banner69

Uğur Bayraktutan Sarp’taki tır kuyruğunu TBMM gündemine taşıdı

banner113

CHP YDK Başkanı Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan TBMM Genel Kurulu’nda konuşma yaparak “Sarp Sınır Kapısı'ndaki kuyruğu bugüne kadar yaptığımız bütün çabalara rağmen engelleyemedik; bir hafta süren tır kuyrukları var. Türk tırlarımız, Türk plakalı tırlar sırf bunları aşabilelim diye plakalarını Gürcü plakalarla değiştiriyorlar, muvazaa yapıyorlar karşı ülkeye doğru, muvazaa işlemi yapıyorlar. Böyle bir şey olabilir mi? Bunun altından kalkmak mümkün mü? Bunu kabul etmek mümkün değil” dedi.

banner114
LOJİSTİK 06.12.2022, 12:12 Erkan YILMAZ
Uğur Bayraktutan Sarp’taki tır kuyruğunu TBMM gündemine taşıdı

Hayati Akbaş/ Artvin

CHP YDK Başkanı Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan TBMM Genel Kurulu’nda konuşma yaptı. Bayraktutan konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Gürcistan ile Türkiye arasında milletlerarası anlaşma yaptık, Muratlı Sınır Kapısı'nı açacaktık, burada onayladık yasaları. Ama Muratlı Sınır Kapısı'nı açamadık.

Sarp Sınır Kapısı'ndaki kuyruğu bugüne kadar yaptığımız bütün çabalara rağmen engelleyemedik; bir hafta süren tır kuyrukları var. Türk tırlarımız, Türk plakalı tırlar sırf bunları aşabilelim diye plakalarını Gürcü plakalarla değiştiriyorlar, muvazaa yapıyorlar karşı ülkeye doğru. Böyle bir şey olabilir mi? Bunun altından kalkmak mümkün mü? Bunu kabul etmek mümkün değil” dedi.

Yol geçiş ücreti 350 Lariye çıktı

“Gürcistan polisinin Türk tırlarına uygulamış olduğu birtakım olumsuz muamelelere ilişkin olarak mutlaka Türk Dışişleri nezdinde girişimlerin yapılması gerekiyor” diyen Bayraktutan, “Geçtiğimiz dönemde "yol geçiş ücreti" adı altında her tırdan 200 Lari ücret alıyorlardı. Şimdi bunu şu ay itibarıyla artırdılar, 350 Lariye çıkarttılar. Bu nereden çıktı. Özellikle birçok yerde Türk tırlarının bekletilmesine ilişkin sorunlar da var; hem bir yandan otopark göstermiyorlar bize, bir yandan da bu dozvolalara ilişkin olarak da bir hafta bekletiyorlar. Karşı tarafta da özellikle Türk tırlarını bir yerde bekletiyorlar, ayda 4 kere dönecekse bir tır bizim Türk tırları bir kere dönüyor. Buna ilişkin Ticaret Bakanı geldi, Artvin'de incelemeler yaptı, ona da sesleniyorum. Yani bu Türk tırlarının bir sahibi yok mu? Bu nakliyeci sektörünün bir sahibi yok mu?  Ben her Artvin'e girdiğimde ana yolun kenarında sağ tarafta 30 kilometrelik, 20 kilometrelik -belki şimdi 5 kilometre, 10 kilometre ama bir kuyruk var. Bu kuyruğu niye engelleyemiyoruz?” dedi.

Gürcistan’ın parasının 7 kat arttığına dikkat çeken Bayraktutan şunları söyledi: Biz ilk kapı açıldığı zaman 100 Lira veriyorduk, 140 Lari alıyorduk. Şimdi 100 lira veriyoruz. 14 lari alıyoruz. Boş verin doları, boş verin euro’yu, boş verin. Gürcistan bizim paramızı 7 kat katladı. Bir gelin bizim tarafa doğru; hafta sonları, hafta içerisinde -şu "AVM'ler" diyoruz ya üç harfliler- üç harflerin önünde bir Gürcü kuyruğu var çünkü bizim paramız değersiz; aynı Edirne’de olduğu gibi. Tavuğu onlar alıyor, sucuğu onlar alıyor, eti onlar götürüyor, pastırmayı onlar götürüyor; biz de -bizim bir lafımız var- biz de onlara bakıp Hemşin horonu oynuyoruz. Böyle bir şey yok; bu gidişatın bir an önce düzeltilmesi gerekiyor!

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159