Kazakistan 4 bin tek-tip geçiş belgesini teslim ediyor

banner113

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kazakistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Abzal Saparbekuly'u makamında kabul etti. Toplantıda iki ülke arası karayolu taşımacılığında yaşanan sorunlar ele alınırken; 4 bin adet tek-tip geçiş belgesinin Nur-Sultan Büyükelçilğimize teslim edileceği bildirildi. Toplantı sonunda Kara Ulaştırması Karma Komisyon Toplantısının en kısa sürede yapılması konusunda da mutabık kalındı. Karaismailoğlu, “4 bin adet tek-tip geçiş belgesi Nur-Sultan Büyükelçiliğimize teslim edilecek. Bu karardan memnuniyet duyuyoruz fakat ilave transit geçiş belgesine de ihtiyaç olacaktır” dedi.

banner114
LOJİSTİK 03.07.2021, 21:08 Erkan YILMAZ
Kazakistan 4 bin tek-tip geçiş belgesini teslim ediyor

Bakan Karaismailoğlu, “4 bin adet tek-tip geçiş belgesi Nur-Sultan Türk Büyükelçiliğine teslim edilecek. Bu karardan memnuniyet duyuyoruz fakat ilave transit geçiş belgesine de ihtiyaç duyuyoruz ” dedi. Karaismailoğlu ayrıca Türkiye’de Ağustos ayı içerisinde gerçekleşecek olan Bakü-Tiflis-Kars (BTK) Bakanlar Koordinasyon Toplantısına Kazak Mevkidaşı Sanayi ve Altyapı Geliştirme Bakanı Beibut Atamkulov’u da davet etti. Karaismailoğlu, yüz yüze yapılacak olan ikili görüşmelerde karayolu taşmacılığı başta olmak üzere, iki kardeş ülkenin sorunlarının karşılıklı olarak daha iyi ele alınacağı sözlerine ekledi.

Büyükelçisi Saparbekuly “İki kardeş ülke olarak sorunları diyalog ile çözeceğiz”

Kazakistan Sanayi ve Altyapı Geliştirme Bakanı Beibut Atamkulov’un selamlarını ileterek konuşmasına başlayan Kazakistan Ankara Büyükelçisi Abzal Saparbekuly, Bakan Atamkulov’un Bakan Karaismailoğlu’nu Kazakistan’a davet ettiğini belirterek; 4 bin adet tek-tip geçiş belgesinin Türk Büyükelçiliğine teslim edileceğini kaydetti. Büyükelçisi Saparbekuly ayrıca iki kardeş ülke olarak sorunların karşılıklı diyalog ile çözüleceğini ifade etti.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159