banner69

Setrans Logistics filosuna 80 adet Renault Trucks T EVO çekici kattı

banner113

Sertrans Logistics, gelişen iş hacmi doğrultusunda filo yatırımlarına da devam ediyor. Sertrans, Renault Trucks ile 30 yıldır devam eden iş birliğinde sahip olduğu tek markalı öz mal filosunu 80 adet Renault Trucks yeni T EVO 480 4x2 X-Low çekiciler ile güçlendiriyor.

banner114
LOJİSTİK 01.06.2022, 01:01 02.06.2022, 15:09 Erkan YILMAZ
Setrans Logistics filosuna 80 adet Renault Trucks T EVO çekici kattı

HABER/ Erkan YILMAZ

30 yıldır düzenli olarak Renault Trucks çekici alımı gerçekleştiren Sertrans, son 6 yıldır sadece Renault Trucks araçlar ile filosuna yatırım yapıyor. Renault Trucks’ın sunduğu toplam çözümlerin avantajlarından faydalan Sertrans’ın yeni araç teslimat törenine Sertrans Logistics Yönetim Kurulu Başkanı Nilgün Keleş, Strateji ve Mali İşlerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Batuhan Keleş, Sertrans Logistics UKT Koordinatörü Hüseyin Ali Kabataş ve TRANSER Filo Operasyonları Direktörü Gökhan YETİŞ katılırken Renault Trucks Türkiye Başkanı Sebastien Delepine, Satış Direktörü Ömer Bursalıoğlu ve Koçaslanlar Otomotiv Genel Müdürü Mesut Süzer törende bulundular.

30 yıldır süren işbirliği

Basın toplantısında açıklamalarda bulunan Renault Trucks Türkiye Başkanı Sebastien Delepine, “Bugün Sertrans Logistics’e 80 adet Renault Trucks T EVO 480 serisi araçlarımızın teslimatı için biraradayız. Öncelikle markamıza göstermiş oldukları güven için teşekkür ediyorum. Sertrans Logistics ile 30 yıldır işbirliği içindeyiz. İki sene önce Sertrans Logistics ile biraraya geldiğimizde şirketin en kıdemli sürücüsü yanımıza geldi ve Renault Trucks’ın tüm ürünlerini deneyimlediğini ve memnuniyetini aktardı. Bu şirketin Renault Trucks markasına duyduğu inancı ve uzun yıllara dayanan bağlılığını gösteriyordu. T EVO serisi araçlarımızı Sertrans gibi birçok önemli şirketin kullanıyor olması bizim için çok önemli. Biz tabii sadece Sertrans’a kamyon satışı yapmıyoruz. Bir toplam çözüm paketiyle teslimat yapıyoruz. Paket içinde Volvo Trucks ve Renault Trucks finansal servisler tarafından sağlanan finans paketi, servis kontratları ve buy back (geri alım) çözümleri de var. 2 seneyi aşkın zamandır bu araçların uydu bağlantılarını sağlamak için çok ciddi calışmalar yapıyoruz. Bu sene başında bunu sağlamaya başladık. Bunun sayesinde optifleet filo yönetim sistemi Sertrans’ın kullanımına sunuldu. Renault Trucks, sadece kamyon satıcısı olmak istemiyor. Renault Trucks’ın amacı, vizyonu bu tür büyük müşterileri için toplam çözüm ortağı olabilmek ve onların toplam satın alma maliyetlerini etki edebiliyor olmak. Geçtiğimiz sene sonunda T EVO serisi araçlarımızın lansmanını yapmıştık. Bu süreç içerisinde bu araçları kullanan müşterilerimizin tamamı aracın verimliliğinden, konforundan, güvenliğinden yeni özelliklerinin hepsinden fazlasıyla memnun olduklarını söyleyebilirim” dedi.

9 aydır ithal segmentte liderliğimiz devam ediyoruz.

“Öncelikle son 5 senede pazar performansımızı artırarak yolumuza devam ediyoruz” acıklamasında bulunan Delephine, “Biz bu süreçte ürün gamımızı ciddi şekilde genişlettik. Ürün gamının yanısıra bayi teşkilatımızı da büyütüyoruz. Şu anda 14 noktamız var. Pazarın ihtiyaç duyulan her noktasında olmak ve müşteriye mümkün olan her yerde hizmet vermeyi hedefiyoruz. Çok geniş ve kaliteli ürün gamına çok geniş ve güçlü bayi ağı eklendiğinde sonuçlarda olumlu oluyor. Son 9 aydır devamlı olarak ithal vasıtalar da liderliğimizi devam ettiriyoruz. 2022’nin ilk dört ayında 16 ton pazarında yüzde 8,9’luk bir düşüş gözlemlenirken, Renault Trucks çekici pazar payını yüzde yüzde 7’den yüzde 10’a çıkardı. Renault Trucks müşterisine yakın ve sıcak bir markadır. Bu noktada müşteri deneyimi programımız devreye girdi. Müşterinin cep telefonundan satış ve satış sonrası deneyiminini bizlerle paylaşmasını sağlayan bir metod. Bu metod ile Renault Trucks’ın Avrupa’daki pilot pazarıyız. İlk olarak Türkiye’de kullanılıyor. Benim aslımda pazar payımızdan ve liderliğimizden daha çok gurur veren nokta yapılan anketlerde Renault Trucks en fazla memnun eden en fazla tavsiye edilen marka oldu. 25’inci yılda hedefimiz içinde bulunduğumuz segmentlerde çok daha güçlü olabilmek ithal araçlar arasında birinciliğimizi perçinleyerek devam ettirmek olacak” diye konuştu.

Birlikte çok güzel ve çok uzun sağlıklı bir yol aldık

Toplantıda konuşan Sertrans Logistics Yönetim Kurulu Başkanı Nilgün Keleş, 30 yıllık işbirliği sürecini ve hedeflerini paylaştı: Sertrans olarak 30 yıllık işbirliği son derece normal. Çünkü biz bütün paydaşlarımızla çok uzun yıllar işbirlikleri kurmak, karşılıklı adanmışlık içerisinde birlikte yol almayı çok önemsiyoruz. 34 yılllık firmayız. 34 yıllık müşterimiz var. Müşterilerimizin ortalamasına baktığımız zaman 20 yıla yakın partnerlik süresinden bahsediyoruz. Değişen, dönüşen dünyaya rağmen bu bizim değerimiz ve bunu kaybetmemek konusunda son derece dikkatli ve istekliyiz. Renault Trucks ile ilk sözleşmemizi 1993 yılında imzaladık ve 1994 yılında tırlarımız yol aldılar. Hiçbir işbirliği kolay olmuyor. Hem ürünlerinde yaptıkları geliştirmeler ve gösterdikleri yaklaşımlarla yeni ürünleri ilk kullanan firmalardan biri olduk. Buy-Back yapan ilk firma olduk. Birlikte çok güzel, çok uzun sağlıklı bir yol aldık.

Filomuz yüzde 30 büyüdü

Zor bir pazarlık oldu ama biz her safhasından çok keyif aldık. Filomuza 80 adet araç kattık. 2019 ve 2021 yıllarında da alımlar olmuştu ve böylelikle filomuz yaklaşık yüzde 30 büyüdü. Bunun benim birkaç anlamı var. Sertrans’ın çok zorlu pandemi sürecine rağmen hız kesmeden akıllı ve ayaklarımızı yere sağlam basarak yatırımlarımıza devam ettik. 3 yılda bir bütün araçlarımızı yeniliyoruz. Renault Trucks, sürekli araçları geliştiriyorlar. Bizim için en önemli konu şoförlerin araçlardan duyduğu memnuniyet. T EVO araçlar onların daha kolay adapte olabilecekleri bir teknolojiye sahip. EVO’ya yatırım yapmaktan memnunuz. Bugüne kadar Renault Trucks tercihimizde hiçbir araç bizi yanıltmadı. Bu araçlarda umuyorum ki yanıltmayacak. Bizim için önemli olan konulardan birisi de karbon emisyonu; gelişen teknolojilerle yeşil dünyaya hizmet etmek. 2013 yılında Türkiye’de ilk yeşil lojistik merkezini biz açtık.

Özmal araçların tamamı Renault Trucks

Kara nakliyesi Sertrans’ın en önemli alanlarından bir tanesi. 34 yıldır en kuvvetli kasımız. 1000 araçlık bir filoya sahibiz. Şu anda özmallarımızın tamamı Renault Trucks. Bu araçları özellikle Avrupa’da kullanmaya devam edeceğiz. İspanya’ya giden yüklerin yüzde 30’unu, Portekiz’in yüzde 50’sini biz taşıyoruz. Almanya, İtalya ve diğer ülkelerde Hollanda,Belçika, Tunus ve Fas gibi ülkelerde hem depolama, hem e-ticaret, hem uluslarararası taşıma hizmeti veriyoruz. 2020 pandemi sürecinde depo tarafında 40 bin metrakarelik bir büyüme oldu. 2021 yılında 30 bin metrekare ekledik. 2020 yılında Almanya’da depomuzu açtık. Bu sene 10 bin metrakareye ulaştırmak için hazırlıklarımızı yapıyoruz. Depolama kapasitemiz, yüzde 100’e yakın bir büyümeyle 140 bin metre kareye ulaştı. Önümüzdeki iki yılda bu alandaki yatırımları sürdürerek yine yüzde 100’e yakın bir büyümeyle toplam depolama kapasitemizi, 250 bin metrekarenin üzerine çıkartacağız. Sadece Akpınar depomuza ayırdığımız kaynak, yaklaşık 4,5 milyon avro civarındaydı ve istidam etkisi 500 kişiye yakın. Pandemi Almanya dışında farklı ülkelerde depo yatırımımızı erteledi. Önümüzdeki yılda Avrupa’daki ikinci depo ve satış ofislerini kuracağız. Avrupa’da toplamda 5 yerde olmayı planlıyoruz. Almanya’nın yanısıra İngiltere, İspanya, Kuzey Afrika ve İtalya’da olmayı düşünüyoruz. Bunu 10 yıllık sürece yaydık. Tabii bunun yanına süprizler gelebilir. Amerika’ya da bir ofis açsak diye de düşünüyoruz.

Sertrans hiçbirzaman ciro obezi olmayı önemsemedi

Bizim için sürdürülebilirlik ve karlılık çok önemli. Ciroyu büyütmek en kolayı. Önünüze gelen sözleşmeye biraz da risk iştahınız yüksekse imzayı atarsınız. Ondan sonra müşteri memnuniyeti sağlamak çok kolay değil. 20 yıl aynı müşteri ile çalışmak tek başına bir başarıdır. Biz verdiğimiz sözün arkasında durmayı önemsiyoruz. Müşteri arkasında olmak sadece kar odaklı olmak değil, o servisi verebiliyor olmak önemli. Bu anlayış temkinli olmayı getiriyor. Makul karlarla sürdürülebilir olmak bizim için önemli.

Biz hep 5-10 yıl sonrasını konuşuyoruz

Coğrafyamız çok dinamik. Bir şirket için en önemli unsur sürdürülebilirlik. Bunu kurum kültürü haline getirdik. Nakliye sektörü ciddi bir değişim ve dönüşümden geçiyor. Tedarik zincirindeki kırılmalar ve üretimdeki aksamalar Türkiye’yi bir üretim üssüne dönüştürecek. Türkiye’nin arzu ettiği büyümeleri çok kısa sürede yapacağına inanıyorum. Türk lojistiği için doğru şekilde organize olursak e-ihracat bizim için çok önemli bir fırsat. Zaten Avrupa’dan Almanya’dan sonra en kuvetli ülkeyiz. Ülkemizdeki bilgi birikimi çok yüksek. Dünya bir enflasyon ortamını yönetmeye çalışıyor. Biz o enflasyonlarını yaşadık. Çok belirsizlikler atlattık. Çok iniş ve çıkışlar oldu. Bizim için zor olan bir şey yok. İhracat rakamlarımız büyüyor. Geçen sene sonu itibariyle bu seneye yönelik kapasiteler yüzde 30 arttırıldı. Son derece güzel fırsatlar bizi bekliyor. Bizde buna hazır olmak için Sertrans olarak herşeyi yapıyoruz.

Tedarik zinciri gider değil, kar merkezi

Şu an tüketici için lojistik olarak adlandırdığımız bir süreç başladı. Pandemi sürecinde şunu gördük; gerçekten başarılı olmak doğru yönetilen bir tedarik zinciri ile gerçekleşebiliyor. Tedarik zinciri artık bir gider değil. Bir kar merkezi. Lojistik ne kadar başarılı, tedarik zinciri de ne kedar tek çatı altında yürütülürse bizim firmalar için, yerli ve global markalar için doğru bir adım olacak.

e-ticaret yapan en büyük firma hedefi

2008 yılında ilk e-ticaret yatırımı yaptık. Pandemi öncesi yüzde 10-12 olan e ticaret gelişmiş ülkelerde bizde yüzde 4-4.5’dü. Şu an yüzde 30’a gelmiş durumda. 2023 hedefimiz olan Türkiye’nin en büyük e-ticaret yapan lojistiği firma olma planımızı gerçekleştirdik. Böylece 2023 hedefimizi güncelledik. 2030 yılında yüzde 10 hata payını da düşünerek 70 üzerinde çıkacak. Bu rakamlar abartılmış rakamlar değil. Artık oturduğumuz yerden sipariş verebiliyoruz. Teslim süreleri çok kısaldı. Hem yurtdışı taşımacılıkta, hem depolama, elleçleme, kargo tarafında hızlanma, stok doğruluğu, iyi yönetim, dijitalleşme, teknolojiye yatırım, ar-ge çalışmalarının artırılması demektir. Bunları iyi yönetme lojistik firmalarının mecburiyetidir. Bizim için işimizden kazandığımızı işimize yatırma bir kültür oldu.

200, destinasyonda 800 noktaya ulaşıyoruz

Şu anda uluslararası taşımada 200 destinasyonda 800 noktaya ulaşıyoruz. E- ticaret depolama, gümrükleme, dağıtma gibi alanlarda çalışmalarımız devam ediyor. 2016 yılında ar-ge tarafını açmıştık. Çok az sayıda lojistik firmasında var. Daha çok firmada olmalı. Yük, araç, planlama bizim sektörün ihtiyacı olan çalışmaları yapıyoruz. Dinamik fiyatlama gibi pekçok ürün geliştiriyoruz. Patentini aldığımız çalışmalarımız var. İlerde bir ödülü de paylaşıyor olacağız. Ben 10 yıldır melek yatırımcıyım. Dijitalleşme ve teknoloji noktasında üniversiteler ile işbirliğimizi geliştirerek, start-up’lara yatırım yapmaya çalışıyoruz. Tabiiki herşeyin başı insan ve insan kaynağı. Cesaret çok önemli. Analitik olabilmek, problem çözebilmek, liderlik edebilmek gibi konular öne çıkacak. Virüsler hayatımızın bir parçası olmuştu ama Kovid hayatın nasıl duracağını bize gösterdi. En önce insan demeye devam edeceğiz.

2030 hedefi en büyük lojistik firma olmak

2019 yılında 3 hedef belirlemiştik. 2023’de Türkiye’nin en büyük e-lojistik yapan firması olmak. Bu hedefe ulaştık. 2025 yılında en iyi lojistik organizasyonuna sahip olmak. Süreçlerin sadeleştirilmesinden otomasyona yatırımdan, en önce insana yatırım var. 2030 yılı hedefi; Türkiye’nin en büyük lojistik firması olmak. Pandemi de nakliyesini ve diğer hizmetlerini aksatmamış bir firma olarak rüştümüzü ispat ettik. Ortaklarımızla bizi daha güzel gelişmeleri göreceğiz. Bizleri çok heyecanlı günler bekliyor. Elektrikli araçlar, yeşil mutabakat bekliyor. Oraya uyum süreci bekliyor. Birlikte çok yapacak dönüşümümüz var. Bizim ihtiyacımız olan gücü 30 yıllık işbirliklerinde, birbirimizi anlayabilme kapasitemizde birlikte hareket edebilme ruhumuzdan alacağız. Biz gerçekten paydaşlarımıza adıyoruz kendimizi onlarında bizlere kendilerini adamalarından çok mutluluk duyuyoruz.

Keşke lojistik sektöründe konsalidasyonlar olsa

Benim öğrendiğim kadarıyla bunun teyidi de gerekiyor ama her sene 250-400 bandında lojistik firması açılıyor, kapanıyor. Bu çok üzücü gerçekten. Firmalar biraraya gelerek başarılı olabilirler. Bizim geliştirmemiz gereken tarafımız bu olmalı. Burada bir eksiklik var ama ben 34 yıllık tecrübe ile bir konsalidasyonların olacağını öngörmüyoruz. Türkiye’ye bir çok şirket geldi ve gelmeye devam edecek. Sertrans açısından hayalim şu; gerçekten rekabet edebilen sürdürülebilir bir lojistik modeli koyabilmek. Oyun alanımız sadece Türkiye değil Avrupa’da, Ortadoğu’da oyun alanımız. Yabancılar gelip yatırım yapıyor ama bu kadar dinamiği yönetmekle deneyimleri çok olmadığı için Türkiye’yi çok riskli olarak görüyorlar ve Türkiye’nin potansiyelinden tam olarak faydalanacak kadar lokal olamıyorlar. Ben bunu Sertrans için şans olarak ve geleceği buradan dizayn etme olarak görüyorum.

Biz her zaman tekliflere açığız

1989 yılında kurulduk. 1992 yılında ilk satın alma teklifini aldık. Hatta uyarmışlardı; satmazsanız yok olup gideceksiniz. Biz her zaman bu tekliflere kapımızı açık tutuyoruz. Şirketlerde bebektir. İş insanı önünü doğru görürse o bebekler yürür, yaşar ve uzun bir hayatları olur. Bu tarz fikirlere kapımız açık. Ben bölgemize ve ülkemize inanan bir insanım. Yanımıza birisi gelebilir. Türkiye’nin en büyük firması olma hedefi ve Avrupa’da büyüme hedefiyle yürümek, maddi manevi birçok konuyu da getiriyor. Bu romantik bir hedef değil. İçinin ne kadar dolu olması gerektiğinin farkında olarak ve ayaklarımız yerde olarak bu hedefi koyduk. Bizim ülkemize, bölgemize inanması lazım. Bizimle birlikte büyüme hevesi olması lazım. Bugüne kadar bunu görmedik. Bu hedefe biz kendimiz nasıl gideriz. Bunu tartışıyoruz. Ama şu anda bir ortaklık gündemimiz yok.

Renault Trucks araçlara uzaktan bağlantı

Sertrans Logistics’in yeni Renault Trucks EVO çekicileri ile 2022’de sunmaya başladığı bağlantılı hizmetlerden faydalanacağına değinen Renault Trucks Satış Direktörü Ömer Bursalıoğlu ise; “Sertrans, araçlarına uzaktan bağlantı kurarak erişim sağlayabilecek. Yazılım güncelleme, parametre değişiklikleri, hata kodlarının okunması gibi işlemleri uzaktan gerçekleştirebileceği için araçların hizmet süreleri artacak yola güvenle devam edebilecek” dedi.

Optifleet Filo Yönetim Sistemi

Bursalıoğlu; “Sertrans, yeni araçları ile Renault Trucks’ın Optifleet Filo Yönetim Sistemi’nden de faydalanacak. Üç ayrı modül ile araçlarını uzaktan takip edebilecek, anlık konum bilgilerine ve geçmişine ulaşabilecek, takograf verilerini uzaktan indirebilecek, sürücüler arasında karşılaştırma yaparak yakıt tüketiminde iyileştirme sağlayabilecek. Tüm bu verileri anlık olarak takip ederek mümkün olan en düşük yakıt tüketimi ve en yüksek verimliliğe ulaşılabilecek. Böylece filo yönetiminde maksimum kontrol sağlanabilecek. Servis kontratlarında amaç, müşteriye huzur, güven verilmesi. Biz kontratlar ile arabalarımızı çok daha iyi tanıyoruz ve bakım altında tutabiliyoruz. Her türlü süpriz maliyetlerden lojistik firmalarını koruyoruz. Tabii bunun ötesinde araçların devamlı olarak servis kontrolünde kalması arıza sıklığının hemen hemen yok hale gelmesi ve araçlaırn hizmette kaldığı sürelerin maksimize edilmesi, servis noktalarında zaman kaybetmeme gibi avantajları getiriyor. Bunun yanısıra Avrupa ve Türkiye’de pilot çalışması yapılan bir sistemimiz var. Aracın herhangi bir arızasının oluşmadan anlaşılmasını sağlayacak bir sistem. Aracın devamlı olarak yolda kalmasını sağlayacak çok önemli bir hizmet. Türkiye’ de pilot aşamasında bunu uygulamaya geçiren ilk ve tek markayız” dedi.

Sertrans filosu, servis sözleşmesi ile garanti altında

Koçaslanlar Otomotiv Genel Müdürü Mesut Süzer, Sertrans’ın yeni araç yatırımlarında Renault Trucks’ın servis sözleşmelerini tercih ettiğini belirtti. Süzer, “Sözleşme kapsamında araçların tüm bakım ve onarım işlemleri, Renault Trucks Yetkili Servisleri’nde yapılacak. Sertrans tüm araç alımlarında servis sözleşmeleri de gerçekleştiriyor. Böylece hem araçların sorunsuz yola devam etmesi sağlanıyor hem işletim maliyetinde tasarruf sağlıyor” dedi.

Renault Trucks Finansal Hizmetler ile yola devam

Sertrans Logistics, Renault Trucks ile gerçekleştirdiği yeni araç alımlarında Renault Trucks Finansal Hizmetler’in (RTFS) sunduğu çözümlerden faydalanıyor. RTFS, Sertrans için 2018’den bu yana 200 adetlik Renault Trucks çekici yatırımında iş modeline uygun finansman çözümü sağladı.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159