banner69

Lojistik Hizmet Sağlayıcıları Derneği (LojiDer) kuruldu

banner113

30 Ekim 2023 tarihinde kurulan Lojistik Hizmet Sağlayıcılar Derneği (LOJİDER) kısa zaman içinde 12 ilde 150 üyeye ulaşarak kuruluşunu ve hedeflerini bir basın toplantısıyla duyurdu.

banner114
LOJİSTİK 15.01.2024, 13:31 15.01.2024, 13:39 Erkan YILMAZ
Lojistik Hizmet Sağlayıcıları Derneği (LojiDer) kuruldu

Toplantıda LOJİDER’in basın açıklamasını dernek kurucularından ZEN Lojistik Genel Müdürü Şerife Türünç okudu. Türünç, LOJİDER’in kuruluş vizyonunu şu şekilde açıkladı: Ülkemizde ulusal ve uluslararası lojistiği temsil eden ve taşımacılık (karayolu, denizyolu, havayolu, demiryolu), depolama, katma değerli hizmetler (paketleme, etiketleme, barkodlama, paletleme vb.), sipariş ve stok yönetimi, destekleyici hizmetler (muayene, ekspertiz, gözetim, bağlama ve emniyete alma, konteyner astarı serimi, fumigasyon uygulaması), gümrükleme ve lojistik hizmet sigortası alanlarında iştigal eden firmaları aynı çatı altında bir araya getirmek amacıyla, lojistik sektöründe yeni ve güçlü bir ses olma vizyonu ile kuruldu.

Derneğin 30 Ekim 2023’de kurulmasına rağmen 7 bölgeden 150 üyeye ulaştığını belirten Şerife Türünç, “ LOJİDER’in sektörün gelişimine yönelik faaliyetlere liderlik yapacağını belirtti: Sektörümüzde ve diğer sektörlerde faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları, kamu ve yerel kurum ve kuruluşları ile birlikte hareket etme kültürü ve ülküsüyle, güçlü bir lojistik ekosistemi oluşturma hedefi ile sektörümüzün gelişimi için çalışmalarını kararlılıkla sürdürecek, bölgesel ve global oluşumların üyesi olarak lojistik sektörünün gelişmesine yönelik faaliyetlere liderlik edecektir. Derneğimizin misyonunu, "Ülkemizin her ilinde, lojistik sektöründe icra edilen tüm hizmetleri; insan, teknoloji ve sürdürülebilir sistemler odaklı, geliştirerek sektörümüzü geleceğe hazırlamak" vizyonunu ise "Lojistik sektöründe ülkemizin ekonomik kalkınmasına katkı verecek ulusal ve uluslararası öncü ve güçlü bir STK olmak" şeklinde belirlediğimizi bilgilerinize sunarız” diye konuştu.  Şerife Türünç’ün açıklamalarının ardından LojiDer kurucuları basın mensuplarının sorularını cevapladılar.

Yeni bir ses olmak istiyoruz

LojiDer kurucularından Kayıhan Özdemir Turan, LojiDer’in UND ve UTİKAD, Demiryolu Taşımacılar Derneği gibi sivil toplum kuruluşlarına bir alternatif olarak kurulmadığını vurgulayarak, “Bir boşluk mu vardan ziyade ‘biz ne yapabiliriz’ onun çabası içinde olmak için, ulusal ve uluslararası ayrımı yapmadan, ortak akılla hedefler belirleyerek, lojistik kavramını bir üst kavram olarak düşünerek derneğin kuruluşu için yola çıktık. Yeni bir ses olmak istiyoruz. 0Ülkemizin 81 ilinde lojistik hizmet üretiliyor. Şu anda ülkemizin 7 bölgesinden 12 ili kapsayan 150 üyemiz var. Genel kurul sonrasında 250 üye, yıl sonunda 500 üyeye ulaşmak istiyodruz. Umuruyoruz çok yakında 81 ilden üyelerimizin yer aldığı bir yapıya kavuşuruz. Güçlü bir ses olursak, bütün sektör bunun önemini görecek. Biz bütünleştirici olmak için biraraya geldik” dedi.

Genel kurul Şubat-Mart ayında

Genel kurulu yapılmadığı için için henüz yönetim kurulunu oluşturmadıklarını ancak Şubat-Mart aylarında yapacakları toplantıyla birlikte bu süreci tamamlayacaklarını kaydeden dernek kurucularından Kayıhan Özdemir Turan, “Sektörde birçok dernek var ancak sivil toplum kuruyuşlarının sayısı arttıkça insanlar kendilerini daha güvenli ve huzurlu hisseder” dedi.

Sesimizi duyurmak için LojiDer’e üye olduk

Yurtiçinde konteyner taşıması yapan CSM Taşımacılık Yöneticisi Cesim Tayfur, LojiDer’e neden üye olduklarını şu şekilde açıkladı: Yurtiçi alanda taşımacılık yapıyoruz. Sesimizi ve sorunlarımızı hiçbir yere duyuramıyoruz. Bu nedenle LojiDer’e üye olduk” dedi.

Ortak güçle hareket etmek istiyoruz

Kurucu üyelerden Yeditepe Kargo Taşımacılık CEO'su Alp Tuğhan da İzmirli bir firma olarak derneğe üye olduklarını belirterek, “Bugün sadece havayolu taşıması yapan bir firma bile paketlemeden sigortaya kadar farklı alanlarda hizmet üretenlerle birlikte çalışmak zorunda. Örneğin İzmir'de sigortada birkaç acente ile çalışıyorum. Dernek vasıtasıyla 81 ilde diğer meslektaşlarla bir araya gelerek ortak güçle hareket edebiliriz ve ortak yol haritası oluşturabiliriz" dedi.

Bütün paydaşlar birlikte hareket etmeli

Toplantıda söz alan SOFT İş Çözümleri’nden Ergin Kargalıoğlu da sektörün dijital bir dönüşüm geçirdiğini ve bu süreçte lojistiğin bütün taraflarının sağlıklı bir dönüşüm için bütün paydaşların beraber hareket etmesi gerektiğini kaydetti.  Toplantıda LojiDer’in kendi üyeleri arasındaki yakın iletişimle kendi arasında bir ekonomik değer de yaratmayı planladığı kaydedildi.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159