banner69

Mercedes Benz’in yeni yedek parça dağıtım merkezinin kiralama danışmanlığını Cushman & Wakefield üstlendi

banner113

Uluslararası ticari gayrimenkul danışmanlık şirketi Cushman & Wakefield, Türkiye’de gerçekleştirdiği önemli projelerine bir yenisini daha ekledi. Reysaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. mülkiyetinde olan, Kocaeli’de bulunan arsasındaki yeni projenin kiralama işlemini gerçekleştiren Cushman & Wakefield, arsa üzerine inşa edilen 51.063 m2'lik lojistik tesisin 15.000 m2'lik depolama alanını dünyanın önde gelen otomotiv markalarından Mercedes Benz Otomotiv’e kiraladı. Bu anlaşma ile Cushman & Wakefield, 2022 yılı üçüncü çeyreğinde lojistik alanındaki en büyük kiralama işlemini gerçekleştirmiş oldu.

banner114
LOJİSTİK 17.11.2022, 18:12 Erkan YILMAZ
Mercedes Benz’in yeni yedek parça dağıtım merkezinin kiralama danışmanlığını Cushman & Wakefield üstlendi

Project Future” uygulaması kapsamında Mercedes Benz’in tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’deki yapılanması da değişirken; Otomobil ve hafif ticari araçlar ile kamyon ve otobüs gruplarının faaliyetleri 2 ayrı şirket yapısı altında devam ediyor. Cushman & Wakefield’ın aracılığı ile 12 Ekim 2022 tarihinde imzalanan ve kiralama işlemi, gerçekleşen anlaşma kapsamında Mercedes Benz Otomotiv (MBO) yeni inşa edilen 15.000 m2'lik lojisitik depo alanına taşınırken, Mercedes-Benz Türk, kamyon ve otobüs ürün gruplarının faaliyetlerini mevcut şirket yapısında sürdürmeye devam edecek.

Lojistik depolara talep artmaya devam ediyor

Türkiye lojistik pazarı, stratejik olarak önemli konuma sahip bir lojistik merkez olması nedeniyle küresel tedarik zincirinde yaşanan aksaklıklara çözüm arayışı, uzun vadede uluslararası yatırımcılar için bir fırsat oluşturması beklenmektedir. 2021 yılından itibaren yükselişte olan birincil kiralar, bu çeyrekte de geçen çeyreğe oranla %20.4 artarak 3 kez üst üste artış yakalamıştır. Önümüzdeki dönemde e-ticaret ve sanayi sektörlerinin öncülüğüyle lojistik tesislere olan talebin giderek artması ve lojistikteki güçlü büyümenin ivmelenerek devam etmesi beklenmektedir.

Cushman & Wakefield Hakkında:

Cushman & Wakefield, gayrimenkul kullanıcıları ve sahipleri için olağanüstü değer sunan lider bir küresel gayrimenkul hizmetleri firmasıdır. Cushman & Wakefield, 400'den fazla ofis ve 60 ülkede yaklaşık 50.000 çalışanı ile en büyük gayrimenkul hizmetleri firmaları arasındadır. Firma 2021 yılında, mülk, tesis ve proje yönetimi, kiralama, sermaye piyasaları, değerleme ve diğer hizmetlerinde 9,4 milyar dolar gelir elde etti. Daha fazla bilgi için www.cushmanwakefield.com adresini ziyaret edebilir veya Twitter’da @CushwakeTurkiye’i takip edebilirsiniz.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159