Otokar’dan Alışan Lojistik’e 10 konteyner taşıyıcı

banner113

Otokar, Alışan Lojistik’e 10 adet konteyner taşıyıcı teslim etti.

banner114
LOJİSTİK 27.06.2014, 14:48 30.06.2014, 15:29 Ekrem Özcan
Otokar’dan   Alışan Lojistik’e 10 konteyner taşıyıcı

Otokar, Alışan Lojistik’e 10 adet konteyner taşıyıcı teslim etti. 26 Haziran Perşembe günü Otokar’ın Sakarya’daki fabrikasında düzenlenen teslimat törenine Otokar İç Pazar Ticari Araçlar Satış Müdürü Murat Tokatlı, Treyler Satış Birim Yöneticisi Murat Özsoy, Alışan Lojistik İdari İşler Direktörü Ayhan Özekin, Likit ve Enerji Operasyonları Direktörü Anıl Özkan, Araç İşletme ve Filo Müdürü Ömer Tunca, Teknik Satınalma Şefi Kaan Gezek katıldı.

Otokar İç Pazar Ticari Araçlar Satış Müdürü Murat Tokatlı, Alışan Lojistik ile uzun yıllardır süren dostluğun göstergesi olarak teslimat töreninde bir araya geldiklerini belirterek, “Müşterilerimizle birlikte hareket etmek bizim için önemli. Bu teslimat da onun göstergesi oldu. Alışan Lojistik, taşıyacağı, ürünü ve istedikleri aracın özelliklerini kendileri tanımladı; onların tanımlarına uyarak ortak bir çalışma sonucu talep edilen aracı Ar-Ge’mizde geliştirerek kendilerine teslim ettik. Uzmanlığımızı ve kalitemizi ortaya koymak bizim için sevindirici oldu” dedi. Tokatlı, araçların ADR normlarına uygun ve hafif dizayn konteyner taşıyıcı araçlar olduğunu ve 2,5 -3 ayda teslim ettiklerini ifade etti.

İlk 5 ayda 732 treyler satışı

Treyler pazarı ile ilgili bilgi veren Tokatlı, 2014’ün ilk 6 ayında 11 bin adetlik treyler pazarının oluştuğuna dikkat çekerek, “Pazarın, sene sonunda 25 bin adetlerle kapanacağını düşünüyoruz. İlk 5 ayda ciddi bir treyler atağımız var. Geçen seneki toplam satışın tamamını bu sene ilk 5 ayda yaptık, Mayıs ayı itibari ile 732 rakamına ulaştık. Geçen yılın ilk 5 ayıyla kıyaslarsak yüzde 80 artış yakaladık. Bu sene geçen senenin iki katı bir satış hedefi yakalamak istiyoruz” diye konuştu.

Tokatlı, Otokar olarak üzerlerine düşen görevlerin bilincinde olduklarını dile getirerek treyler sektöründe yeni yatırımlarının devam edeceğini, Ar-Ge yatırımlarının ise filolarının yüzde 4’ünü oluşturduğunu açıkladı.

Otokar ile büyüyoruz

Alışan Lojistik İdari İşler Direktörü Ayhan Özekin ise Alışan Lojistik’in kimyasal ve tehlikeli madde taşımacılığında uzmanlaşmış bir firma olduğunu söyledi. ADR’nin yürürlüğe girmesi ile beraber tehlikeli madde taşımacılığındaki öncülüğü araç yatırımları ile pekiştirmek istediklerini belirten Özekin, “Teslim alacağımız araçlar projenin küçük bir parçası. Özel koşullarda ve taleplerimize göre yeniden dizayn edilerek üretilen araçlar. Müşterilerimize daha kaliteli bir taşıma hizmeti sunmak istiyoruz. Emsallerine göre yüzde 15 -20 civarı daha hafif olan ve birtakım ilave teknik donanımlı bu araçlarla filomuzu büyütmenin keyfini yaşıyoruz. Alışan Lojistik olarak her yıl yüzde 20 büyümeyi hedefliyoruz” dedi.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159