banner69

Nagihan Soylu UND Başkanlığı’na adaylığını, projeleriyle açıkladı

banner113

Uluslararası Nakliyeciler Derneği Dayanışma Grubu olarak düzenlenen toplantıda Başkanlığa aday olduğunu açıklayan Nagihan Soylu, seçildiği takdirde hayata geçirmek istediği projelerle ilgili bilgilendirmelerde bulundu.

banner114
LOJİSTİK 24.11.2023, 10:15 24.11.2023, 10:29 Erkan YILMAZ
Nagihan Soylu UND Başkanlığı’na adaylığını, projeleriyle açıkladı

UND Dayanışma Grubu 23 Kasım 2023 Perşembe günü 2024’ün ilk aylarında gerçekleştirilmesi beklenen genel kurul öncesinde üyelerle biraraya geldi.

Biz çok önemli bir sektörüz

Düzenlenen toplantıda UND Başkanlığına adaylığını açıklayan Nagihan Soylu, hayata geçirmek istedikleri projelerle ilgili bilgilendirmede bulundu. “Biz önemli bir sektörüz ve çok değerli bir iş yapıyoruz” diyerek konuşmasına başlayan Nagihan Soylu, mevzuatların giderek ağırlaştığına, haksız ve orantısız şekilde cezalarla karşılaştıklarına dikkat çekti: Bu değerimizin karşılığını alabiliyor muyuz? Maddi olarak alabiliyor muyuz? Manevi olarak alabiliyor muyuz? UND’de görev yaptığım dönemde bir istatistiği dikkatlice takip ettim. Birçok tarafı olan, organize kaçakçılık yapan, uluslararası taşımacılık firma sayısı sadece binde bir… Sürekli olarak bu binde biri önümüze koyarak, bahane ederek, bizleri bir cenderenin içinde tutuyorlar. Araçlarımızın günlerce beklemesine sebep oluyorlar. Sürücülerimizi günlerce dört metre kare alanda yaşamaya mahkûm ediyorlar. Mevzuat; bu binde bire göre düzenleniyor ve ağırlaştırılıyor. Müşteri, gümrük müşaviri ya da firmaların çalışanlarının sehven yaptıkları hatalar sebebiyle, haksız ve orantısız çok ağır cezalar ile karşılaşabiliyoruz.Bu binde bir sebebiyle üzerimizde oluşan olumsuz bir toplumsal algı var” dedi.

6 yıl içinde en büyük hedefimiz

Nagihan Soylu, yönetime seçildikleri takdirde 6 yıl içindeki en büyük hedeflerinin nakliyecilerin karşı karşıya kaldıkları olumsuz algıyı değiştirmek olduğunu söyledi: Hep birlikte yeni yönetime gelirsek; Bizim en büyük hedefimiz, 6 yıl içinde, var olan bu olumsuz algıyı tersine çevirmektir.Çilekeş nakliyecilerin; Yugoslavya, Afganistan, Suriye, Irak, Rusya, Ukrayna savaşlarında, pandemide, depremlerde gerçekleştirdikleri kahramanlıkları bütün topluma ve kamuya göstereceğiz ve anlatacağız. Toplumsal farkındalığı oluşturmak ve bu cenderenin içinden çıkmak bizim için en önemli görev olacaktır.

Finansal Danışmanlık Sistemi kuracağız

Dünya ekonomilerinde ki yavaşlama sebebiyle zor bir dönemin kendilerini beklediğine dikkat çeken Nagihan Soylu, zorlukların aşılmasına yönelik projelerini de açıkladı: Geçmiş dönem yaşanan krizlerde, buna benzer ticari daralmaları yaşayan birçok arkadaşımız var. Bu arkadaşlarımız finansal sıkıntılar yaşayıp tekrar var olmayı başardılar. Sıkıntılı zamanlarda eşine, dostuna, bankacıya boyun bükmek zorunda kaldılar. Hep birlikte yönetime geldiğimiz de; UND koordinasyonunda Finansal Danışmanlık Sistemi kuracağız. Sıkıntı yaşayan üyelerimiz öncelikle yanlarında UND’yi görecekler. Bütün bu süreçler gizlilik içerisinde yürütülecek ve şirket mahremiyeti koruma altında olacaktır. Böylece; UND üyelerinin her zaman yanında bir finansal kılavuzu olacaktır.

Satın Alma ve Tedarik Danışmanlık sistemi kuracağız

Navlun fiyatları düşerken, maliyetlerinin ise sürekli arttığına da vurgu yapan Soylu, bu tehdide karşı alacakları önlemler ile maliyetleri minimuma indireceklerini söyledi: Uzun zamandır tüm dünyada yüksek enflasyon süreci yaşıyoruz. Bu enflasyon sürecinden faydalanan fırsatçıları hepimiz gördük. Bu tehdide karşı önümüzdeki dönemde önlemler almalıyız. Bu tehditleri en aza indirmek için Satın Alma ve Tedarik Danışmanlık Sistemi kuracağız. Böylece üyelerimizin maliyetlerini minimuma indireceğiz.

Organize lojistik bölgeleri oluşturacağız

Nakliyecilerin birlikte hareket etme yeteneklerini arttırmaya yönelik de çok önem verdikleri bir projeyi de Nagihan Soylu şu şekilde açıkladı: Çok önem verdiğimiz kavramlardan biri KÜMELENME… Kümelenme projeleri ile birlikte hareket etme yeteneklerimizi artıracağımızı düşünüyoruz. Buna bir örnek olarak; şimdi sizlere yeni bir projeden bahsetmek istiyorum. Aramızda bazı arkadaşlar İstanbul Ticaret Odası Zümre Toplantısında duydular. Uzun zamandır komite olarak Çevre Şehircilik ve İklim Bakanlığı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi otoriteleri ile görüşmeler yapıyoruz. Konu özelinde devletimizden hiçbir teşvik talebimiz bulunmamaktadır. İstanbul’un doğu ve batı girişinde, kuzey otoyolu çevresinde, hepimizi içine alabilecek hazine arazisi talep ediyoruz. Organize Sanayi Bölgelerinde olduğu gibi, bu arazilerin altyapısı devlet tarafından yapılacak ve biz maliyetini ödeyeceğiz. Altyapısı tamamlandıktan sonra 200 metrekareden 10 bin metrekareye kadar çeşitli segmentlerde arsaların, taşımacılarımıza ücreti karşılığı tahsis edilmesini istiyoruz. Bu arsaların üzerine yapılacak planlara göre herkes kendi binasını inşa edebilecek. Bu önerimizi devlet otoritelerimiz kabul ederlerse İstanbul’a birçok konuda büyük katkılar vermiş olacağız. Ayrıca bu bölgelerde ofisler için plazalar yapılacak, böylece Forwarderlık hizmeti veren arkadaşlarımız da bu projeye katılabileceklerdir. Bunu başarabilirsek örnek bir kümelenme modeli gerçekleştireceğiz. Ülkemizde uluslararası taşımacılarımızın olduğu tüm bölgelerde buna benzer kümelenmeler için gerekli çalışmaları başlatacağız.

Sayın Çetin Nuhoğlu’nu Yüksek İstişare Kurulu Başkanı olarak aramızda görmek istiyoruz

Uzun yıllardır büyük emek verilerek oluşturulan kurumsal ve güçlü yapının UND’yi ülkemizin en etkin derneklerinden biri konumuna getirdiğini de belirten Nagihan Soylu, “UND’nin kurumsal yapısının zayıflamasına asla izin vermeyiz. Bizim yönetimimizde kurumsal yapının daha da genişletilerek güçlendiğini göreceksiniz. En ücra köşedeki üyemize periyodik tarih aralıkları ile dokunacağız. Halini hatırını soracağız, şikayetlerini dinleyeceğiz. Derneğimize yeni üye olan her firmamız, üyelik tarihinden sonraki ilk yönetim kurulu toplantısına davet edilecektir. Rahmetli Hayri Ekinci Başkanımız Derneğimizin kuruluşuna, Rahmetli Saffet Ulusoy Başkanımız UND’nin var oluşuna, Çetin Nuhoğlu Başkanımız UND’nin kurumsal sürecinin inşa edilmesine liderlik etti. Tamer Dinçşahin ve Ruhi Engin Özmen Başkanlarımız kurumsal kültüre katkı sağladılar. Bu kurumsal yapı da oluşan teamüle göre; Genel Kurulun iradesi ile seçilen Yönetim Kurulu Başkanı bir sonraki genel kurulun sonrasında, görevine Yüksek İstişare Kurulu Başkanı olarak devam eder. Bu anlayışla; 40. Olağan Genel Kurulda seçilen Yönetim Kurulu Başkanımız Çetin Nuhoğlu’nu Yüksek İstişare Kurulu Başkanı olarak aramızda görmeyi arzu ederiz.

UND’nin ikinci 50. Yıl vizyonunu Anıtkabir’i ziyaret ederek Atamıza anlatacağız

İlk faaliyetlerini de bir dizi program içerecek şekilde Ankara’da gerçekleştireceklerini de açıklayan Nagihan Soylu, “öncelikle sizlerle birlikte Anıtkabir’i ziyaret edeceğiz. UND’nin ikinci 50 yıl vizyonunu Atamıza anlatacağız.Ardından makamın olur verdiği sayıda arkadaşımız ile, Cumhurbaşkanımızı ve ilgili bakanlarımızı ziyaret edeceğiz” dedi.

3 yapısal soruna çözüm önerilerimiz var

Nagihan Soylu, yaşadıkları 3 yapısal soruna çözüm önerilerini de aktaracaklarını ifade etti: Cumhurbaşkanımızdan ivedi olarak çözülmesi elzem olan 3 yapısal sorunu ve çözüm önerilerini sunacağız. İlk olarak yabancı araçlar ile yaşadığımız haksız rekabet sorununu ve bunların çözümünü sağlayacak mütekabiliyet haklarımızı anlatacağız.İkinci konu; özellikle yabancı plakalara avantaj sağlayan bakanlıklarımızın yetkisinde zafiyet yaşadığımız denetim konusunun etkinleştirilmesi hususunu anlatacağız. Elektronik sevk evrağı uygulamasının bir an önce hayata geçirilmesini talep edeceğiz.Üçüncüsü ise profesyonel sürücü istihdamı için; YÖK nezdinde var olan girişimlerin hızlandırılması ve sürücü yetiştiren Meslek Yüksek Okulları’nın bir an önce hayata geçirilmesini talep edeceğiz.

Ocak ayı içinde genel kurul iradesinin sonuçlanması sağlanmalı

Aktardıkları 3 yapısal soruna yönelik çözüm önerilerinin yer aldığı projenin detaylarını genel kurul tarihinin belli olmasının ardından detaylı olarak üyelerle paylaşacaklarının bilgisini de veren Nagihan Soylu şunları söyledi: Derneğimizi Genel Kurula getirecek olan başkanımız pazartesi günü adaylığını açıkladı.Mart ayında yerel seçimler var. Biz bir sektör derneğiyiz. Var olan sıkıntılarımızın çözümü için seçim öncesi, etkin lobi çalışmaları yapmalıyız. Bu sebeple; Yönetim Kuruluna ortak çağırımız, bu süreci daha da fazla geciktirmeden, Ocak ayı içerisinde Genel Kurul iradesinin sonuçlanmasını sağlamasıdır.Aranızda; içinden şunu söylemedi, bunu söylemedi diyen arkadaşlarımız mutlaka vardır.Şuna emin olabilirsiniz ki sektörün bütün sorunları ve sıkıntılarını biliyoruz. Bunların çözüm yöntemleri de hazır. Bunların bir kısmını kısa, bir kısmını uzun vadede birlikte çözeceğiz.Var olan bütün haksız rekabet koşullarını hep birlikte sonuna kadar mücadele ederek eşit rekabet koşulları sağlayacağız.

Yuvamızın ikinci 50. Yılını planlamak için yola çıkıyoruz

Bundan sonraki süreçte sadece güçlü dayanışma ile hareket edeceklerini de belirten Nagihan Soylu, adaylığını açıkladı: Bizim bu uzun yolculuğumuzda; Kibir, dedikodu, gıybet ve entrika olmayacak.Moralsizlik, mutsuzluk ve umutsuzluk körüklenmeyecek. Hız sınırını aşarak, takoyu bozarak önündekini sollamak olmayacak. Rakipleri ezmek olmayacak. Bizim yolumuzda sadece Güçlü Dayanışma olacak. Cumhuriyetimizin İkinci Yüzyılında; Uluslararası Nakliyeciler Derneğimizin, yuvamızın ikinci 50 yılını planlamak için; sizlerle birlikte Uluslararası Nakliyeciler Derneği Yönetimine ve Başkanlığına aday olduğumuzu ilan ediyoruz.  Hayırlı olsun.Yolumuz açık olsun Allah utandırmasın

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159