banner139
banner69

İnova Otomotiv Busworld Fuarında yeni ürünlerini tanıttı

banner113

2007 yılında ticari araç koltuğu üretmek için yola çıkan İnova Otomotiv, Busworld Fuarı’nda yeni ürünlerini tanıttı.

banner114
BUSWORLD 2023 BELCIKA 04.11.2023, 13:19 04.11.2023, 18:44 Taşıma Dünyası
İnova Otomotiv Busworld Fuarında yeni ürünlerini tanıttı

ERKAN  YILMAZ / BRÜKSEL

Fuar standında İnova Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Zülker Kavalcı ile bir araya geldik. 2022 yılına göre 2023’te adetsel bazda yüzde 13-15 oranında artış elde ettiklerini belirten Zülker Kavalcı, “Üretim artıyor. ‘Türkiye’de işsiz ordusu var’ deniliyor ama biz çalıştıracak personel bulamıyoruz. Bursa’da herkesin ortak sıkıntısı bu. Bizim yüzde 13-15 oranında adetsel bazda artışımız var. Çok yüksek bir artış değil. Hammadde sorunu da var. Bu sorunların aşılması gerekiyor” dedi. 

“Bizim üretimimiz, 2024 Haziran ayına kadar aldığımız siparişlerle dolu” açıklamasını yapan Zülker Kavalcı, “Yurtdışı çok hızlı gidiyor. İspanya merkezli Irizar çok talep gösterdi ürünlerimize. Mısır ve Yeni Zelanda’dan ticari minibüslere yönelik talep var. İç piyasada da Temsa, Mercedes Sprinter talebi yüksek. Özellikle Sprinter tarafında 2500 adetlere ulaşacaklarını söylüyorlar. Ayda 400-500 sipariş var. Yurtdışı merkezli iki büyük firmayı müşterilerimiz arasına katacağız. Görüşmelerimiz çok olumlu geçiyor. Orada bir iki projeyle gideceğiz. 2025’in bile çok iyi gideceğini görebiliyoruz. Tabii ki, Türkiye’de yerel seçimler sonrasında bir parça yavaşlama olsa bile ticari işlerde talep yine olacaktır diye düşünüyorum” dedi. 

İnova koltuklarında yenilikler

Ar-ge merkezi kurduklarını ve 15 çalışana sahip olduklarını belirten Zülker Kavalcı, ürünlerdeki yenilikleri de şu şekilde paylaştı: “Ar-ge merkezimiz ile ürünlerimizi sürekli geliştirmeye devam ediyoruz. Ar-ge merkezi kurulması ile her yıl belirli bir geliştirme ve patent seviyesine ulaşmanız da gerekiyor. Yenilik yapmak zorundasınız artık. Yeni ürünler arasında tablet, kablosuz şarj da var. MAN otobüsler için de yapıldı. Biz bu ürünün patentini aldık. Bu bizim 4’üncü patentimiz. Bir Sprinter, bir de MAN için aldık. Tüm aşamaları bitirdik. 2024’teki araçlarda bunlar yer alacak. Yine aynı sistemi tabletlere koyduk. Tabletler de seyahat esnasında telefonu şarj edebilir. Ayrıca engelli yolcuların taşındığı araçlar için tamamıyla dönen koltukların üretimini de yaptık. Engelli yolcuların hareket kolaylığını bu koltuklar sağlayacak. 2024-2025 yılında da piyasaya sunacağımız yepyeni ürünlerimiz de olacak” dedi.

Ofis koltukları üretimi de başladı

İnova Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Zülker Kavalcı, aynı zamanda bir sürpriz yeniliği de paylaştı: “Ofis koltuğu üretimine de başladık. İlk ürünleri burada tanıtıyoruz. Koltuklar çok şık ve çok güzel oldu.” ■

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159