STILL ARSER, SAP S/4HANA uygulamasına geçiş yaptı

banner113

İç lojistik sektörünün global markası STILL ARSER, Türkiye genelindeki dijital dönüşüm projesi SAP S/4HANA’yı başarıyla tamamlayarak devreye aldı. İç lojistik sektöründe satış ve satış sonrası hizmetler, kiralama, ikinci el satış ve kiralama, iş güvenliği ve operator desteği alanlarında otomasyon hizmetleri sunan STILL ARSER, ihtiyaçları doğrultusunda SAP S/4HANA uygulamasına geçiş sürecini başarıyla tamamladı. Projenin ön hazırlıkları, ihale süreci ve uygulaması ile toplam iki yıllık sıkı ve planlı bir çalışma süreci yaşandı. Bu yoldaki çözüm ortakları SAP danışmanlığında Vektora, e-Çözümlerde SNI, altyapı ve sistem desteği konusunda Runibex firmaları oldu.

banner114
LOJİSTİK 11.04.2023, 09:34 11.04.2023, 09:44 Erkan YILMAZ
STILL ARSER, SAP S/4HANA uygulamasına geçiş yaptı

İstanbul ve İzmir’deki merkez ofisleri ile Türkiye’nin her yerine dağılmış bayi ağıyla hizmet veren STILL ARSER; özellikle kiralama projelerine odaklanarak, yetkin çalışanları ve 4500’ü aşkın ekipmanı ile Türkiye’nin önde gelen firmalarıyla iş ortaklığını uzun yıllardır sürdürüyor. Şirket içi birimler arası ortak işletme dili ve tek veri tabanına geçiş ihtiyacının ortaya çıkmasının böyle bir dijital dönüşüm gerekliliğini doğurduğunu belirten STILL ARSER Genel Müdürü Mustafa Çiper, SAP projesine ilişkin şu değerlendirmeyi yaptı: “Bu dönüşümle, iç ve dış müşteri memnuniyetinin arttırılmasını, işletme kaynaklarının verimli ve etkin kullanımını, kaynakların performans ölçümlerinin sağlanmasını hedefledik. İş süreçlerini merkezi ve entegre bir sisteme taşıyarak, tüm şirketin ve iş ortaklarının tutarlı bir şekilde tek merkezden verilere ulaşmasını sağladık. Ayrıca bu sayede geriye dönük izlenebilirliği ve süreçlerin uçtan uca sistemlerden takibini de elde ettik. Bu bilgilerin tüm paydaşlarla anlık paylaşılmasının yanısıra bilgi güvenliği ve ilerleyen dönemlerdeki projeler için daha esnek, güncel teknolojiye sahip altyapılara geçme imkanını da yarattık.”

Bu önemli yatırımı, bayi ve müşteri ilişkileri yönetimi alanlarında kesintisiz çözüm geliştirmeleri takip edecektir. Bu sayede şirketimizin en büyük ana faaliyetlerinden birisi olacak olan otomasyon ve dijital çözümlerin süreç yönetimleri için gerekli olan BT altyapısı da hazır olacak.

Tek merkezden verilere ulaşım

STILL ARSER Bilgi Teknolojileri ve Süreç Geliştirme Müdürü Dilaver Özel de projenin fikir aşamasından canlı kullanıma alındığı tarihe kadarki planlamanın önemine vurgu yaparak, projeyi 2 aşamada ele aldıklarını belirtti. Bu tarz büyük projelerdeki en büyük sorunlardan birinin belirsiz proje kapsamları olduğunu belirten Özel, bunu önleyebilmek adına ilk 6 ay mevcut durum değerlendirme ve gereksinim belirleme çalışmalarının ardından projenin ihale sürecine geçtiklerini ve 6 aylık ihale sürecinden sonra projenin uygulama aşamasına start verdiklerini belirtti. Şirket içi proje ekibinin oluşturulması ve ekibin sorumluluklarının çok iyi anlatılmasının da başarılı bir projede kilit öneme sahip olduğunun altını çizen Özel, toplam 98 kişilik proje ekibinin yoğun gayretleriyle projenin başlangıcından 11 ay sonra; ön hazırlıklarıyla birlikte toplamda 24 ayın sonunda tüm sistemleri başarıyla canlı kullanıma almanın haklı gururunun yaşandığını ifade etti. „ SAP S/4HANA projesi kapsamında eski SAP ECC ERP sistemlerinin, e-çözümler (e-fatura, e-irsaliye, e-arşiv, e-defter) sistemlerinin ve e-Care bayi portal sistemlerinin aynı anda hem Azure bulut veri merkezlerine taşınmasıyla; hem de sıfırdan yazılımsal süreç uyarlamalarının tamamlanmasıyla, şirketimiz büyük bir dijital dönüşümün en önemli ve en büyük adımlarından birini tamamladı“ diyen Dilaver Özel, şirketlerinin bundan sonraki dijital yolculuğunda bu başarılı projenin öneminin büyük olduğunu vurguladı.

STILL ARSER

1920’de kurulan STILL GmbH, dünya çapında 9000’den fazla çalışanıyla forklift sektörünün öncüsüdür. 2001’den 2013 yılına kadar Arkas bünyesinde STILL’in distribütor olarak faaliyetlerini sürdüren Arser; o yıl içinde STILL GmbH ile ortaklık kurarak STILL ARSER adıyla faaliyetlerine devam etme kararı aldı. STILL ARSER, İstanbul ve İzmir’deki merkez ofisleri ile Türkiye’nin her yerine dağılmış bayi ağıyla hizmet veriyor. Özellikle kiralama projelerine odaklanarak, profesyonel personeli ve 4500’ü aşkın ekipmanı sayesinde Türkiye’nin önde gelen firmalarıyla iş ortaklığını sürdürüyor.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159