmasın. S-WAY aracımızla bu aracı yan yana getirmeliyiz’ dedik ve bu araç 240 saatlik çok ince bir işçilik sonucunda a’dan z’ye 4 aylık bir çalışma ile tamamen yenilendi. IVECO Otomotiv’e katkıları için teşekkür ediyorum. Bugün bir tarihi canlandırıyoruz. Eurotech araç S-WAY ile yan yana konulduğunda ikisi de birbirinden izler taşıyor. Araçta aslında ana tabanda bir değişiklik yok. Aynı omurga üzerine oturuyor” dedi.

2021’i yüzde 8.4 pazar payı ile kapattık

Işınak, 2020 ve 2021’in çok iyi bir seviyede geçirildiğini belirterek, “2019 yılında ağır vasıta pazarı çok ciddi bir diyet yaptı. Çekici de 7 bin, toplamda 14 bin civarında bir pazar seviyesi olmuştu. Bakıyorsunuz bunun 20 yıllık ortalaması 20 bin ağır vasıtada. 2021 ve 2021 yılında ağır vasıta pazarı normalleşti. Dip çok aşağıda olunca rakamlar yukarıya çıkarken büyüme oranları yüzde 100, yüzde 160 gibi oranlar bize çok büyükmüş gibi geliyor ama aslında Pazar normalleşiyor. 3,5 ton ve üzeri segmentde IVECO pazar payını geçen yıla göre yaklaşık 2 puan artırarak yüzde 8.4 pazar payı ile kapattık. Araç tedariğinde sıkıntı yaşamasaydık çok daha ileriye gidebilirdik. Bu yıl için pazara daha iyi bir hazırlık yaptık. Aksiyon planlarımız hazır. S-WAY aracımızı tam 2020 Şubat ayında tanıtmıştık. Kovid süreciyle birlikte pazara adım attı. Hatta son tanıtım oldu. Daha sonra evlere kapandık ve satışlarımızı evden yaptık. 2021 yılı Kovid’e rağmen iyi geçti. Araçlarımıza yönelik geri dönüşler çok olumlu. Bu geri dönüşler bizi daha çok umutlandırıyor ve olabildiğince tedarik sorununu çözeceğiz”dedi.

1995 yılındaki duygumu şimdi tekrar yaşıyorum, IVECO’ya teşekkür ediyorum

Hüner Grup Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Hüner, bugün ki törenin kendisi için çok büyük bir önem taşıdığını belirterek, “40 senelik sektör içindeki faaliyetimde araç yatırımına yönelme sürecim 1995 yılında ilk olarak IVECO ile başladı. Almanya’nın Ulm kentinde (hala üstünde bu plaka yer alıyor) geçici plaka ile ilk 5 aracı Aralık ayında teslim aldık ve 1996 yılının ilk aylarında sefere çıkardık. Evimize ekmek götürdüğümüz ilk araç. Daha sonra iki araç daha alım yaptık. IVECO araç ile bir kazamız tarihimizde olmadı. İlk alımdaki duyguyu, heyecanı bugün yine yaşıyorum. Bana bunu yaşattıkları IVECO’ya teşekkür ediyorum. Bu araçlarla nakliye sürecimiz bugünlere taşındı. 2015 yılında şirketin yönetimini ikinci nesile bıraktım. 2020 yılında IVECO ile işbirliği sürecimiz yeni araçlarla ikinci kuşakta da devam etti. Bu alımlarda IVECO markasından duyduğumuz memnuniyeti gösteriyor. 2022 yılında da yine IVECO markasına yönelik yatırımla ilgili projelerin onayladığını görmek bana büyük mutluluk veriyor ” dedi. İbrahim Hüner, “Diğer aldığımız araçları daha sonra sattık. Ama bu aracı satmadık ve garajda birgün yenileriz düşüncesi ile bekletiyorduk. Eğer IVECO bu işi üstlenmese bu ölçüde orijinal halde yenilenmesi mümkün olamazdı. Ben araca baktığımda 27 yıl önceki halini görüyorum. Benim için son derece yüksek bir duygusal değeri olan bu aracı şirketimizde kapalı alanda ayrılan özel bir yerde sergileyeceğiz. IVECO’ya tekrar tekrar teşekkür ediyorum. Türkiye’ye getirilecek ilk elektrikli IVECO aracın alımının sözünü de veriyoruz” dedi.

.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159