Re-Pie Portföy Yönetimi A.Ş Tırport’a 250 milyon lira yatırım yaptı

banner113

Teknoloji ve yenilik odaklı iş modellerine yatırım yapan Re-Pie Portföy, lojistik teknolojileri alanında önemli bir yatırıma imza attı. Re-Pie,bünyesinde bulunan Birinci Karma Teknoloji GSYF üzerinden, lojistik sektöründe dijital iş ortağı olarak kurulan Tırport’a yatırım yaptığını duyurdu. Yatırım turuna ayrıca Avrupa’dan Encore Holding de dahil oldu. Tırport, 2022 itibariyle Türkiye ile birlikte 7 ülkede faaliyet gösterecek.

banner114
LOJİSTİK 24.12.2021, 12:31 Erkan YILMAZ
Re-Pie Portföy Yönetimi A.Ş Tırport’a 250 milyon lira yatırım yaptı

Türkiye’nin faaliyet izni almış ilk alternatif yatırım fonu yönetim şirketi Re-Pie Portföy, farklı alanlara yaptığı yeni yatırımlarla büyümesini sürdürüyor. Toplam portföy hacmini 5,2milyar lira seviyesine çıkaran şirket, teknoloji ve yenilik odaklı iş modellerine yaptığı yatırımlara bir yenisini daha ekledi. Re-Pie Portföy, bünyesinde bulunan Birinci Karma Teknoloji GSYF üzerinden, Türk lojistik sektörünün dijital dönüşümüne liderlik etme hedefiyle yoluna devam eden Tırport’a yatırım yaptığını açıkladı. Yatırım turuna Avrupa’dan Encore Holding de katıldı. Tırport, 2022 itibariyle Türkiye ile birlikte 7 ülkede faaliyetlerini sürdürecek.

20'ye yakın girişime yatırım hedefliyor

Re-Pie Portföy Yönetimi, Türkiye girişim ekosisteminin gelişmesinde önemli rol oynamayı hedefiyle, fintech, deeptech ve enerji verimliliği teknolojileri gibi büyüme potansiyeline sahip alanlarda yirmiye yakın girişime daha yatırım yapmayı planlıyor.

Tırport

Lojistik teknolojileri alanında yapay zekâ destekli, katma değeri yüksek çözümler üreten Tırport, aldığı yeni yatırım ile birlikte Avrupa ve Avrasya bölgesindeki büyümesini hızlandırmayı hedefliyor. Tırporthalen Crunchbase’de dünyadaki en önemli 10 lojistik teknolojisi arasında sıralanıyor ve Gartner raporlarında Avrupa’daki önde gelen Dijital Lojistik Platformlarından birisi olarak gösteriliyor.

Yaklaşık 5 yıllık bir çalışmanın ürünü olarak hayata geçirilen Tırport, lojistik yönetimine özel bir ERP olmasının ötesinde, lojistik sektörünün tüm paydaşlarına hizmet veren ve onları bir araya getiren bir dijital iş ortağı olma hedefiyle yoluna devam ediyor.

Birinci yılının sonunda Türkiye’nin ve dünyanın önde gelen lojistik firmaları ve yük veren tedarikçileri tarafından tercih edilmeye başlanan Tırport, yükü olan müşterilerin hızlı bir şekilde uygun kamyonları bulmalarını sağlayan, kamyoncuların ve yük taşıyan nakliye firmalarının ise aradıkları yüke, aradıkları zaman ve yerde bir an önce ulaşmalarına imkân yaratan yapay zeka algoritmalarıyla destekli yeni nesil bir dijital platformu olarak faaliyet gösteriyor. Arttırılmış zeka ile desteklenen dijital çözümleri ve geliştirdiği kişiselleştirilmiş iş modelleriyle; kamyoncuları, nakliye firmalarını, yük veren fabrika ve şirketleri, taşıma kooperatiflerini buluşturan, lojistik operasyonların uçtan uca etkili bir şekilde yönetilmesi ve denetlenmesine imkan veren TırportPandemi sürecinde, 2 yılda iş hacmini 7 kattan fazla büyüterek Türkiye’nin en büyük lojistik firmasından daha büyük bir operasyonu yönetmeye başladı.

Sahip olduğu yapay-zeka destekli teknolojilerle tüm taşıma evraklarını cepten pratik bir şekilde dijitalleştiriyor, konum-tabanlı, gerçek-zamanlı teslimat raporlamasını mümkün kılıyor, şoför taşıma ve sürüş performanslarını takip ediyor. Yine elektronik para altyapılı Tırport Kart ile ödeme süreçlerinde kamyoncuya değer yaratıyor,indirimli akaryakıt ve pompada ödeme imkanları sağlıyor, yük sahibine güvenli ödeme imkanıveriyor.

Re-Pie Portföy Yönetimi A.Ş

Türkiye’nin faaliyet izni almış ilk alternatif yatırım fonu yönetim şirketi olarak 2015 yılında kurulmuş olan Re-Pie Portföy Yönetimi A.Ş, Kasım 2021 itibariyle toplam 5 milyar 149 milyon 319 bin 713 liraya ulaşmış bir portföy büyüklüğüne sahiptir. Yönettiği tüm fonlarda ve yaptığı yatırımlarda, sahip olduğu güçlü birikimi yansıttığı iş modeliyle katma değerli hizmetler sunmaktadır. Re-Pie Portföy Yönetimi A.Ş, 17 adet gayrimenkul ve 15 adet girişim sermayesi yatırım fonu ile gerek özel sermaye gerekse risk sermayesi alanlarında yaptığı yatırımlarla sermaye piyasaları ile reel sektör arasında bir köprü rolü üstlenmeyi ve yatırımcılarına sürdürülebilir yüksek getiri sağlamayı amaçlamaktadır.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159