banner69

Yenilenen Fuso Canter tanıtıldı

banner113

TEMSA, Türkiye’de ürettiği Fuso Canter’in yenilenen modellerini tanıttı. Fuso Canter’in kamyon ve kamyonet segmentlerinde toplam 8 farklı modeli bulunuyor.

banner114
LOJİSTİK 04.08.2022, 17:33 05.08.2022, 11:58 Erkan YILMAZ
Yenilenen Fuso Canter tanıtıldı

HABER: Erkan YILMAZ

Son 30 yıldır TEMSA distribütörlüğünde Türkiye pazarında önemli başarılara imza atan Fuso Canter, yenilenen yüzüyle yollara çıkmaya hazırlanıyor. Fuso Canter, kamu, inşaat, lojistik, gıda gibi Türkiye ekonomisinin bel kemiği olan farklı sektörlerde, araç sahiplerine büyük maliyet avantajı yaratmaya hazırlanıyor. Yenilenen Fuso Canter araçların tanıtımına yönelik basın toplantısı 3 Ağustos 2022 Çarşamba günü Kemer Country Club’da gerçekleştirildi. Basın toplantısına Fuso Uluslararsı Kamyon Satış Müdürü Shashank Mehta, TEMSA CEO’su Tolga Kaan Doğancıoğlu, Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Hakan Koralp, Satış Direktörü Baybars Dağ, Yurtiçi Satış Müdürü İrfan Özsevim, Fuso Canter Türkiye Satış Müdürü Serdar Baş, bölge satış yöneticileri katıldı.

Canter sahasında lider bir ürün

Tanıtımda konuşan TEMSA CEO’su Tolga Kaan Doğancıoğlu, son yıllarda imza attıkları önemli büyüme hamlesini şimdi de Fuso Canter ile pekiştirmeyi amaçladıklarını ifade ederken, “TEMSA olarak son 2 yıldır çok önemli bir dönüşüm sürecinin içerisindeyiz. 2020 yılından beri her yıl iki, iki buçuk kat büyüdük. Bugün neredeyse 40 yıllık işbirliği yaptığımız ve 30 yıldır da fabrikamızda üretimini gerçekleştirdiğimiz Fuso Canter ailesi ile karşınızdayız. Canter kendi alanında oldukça güçlü ve iddialı. Hem aracın dinamik özellikleri ve özellikle de ticari araçtan beklenilen güvenilirlik ve uzun ömürlülük açısından sahasında lider bir ürün. Temsa ile Fuso’nun yolu 1992 yılında kesişiyor ve her seferinde büyüyerek gelişiyor. Bu dönüşüm yolculuğunda yeni teknolojilere, yeni ürünlere ve büyük çoğunlukla sürdürülebilir dünyaya hizmet etmeye çalışıyoruz. Canter yenilenen özellikleriyle iş ortaklarımıza konfor sağlamasıyla, yeni emisyon seviyesi ile bizim önemsediğimiz bir ürün. Bunun arkasından sıfır emisyonlu araçlar gelecek. Canter özellikle kamu, inşaat, perakende, gıda taşımacılığı, enerji alanında oldukça önemli bir paya sahip. Elde ettiği pazar büyüklüğü ile önemli bir ürünümüz” dedi.

Pazar bu yıl yüzde 20’ye yakın büyüyecek

Fuso Canter tanıtımında pazara yönelik bilgileri TEMSA Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Hakan Koralp aktardı: Geçtiğimiz yıl toplam 3.765 adetlere ulaşan 3.5 ton -10 ton hafif kamyon pazarının yıl sonu itibarıyla 2018 seviyeleri olan 4.400 adet civarına ulaşmasını bekliyoruz. Bu da pazarın yüzde 20’ye yaklaşan bir büyüme performansı sergileyeceği anlamına geliyor. Bu grubun içinde yine en önemli ağırlığın 7 ve 10 ton sınıfında olacağı görünüyor. FUSO Canter olarak baktığımızda ise, 2020 yılında yüzde 9,6 olan pazar payımız bugün itibarıyla yüzde 16’nın üzerine çıkmış durumda. Diğer bir deyişle, pazar payımızı son 2 yılda yüzde 66 oranında artırdık. Ama bunu yeterli görmüyoruz. Yenilenen modellerimizle, ilk etapta hedefimiz 1000’li adetler ile pazar payımızı yüzde 20-25 bandına yükseltmek ve ardından da 2018 yılındaki yüzde 30’lar seviyesine yeniden ulaşmak” dedi.

Artık önemli olan sahip olma maliyeti

Araçlarla ilgili detaylı bilgileri paylaşan TEMSA Satış ve Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Hakan Koralp ise şunları söyledi: “3,5 tondan 8,5 tona kadar uzanan yelpazede 8 farklı modeli bulunan Fuso Canter, özellikle yüksek taşıma kapasitesi ve düşük araç ağırlığı ile rakiplerine göre araç sahiplerine ciddi bir maliyet avantajı sağlıyor. Günümüzün ekonomik konjonktüründe, sahip olma maliyeti ilk yatırım maliyetinden çok daha önemli bir konuma gelmiş durumda. Biz de Fuso Canter araçlarımızda bu maliyet unsuruna çok önem veriyoruz. Taşıma kapasitesi üzerinde durmamızın temel sebeplerinden biri şu: Yüzde 5’lik bir taşıma kapasitesi farkı, ortalama 20 seferde, fazladan bir araç anlamına geliyor. Bu hem zaman hem de maliyet tarafında araç sahipleri için çok önemli bir tasarruf imkânı yaratıyor. Bunların yanında, araçların optimum dönüş yarı çapının getirdiği yüksek manevra kabiliyeti ve sürücü kabini ergonomisi de özellikle araç kullanıcıları için çok önemli birer avantaj. Tüm bu özellikleriyle, Fuso Canter araçlarımızın pazara çok yeni bir hava getireceğine inanıyoruz” dedi.

4.5 milyondan fazla Canter üretildi

Fuso Canter tanıtımında konuşan Marka Müdürü Aytuğ Bük ise tüm dünyada 4.5 milyonu aşkın Canter satışının gerçekleştiğini TEMSA fabrikasında da bugüne kadar 90 bini aşkın Canter üretildiği bilgisi verdi: Canter’in Türkiye yolculuğunun 17 yılında birlikte olduğum için kendimi şanslı hissediyorum. Canter aslında ticari araç segmentinin ikonik ürünlerinden bir tanesi. Baktığınızda geçmiş 1963 yılına T720 modeline kadar gidiyor. Bugün ise Canter’i yeni yüzüyle sizlere tanıtıyoruz. Canter kendini kanıtlamış bir ürün ve dünyada 150’den fazla ülkede satılıyor. Bugüne kadar 4.5 milyondan fazla Canter üretilmiş ve dünyada müşterileriyle buluşmuş durumda. Fuso ile işbirliğimiz 40 yıla dayanıyor. 30 yıldır da yerli olarak üretimini gerçekleştirdik. Bugüne kadar 90 binden fazla Canter ürettik ve müşterilerle buluşturduk. Bu segment için önemli bir seviye. Canter’in mottosu her zaman müşteriye kazandırıyor olması oldu. Canter, müşterisinin her zaman güven veren dayanıklı bir yol arkadaşı oldu. Farklı sektörlerde ihtiyaçlara cevap verirken özellikleriyle de müşterisini yormadı. Hep düşük işletme maliyetleri ile kazanç getirdi. Müşteri de bunu gördüğü için Canter’i bulunduğu noktaya getirdi.

Canter ihracatı

Aytuğ Bük, Türkiye’de üretilen Canter’in yurtdışına ihracatı noktasında da çalışmaları olacağını söyledi: Canter’in yurtdışına ihracatı noktasında Kazakistan, Azerbaycan, Gürcistan ve Ermenistan’a 4 sene kadar satış yaptık. Bir kısmı Türkiye’de ürettiğimiz ürünlerdi. Emisyon oranları yukarı çıkınca yakıt kalitesi takip etmediği için operasyonlar belli bir süredir beklemede. Şimdi bu ülkelerdeki operasyonlarımızı tekrar aktif hale getirmek istiyoruz. Hatta yeni ülkelerin de eklenmesini Fuso tarafı ile konuşuyoruz.

Bayi yapılanması

Aytuğ Bük, bayi yapılanmasına yönelik şu bilgileri verdi: Otobüs bayileri ile Canter bayileri arasında bir sinerji yakalamak istedik. Bazı otobüs bayilerimiz Canter bayisi olurken, bazı Canter bayileri de otobüs bayisi oldu. Bu adımdan elde ettiğimiz geri dönüşlerden mutluyuz. Bayi örgütünde yeni bir değişiklik gibi plan çerçevesinde hareket etmiyoruz. Hala bazı bölgelerde atılacak adımlar var. Buralarda yeni çalışmalar olabilir.

Canter her zaman müşterisini düşünüyor

Ürün Pazarlama Uzmanı Emre Kaya’da yenilenen Canter araçların özellikleri ile ilgili bilgiler verdi: 3.5, 7 ton ve 8 ton taşıma kapasitelerinde araçlarımız var. 3 farklı tonajda 8 farklı modelimizle 4 farklı aks aralığı veriyoruz. 3.5 tonda yeni aracımızda ürün gamımıza katılmak üzere. 2022 yılı Haziran ayında bağımsız araştırma şirketi IPSOS ile yaptığımız çalışmada müşterilerimize neden Canter’i tercih ediyorsunuz diye sorduk. Müşterilerimizin gözünde Canter kaliteli, güvenli, şık, yüksek performans ve düşük yakıt tüketimi sergiliyor. Her zaman işletme giderlerini düşünen bir ürün olduğunu söylüyorlar. Canter’in mottosu sadece tasarımda şık olmak değil, dayanıklı da olmaktı. Paslanmaya karşı kataforezli şasi ve ön kabinle yepyeni bir özelliği geliştirilmiş oldu. Bu segmentte üst yapı önemli bir kriter. Yeni teknoloji ile bağlantı noktaları arka tarafa alındı ve artık arka taraftaki şasi bulunması ile araç daha da güçlendi. Üst tarafta bağlantı olmadığı için üst yapı için de uygun hale getirildi. Kısaltılmış kabinden bağımsız hava menfezi ile daha kompakt ve daha sağlam bir yapı hedeflendi. Arka taraftaki emisyon geçişindeki zararları minimuma indirmek için kompakt bir yapı tercih edildi. Bunun içinde egzoz çıkış yolu kısaltıldı. Bununla birlikte arkadaki komponetlerin yeri değiştirildi. Canter için sürücüler her zaman önemli oldu. Ergonomik sürücü kabinini her zaman ön planda tuttuk. Şehir içindeki tali yollarda giderken sürücünün sarsıntıyı daha az hissetmesi için körüklü sürücü koltuğu yer alıyor. Acil durumlar ve diğer işler için kabin geçiş kolaylığı ve 7 inc dokunmatik android destekli multimedya sistemi var. Çarpışma önleyici otomatik acil fren sistemi, ABS, EST şerit takip uyarı sistemi, aynı zamanda çarpışmayı sönümleyici çelik plakalarla desteklenmiş ray gövde sistemi var.Canter motoru her viteste yüksek performans alınabilecek bir motor. Yine kamyonette 96 kW, kamyonda 106 kW ile 5 ileri manuel vites ile mükemmel uyum sağlıyor. Canter dönüş yarı çapı ile dar sokaklarda sınıfında lider. Hafif şasi yapısı ile her zaman daha az yakıt tüketimi ile işletme maliyeti avantajı sağlıyor. Bir sonraki adım da e-Canter olacak. Hafif kamyon pazarında sıfır emisyonlu elektrikli kamyon ile ilk olmak istiyoruz.

TEMSA Satış Direktörü Baybars Dağ ve ekibi yenilenen Fuso Canter ile hedefleri daha da büyüttüklerini ifade ettiler. 

YENİLENEN FUSO CANTER

Fuso Canter’in tüm kullanıcılar tarafından takdir edilen sağlam yapısı ve düşük araç ağırlığı sayesinde fark yaratan yüksek taşıma kapasitesi ve ulaşılan yakıt tasarrufu ile araç sahiplerine önemli bir maliyet avantajı sağlıyor. Teknolojik izler taşıyan yeni yüzü ile Fuso Canter, LED teknolojisi kullanılan gündüz farları ve sis farları ile dikkat çekerken, kısa hava emiş menfezi veyeni sinyal tasarımı ile estetik ve akıcı görünüyor.

Körüklü sürücü koltuğu ile konfor arayan müşterilerin bir numaralı tercihi Fuso Canter, opsiyonel olarak sunulan dokunmatik ekran, geri görüş kamerası ve Apple Carplay donanımları ile kabin içerisine binek araç teknolojilerini taşıyor.

Konsolda yer alan vites kolu ile kabin içinde ferahlık ve geçiş kolaylığı sağlayan Fuso Canter, bu ergonomik tasarım sayesinde uzun kullanımlarda bile sürücüyü yormuyor.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159